Home Tags Posts tagged with "Eurovision"

Eurovision

0 32

Clasarea României la Eurovision dă curs unor noi comentarii penibile în presa on-line și, în general, in spatiul virtual. Le frunzărești și înțelegi cu greu cum Dumnezeu se adună atâția prosti la un loc, uniți de ceea ce neamțul numește Schadenfreude, ungurul káröröm, iar românul stil de viață – bucuria pentru necazul celuilalt. „Să moară și capra vecinului” s-a transformat, în timp, într-un complex de resentimente, frustrare, mitocănie, pe care mulți le afișează ca pe un titlu de glorie. Insuccesul, nu succesul este marea lor satisfacție. Pentru asta se trezesc, asta le mănâncă sufletul, asta nu îi lasă noaptea să doarmă! Ei, deși nu poți identifica vreo realizare a lor, se erijează în arbitrii exigenți ai celorlalți. Niște ratați fără palmares, fără carte de vizită, fără satisfacții în viață, critică suburban și desființează orice inițiativă, orice încercare, orice dorință de autodepășire a celor care nu se resemnează să băltească în neputință.

Această comunitate viciată de impotenți agresivi, cu accente de rabie avansată, se hrănește din neîmplinirile celorlalți. În loc să se bucure că încearcă cineva să miște lucrurile, să realizeze ceva, abia așteaptă să eșueze, să îl tăvălească în jegul invectivelor penibile și să îi lipească etichete de prost gust. Și nu o dată vedem că se si străduiește să le presare drumul cu batjocuri și sudalme, căutând să descurajeze și să umilească cu orice preț!

M-am referit, dintru început, la concurenții români de la Eurovision. Dar mulți alții sunt in aceeași oală cu ei, supuși permanent agresiunii prostovanilor puturoși care trăiesc cu fiere și respiră venin (pe câți nu îi recunoaștem lângă noi, cucuvele insistente și gălăgioase?!).

Pentru mine, concurenții care ne-au reprezentat la Eurovision nu sunt pierzători. Au câștigat respectul românilor normali, de bun simț, decenți, atâția câți or fi ei! Așa cum nu sunt pierzători nici cei care, in orice alte circumstanțe, își abandonează zona de confort, înfruntă gura lumii slobodă și nespălată, și încearcă să schimbe în bine, să miște lucrurile în jurul lor. De ei sunt mândru, pe ei îi admir, indiferent de rezultatul de etapa. De ceilalți nu îmi e nici milă, nici silă; îmi sunt indiferenți, ca balega de pe marginea unui drum de la țară.

STAY CONNECTED

%d blogeri au apreciat: