Home Administrație Consiliul Județean transformă „o clădire-dezastru” într-un centru modern pentru persoane cu dizabilități!

Consiliul Județean transformă „o clădire-dezastru” într-un centru modern pentru persoane cu dizabilități!

0 0

Centrul de zi pentru persoane cu dizabilități va purta numele „Opal”. Va avea un psiholog/asistent social, asistent medical, psihopedagog, instructor de educație.

O investiție importantă în sistemul de asistență socială a Aradului este anunțată de președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

„În cartierul Grădiște, din municipiul Arad, recuperăm o clădire dezastru, o modernizăm și o transformăm într-o facilitate socială adusă la standardele de astăzi. Facem asta printr-un proiect european cu o cofinanțare mare din partea Consiliului Județean, respectiv aprox. 40%. Dar dincolo de faptul că este mare cofinanțarea, am considerat că este o investiție necesară pentru persoanele cu dizabilități. Este vorba despre aprox. 150 de mii de euro, iar investiția o vom finaliza în șase luni. Ne dorim înființarea unui centru de zi unde persoanele cu dizabilități din municipiul Arad și din zonele limitrofe vor putea beneficia de servicii specializate de recuperare și integrare socială”, a declarat Iustin Cionca.

Centrul de zi pentru persoane cu dizabilități va purta numele „Opal”. Va avea un psiholog/asistent social, asistent medical, psihopedagog, instructor de educație.

Beneficiarii proiectului sunt persoanele adulte încadrate în grad de handicap accentuat, mediu și ușor, cu dizabilități mintale, psihice și asociate. Li se vor oferi servicii de specialitate care îi vor ajuta să își dezvolte abilitățile pentru o viață independentă și să se integreze social. De asemenea, vor fi oferite servicii de informare și consiliere, de pregătire pentru piața muncii și sprijin în vedere găsirii unui loc de muncă, de abilitare și reabilitare. Beneficiarii vor fi incluși în activități culturale și sportive și vor fi cooptați în activități de terapie ocupațională.

 

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.