Home Regional Accidente ale românilor în Ungaria, în ultimii cinci ani

Accidente ale românilor în Ungaria, în ultimii cinci ani

0 0

Un accident a avut loc la 28 octombrie 2019 pe autostrada M5 din Ungaria. Şapte persoane aflate în două autoturisme şi-au pierdut viaţa, după ce un camion a intrat pe contrasens, a anunţat poliţia, relatează MIA şi MTI. Patru români au murit în accidentul care s-a produs în regiunea Csongrad, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Cel mai grav accident de acest gen avut loc în noaptea de 30/31 octombrie 2011, în urma impactului dintre un TIR înmatriculat în România şi un microbuz înmatriculat în Spania, care venea de la Valencia. Accidentul, produs pe autostrada M43 din Ungaria, între localitatea Mako şi Budapesta, s-a soldat cu decesul a 14 români, printre care şi trei copii cu vârste între 7 şi 14 ani. De asemenea, al 15-lea pasager al microbuzului a fost internat, în stare foarte gravă, la Spitalul Universitar din Szeged.

***

31 august 2018 – Doi cetăţeni români au murit şi alţi trei au fost răniţi, în urma unui accident rutier care a avut loc între localităţile Cegled şi Albertirsa, din Ungaria.

24 iunie 2018 – Un accident rutier s-a produs pe drumul naţional 42 din judeţul Hajdu-Bihar, din Ungaria, în care au fost implicate două autovehicule înmatriculate în România şi unul în Slovacia. Opt cetăţeni români au fost răniţi în urma accidentului.

24 mai 2018 – Un cetăţean român a murit într-un accident rutier produs în Ungaria, în apropierea oraşului Budapesta, în care au fost implicate două autoturisme înmatriculate în România.

22 mai 2018 – Nouă cetăţeni români au murit într-un accident rutier produs în apropierea oraşului Budapesta, în Ungaria, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România. Accidentul a avut loc pe Drumul Naţional 4 din Ungaria, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România.

25 noiembrie 2017 – Trei români au murit, iar cinci au fost răniţi într-un accident rutier produs pe raza localităţii Szolnok din Ungaria, în care a fost implicat un microbuz.

25 iulie 2017 – Trei cetăţeni români au murit într-un accident rutier care a avut loc în Ungaria, în apropiere de punctul de trecere a frontierei Nădlac. Alţi şase români răniţi au fost transportaţi la unităţile sanitare din Szeged şi Mako.

15 februarie 2017 – Un român a murit şi alţi şase au fost răniţi într-un grav accident rutier de tip carambol produs în Ungaria, în apropiere de punctul de frontieră de la Nădlac, în care a fost implicat un autocar românesc ce venea de la Hamburg. În accident au mai fost implicate un TIR şi alte câteva autoturisme. Bilanţul accidentului a ajuns la patru morţi – un român, un bulgar şi doi turci – şi 12 răniţi.

14 noiembrie 2015 – O persoană a murit şi 15 au fost rănite în Ungaria, după ce un microbuz înmatriculat în România s-a ciocnit cu un autoturism din Ungaria, în sud-estul ţării. Accidentul s-a produs într-o intersecţie din localitatea Pusztaszer, din cauză că microbuzul românesc nu a acordat prioritate autoturismului înmatriculat în Ungaria.

 

22 septembrie 2014 – Doi cetăţeni români au fost răniţi grav şi alţi 11 au suferit răni uşoare, după ce autocarul în care se aflau, cu 32 de persoane la bord, a alunecat într-un şanţ în localitatea Mako din Ungaria, pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile.

26 iulie 2014 – Cinci cetăţeni români au fost implicaţi într-un accident rutier produs pe autostrada M3 din Ungaria, dintre care o persoană a murit, iar alte patru au fost rănite.

8 iunie 2014 – Cinci cetăţeni români, între care şi un copil, şi-au pierdut viaţa într-un grav accident rutier produs în nord-estul Ungariei. Accidentul s-a produs în localitatea Gyortelek. Alte patru persoane aflate în autobuzul înmatriculat în România şi una aflată în microbuz au fost rănite.

7 februarie 2014 – Un autocar înmatriculat în România a fost implicat într-un accident rutier pe autostrada M6 din sudul Ungariei, lângă localitatea Mohacs, 22 de pasageri fiind răniţi. Autocarul a plecat de la Băile Homorod şi avea ca destinaţie localitatea Pecs, din Ungaria. Conform datelor transmise la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă de echipa consulară aflată în Ungaria şi a verificărilor efectuate asupra cetăţeniei persoanelor aflate în autocar a rezultat că, din cei 22 de răniţi, numai trei erau români. AGERPRES

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.