Home Eveniment 12 autobuze casate, la Compania de Transport

12 autobuze casate, la Compania de Transport

1 0

Compania de Transport Public dorește să caseze 12 autobuze și un sistem electronic de ticketing (aparat de eliberare de bilete), care nu mai corespund din punct de vedere tehnic actualelor cerințe. Consilierii județeni au aprobat trecerea acestor bunuri din domeniul public în cel privat al Județului Arad.

„Autobuzele au un grad ridicat de uzură, nu mai prezintă nici siguranța și nici confortul necesare asigurării transportului de persoane în condiții moderne. Unele au chiar și peste 30 de ani vechime, cu un rulaj, în medie, de peste un 700.000 de kilometri fiecare, doar în cadrul Companiei de Transport. Când au fost achiziționate, la mâna a doua, aveau deja în medie peste un milion de kilometri rulați. De aceea, este necesară scoaterea lor din circuitul de transport public”, a precizat Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Cele 12 autobuze au un avansat grad de uzură tehnică, sunt depășite din punct de vedere al poluării și al costurilor curente de exploatare (consum de carburant și piese de vehicul) și nu mai corespund normelor în domeniu. Sistemul de ticketing este, de asemenea, depășit ca legislație, deoarece casele de marcat nu mai corespund noilor norme emise de ANAF.

1 COMMENT

  1. Asta sa fie cel mai mare bai.Eu vreau sa felicit un vatman de pe linia 18 ieri seara,care a luat atitudine catre 3 boschetari in tramvai la boul rosu si apoi la cererea expresa a catorva calatori acestia s-au dat jos.Omul a venit de la macaz in vagon ca unul dintre ei l-a injurat de ,mama cu 2-zile in urma pe nedrept si i-a aratat degetul mijlociu la gara,acesta explicandu-i ca daca mama lui era moarta nu il ierta doar cu asta, i-a zis sa i fie rusine sa mearga la lucru sa nu mai fure,cerseasca,sa se comporte civilizat,sa se spele ca pute tot tramvaiu si de astea.Calatorii din preajma s-au enervat pe toti 3 boschetarii si le-a cerut sa coboare ca nu i mai suporta mirosurile.Nici unul din ei nu au avut curajul sa riposteze desi erau 3 destul de mari.Felicitari atat vatmanului,cat si oamenilor ce au luat atitudine asupra boschetarilor.Asa de ar proceda toti vatmanii si majoritatea calatorilor cu aurolacii,boschetari si smecherii.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.