Home Politic Reacție DURĂ după demisia lui Mihai Tudose. Primul partid care cere alegeri...

Reacție DURĂ după demisia lui Mihai Tudose. Primul partid care cere alegeri anticipate: ‘PSD îşi bate joc de cetăţenii României’

0 0

Liderii PSD se vor reuni în cadrul unui Comitet Executiv în care vor discuta propunerea de premier, după demisia lui Mihai Tudose. Taberele în PSD deja s-au conturat și pe lista scurtă intră direct doi dintre oamenii al căror nume a fost vehiculat în ultima perioadă.

Surse din conducerea PSD ne-au precizat că principalii favoriți pentru a prelua această funcție sunt Paul Stănescu și Mihai Fifor, amândoi membri importanți ai Guvernului Tudose.

Pentru cei doi există susținere în interiorul partidului, dar la fiecare există riscul să fie refuzați de președintele Klaus Iohannis.

În ceea ce îl privește pe Paul Stănescu, acesta este și în acest moment liderul informal al ”baronilor” din PSD, fiind unul dintre cei mai vechi lideri din teritoriu ai partidului. Pentru PSD, Stănescu ar fi varianta ideală, însă la Cotroceni se va ține cont și de problemele cu DNA ale acestuia, numele lui Paul Stănescu apărând într-un dosar în care s-a început urmărirea penală in rem.

De asemenea, Mihai Fifor are anvergura pentru a deveni premier, însă el a mai fost respins o dată de președintele Klaus Iohannis și cei din PSD se tem că acest lucru s-ar putea repeta. Fifor nu are probleme penale și nici nu a fost implicat în scandaluri interne, fiind unul dintre soldații credincioși ai lui Liviu Dragnea. O anecdotă din PSD arată că Mihai Fifor a aflat chiar în timpul alegerilor pentru șefia Consiliului Național PSD că el este omul ales de Liviu Dragnea, până atunci favorit fiind Constantin Niță.

Acestea sunt cele două variante pe care liderii PSD mergeau aseară, după finalizarea Comitetului Executiv. Nu este exclus ca în ședința de astăzi să se aducă în dezbatere noi nume și să avem parte de o surpriză, mai ales că Liviu Dragnea a promis că nu se va mai implica și va lăsa taberele din partid să-și impună omul la Palatul Victoria.

Europarlamentarul Cătălin Ivan spune că România este aruncată nejustificat în criză la doar şase luni de la criza Grindeanu, în urma unui vot ilegitim şi iresponsabil, apreciind că Liviu Dragnea, „doar o umbră a lui Dady”, a reuşit să obţină o nouă majoritate în CEx prin oamenii care conduc interimar diferite organizaţii judeţene şi care depind de el. Ivan crede însă că Liviu Dragnea nu a câştigat nimic, ci „a aprins fitilul unei revolte cum nu a mai fost vreodată în partid”.

„Încă un vot ilegitim şi iresponsabil în urmă căruia am pierdut cu toţii. România este aruncată nejustificat în criză la doar şase luni de la criza Grindeanu, nici până astăzi explicată. Comitetul Executiv Naţional este rupt de partid. Organizaţiile de partid au transmis clar că nu este de acceptat o nouă dărâmare a propriului guvern. Dragnea este doar o umbră a lui Dady. A reuşit, prin oamenii care conduc interimar diferite organizaţii judeţene, oameni care depind de el, să obţină o nouă majoritate în acest sinistru CEx”, scrie Cătălin Ivan, pe Facebook, conform News.ro.

Preşedintele USR, deputatul Dan Barna, a declarat luni, pentru Agerpres, că alegerile anticipate sunt singura alternativă prin care să se poată crea o majoritate „căreia să-i pese de guvernarea României”.

„De un an de zile PSD îşi bate joc de cetăţenii României. Ceea ce am văzut în această seară este confirmarea faptului că actuala structură de guvernare, această majoritate PSD-ALDE este incapabilă să guverneze pentru simplul motiv pentru că ea a fost gândită să funcţioneze ca un cabinet de avocatură pentru problemele personale ale lui Liviu Dragnea. Şi cât timp continuăm în această logică, orice premier va avea România va fi respins de Liviu Dragnea într-o ordine de săptămâni sau luni, cum s-a întâmplat şi de această dată. Pentru că toată miza, din păcate pentru România, sunt problemele penale ale lui Liviu Dragnea. Singura alternativă noi o vedem în alegerile anticipate, prin care să se poată crea o majoritate căreia să-i pese de guvernarea României, că de un an de zile PSD-ALDE a arătat că România este pentru ei ultima prioritate”, a spus Dan Barna.

El a adăugat că USR va merge la Palatul Cotroceni pentru consultări, dacă preşedintele Klaus Iohannis va solicita acest lucru.

Preşedintele USR a mai precizat că va discuta cu colegii săi, marţi, dacă partidul va propune şefului statului o persoană pentru a fi nominalizată ca premier.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.