Home Forum

0 41

Hypponen a declarat că seria de atacuri pare să reprezinte „cea mai mare epidemie de ransomware din istorie”.

Microsoft a transmis că situația este „dureroasă” și va lua „toate măsurile posibile pentru a proteja clienții noștri”. Gigantul a trecut la oferirea de actualizări de securitate „pentru toți clienții care folosesc platforme Windows”, inclusiv sistemele de operare Windows XP, Windows 8 și Windows Server 2003, informează agenția de știri AFP.

Firma de securitate informatică Symantec a comunicat că majoritatea sistemelor afectate sunt în Europa, iar atacurile par să fi fost aleatorii.

Virusul s-a răspândit prin intermediul rețelelor locale, „fără acțiunea utilizatorilor, exploatând o vulnerabilitate cunoscută a Microsoft Windows”.

Kaspersky Labs a anunțat că Rusia se află pe primul loc în rândul țărilor afectate de virusul informatic WannaCry, aici fiind semnalate peste 70% din atacuri, în timp ce România se află pe locul nouă, la mică distanță de China, fiind a doua cea mai afectată țară din Uniunea Europeană, după Luxemburg.

Virusul de tip malware folosit în valul de atacuri informatice care a afectat recent zeci de țări a fost lansat în luna aprilie de un grup de hackeri intitulat Shadow Brokers, care susține că descoperit o breșă de securitate menționată în documentele NSA dezvăluite de WikiLeaks, potrivit Kaspersky.

Cu mult înainte de atac, firmele de securitate cibernetică au tras un semnal de alarmă în legătură cu nivelul inadecvată de securitate a sistemelor informatice folosite de multe instituții și companii din întreaga lume. Instituții precum Serviciul Național Medical din Marea Britanie continuă să folosească Windows XP, un sistem de operare pentru care Microsoft nu mai oferă suport din anul 2014.

Atacurile au fost lansate cu virus informatic care blochează computerele şi solicită plăţi pentru deblocare în moneda virtuală Bitcoin. Experţii în tehnologie informaţională încearcă să afle dacă atacurile au fost lansate de un singur grup de hackeri.

Valul de atacuri cibernetice a afectat Serviciul Național Medical din Marea Britanie, Ministerul rus de Interne, compania spaniolă de telecomunicații Telefonica, firma americană de curierat FedEx, grupul francez Renault și alte sute de companii și instituții din întreaga lume.

0 31

Există două tipuri de vârstnici – unii realizați, care și-au folosit viața util, modele de responsabilitate și un sprijin pentru familiile lor; alții eșuați, plini de frustrări și supărați pe cei care, spre deosebire de ei, nu și-au băut mințile, nu și-au trădat familiile, nu și-au pierdut zilele degeaba și nu trăiesc din mila altora. Nu este vorba de condiție financiară, ci de condiție umană – cei din prima categorie sunt oameni de calitate, ceilalți sunt doar paraziți, cu atât mai deranjanți cu cât sunt mai agresivi. Or, nici modestia, nici reținerea, nu sunt apanajul lor. Poate ați observat cum încearcă să își justifice propriul eșec prin acuzarea celorlați, cu câtă înverșunare se agață de gâtul „adversarilor” care i-au depășit și moral și profesional. Cu cât sunt mai ratați, cu atât sunt mai vocali și simt nevoia răzbunării, să îi tragă în mocirla lor pe cei de deasupra. Se spune că prostul moare de grija altuia. Ei bine, lor, literalmente, fix asta li se întâmplă.

O vorbă românească spune: cine nu are bătrâni să își cumpere. Este vorba, desigur, de bătrânii de ispravă, de bătrânii ce nu au albit degeaba, repere – înainte de toate – pentru familiile lor și pentru comunitatea în care au clădit pozitiv. Ceilalți, că au eșuat cu voia sau fără voia lor, pot fi modele numai în cercul lor, printre cei de teapa lor. Pe ei nu și-ar dori nimeni să îi cumpere, să îi multiplice. Cine ar vrea să își umple grădina cu buruieni țepoase și urât mirositoare, pornite să sufoce orice petic de pământ fertil din jurul lor?!

STAY CONNECTED

%d blogeri au apreciat: