Home Eveniment

0 0

Lucrările de mântuială girate de primărie, incompetența administrației din Lipova și dezinteresul primarului Jichici față de viața lipovanilor sunt cauzele inundației de astăzi din orașul Lipova, susțin în postările lor de pe Facebook cetățenii din Lipova. Astăzi mai multe străzi s-au transformat în adevărate torente, apa a intrat în casele oamenilor.

Oamenii furioși se întreabă pe Facebook: „Cine va plăti pentru pagube? Reprezentanții administrației, care nu au fost în stare să asigure condiții bune și siguranță în orașul nostru?”
Pe rețelele de socializare lipovanii acuză primarul și consilierilor PSD care nu găsesc soluții la problemele oamenilor.

 

Cert este că în secolul XXI, sub administrarea PSD, Lipova este mai periculoasă și arată mai rău decât acum o sută de ani, când Guvernatorul Banatului, Sever Bocu, a transformat-o în cel mai cochet și prosper orășel din vestul țării.

De câte ori plouă oamenii se mobilizează cu saci de nisip, cu lopeți și mături, să își apere gospodăriile, în loc să se mobilizeze primarul și echipa lui din PSD, să ia măsuri să prevină inundarea orașului… De această dată, reacțiile oamenilor sunt un semnal că Lipova are nevoie de schimbare.

0 0

Deputatul PSD Florin Tripa ne reproșează că la nivelul conducerii Consiliului Județean insistăm ca Tarom, controlat de Guvernul PSD, să pornească de la Arad curse de linie și curse charter. Anul trecut conducerea Consiliului Județean a avut cinci discuții la Tarom pentru curse de pe Aeroportul Arad.
„În timp ce noi încercam să convingem Tarom să vină la Arad, PSD dădea comunicate de presă că numai ciorile zboară de pe Aeroportul județului și cerea închiderea lui. Așa au înțeles parlamentarii PSD că trebuie să se implice pentru sprijinirea și dezvoltarea Aeroportului și implicit a Aradului, prin limbaj de cartier și zeflemea.
Astăzi deputatul Tripa recidivează cu noi inepții. Ne transmite că prin comunicate de presă „înfierăm Tarom că nu pune la dispoziția unei companii private un avion care să opereze curse spre Turcia, de parcă Tarom ar fi vreo casă de binefacere și nu o firmă care trebuie să facă profit.” Nu înfierăm pe nimeni, suntem supărați că parlamentarii PSD nu ajută cu nimic Aradul iar companiile din subordinea puterii politice întorc spatele Aradului.
Repet pentru Florin Tripa de la PSD, fiindcă nu a înțeles la prima lectură și se pare că îi este foarte greu să înțeleagă și la următoarea: Taromul ar fi fost plătit să opereze zboruri de la Arad, dar refuză și în aceste condiții! Atât agenția de turism Prestige Tours cât și Consiliul Județean au propus scheme de finanțare, legale,

pentru Tarom. Dacă ar fi mai preocupat de activitatea de parlamentar decât de trimiterea către presă a unor naivități ridicole, poate că ar înțelege diferența dintre ofertă financiară și binefacere. Chiar dacă deputatul PSD Florin Tripa este deranjat, fie pentru că muncim pentru Aeroport, pentru spital, pentru drumuri, fie că muncim pentru alte obiective din județul nostru, așa cum el nu a muncit niciodată, noi tot vrem să aducem Tarom la Arad.
Deputatul PSD Tripa a votat ca județul Arad să rămână fără 45 de milioane de euro. Când apucă, denigrează funcționari și instituții arădene. Asta înseamnă că în calitate de parlamentar el nu reprezintă arădenii, ci Guvernul care ia banii arădenilor, și confirmă asta și cu vorba, și cu fapta” – declară președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

0 0

Cum vremea de afară ne face să uităm de iarnă, timișorenii au energie pentru mai mult și își planifică nunțile.
În week-end, la Centrul Regional de Afaceri, peste 100 de furnizori de servicii de nuntă au pregătit oferte tentante pentru tinerii însurăței. Și pentru că Timișoara dă startul sezonului de nuntă, Bogdan Vlădău cu frumoasa sa logodnică vor deschide târgul și vor proba costumul de mire și rochia de mireasă, nu de alta dar anul acesta vor face marele pas și e bine să fie pregătiți din timp.
Atmosfera va fi animată de Flick și Popescu. Ei au chiar stand în târg și le vor compune mirilor texte pentru invitațiile de nuntă sau poezii personalizate pentru cereri în căsătorie. Și cum timișorencele sunt frumoase, ei vin cu idei:
Sunt Flick și m-a cam luat tare
Cheful de însurătoare.
O să trec și mări și munți
Spre Bega, la târg de nunți,
Vin la Timi în oraș
Cu Răzvan Popescu naș.
Ce e-n târg la Timișoara
Poartă-n vară toată țara!
Serviciile ce le veți găsi sunt complete. Mirii vor putea contracta restaurantul, muzica, fotograful, decorațiunile, cofetăriile, își vor putea cumpăra rochia, costumul, bijuteriile, pantofii și tot ce este necesar ca evenimentul lor să fie unul așa cum și l-au dorit.
Târgul se deschide vineri, orele 13.00 iar prezentarea de rochii de mireasă și costume de mire va avea loc sâmbătă, ora. 17.00. Toți cei prezenți la prezentare vor putea participa la tombola târgului și vor putea câștiga rochia mult visată, costumul dorit sau de ce nu, o cină romantică și un buchet de flori.
Vă așteptăm cu mult drag!
Vineri 13.00- 20.00
Sâmbătă 10.00 – 20.00
Duminică 10.00 – 18.00

Organizator: Rayna Decor

0 0

Complexul Muzeal Arad este câştigătorul a două importante proiecte, prin care va reflecta contribuţia Aradului la Marea Unire: „Arad – Prima capitală a Marii Uniri. Valorificarea patrimoniului cultural mobil al Complexului Muzeal Arad”, respectiv „Arad – 1918. Locuri unde s-a scris istoria”.
„Suntem în anul Centenarului Unirii, iar Aradul are o contribuţie esenţială la acest mare act istoric. În acest context aniversar, Complexul Muzeal Arad este una dintre instituţiile care poate reflecta cel mai bine contribuţia Aradului la Marea Unire, care poate prezenta şi mediatiza prin acţiuni, manifestaţii şi evenimente activitatea corifeilor Marii Uniri. Aradul este considerat de istorici Capitala Politică a Marii Uniri şi ne strădim să mediatizăm acest aspect la nivel naţional”, a declarat Peter Hügel, directorul Complexului Muzeal Arad.
Consiliul Judeţean Arad se implică în sprijinirea celor două proiecte prin cofinanţarea acestora. Valoarea totală a proiectelor este de 82.227 lei.
„Le-am solicitat tuturor directorilor instituțiilor de cultură să atragă resurse și să depună minim trei proiecte spre finanțare la Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN). Şi în domeniul cultural trebuie să accesăm toate fondurile naţionale şi europene de care putem beneficia”, a declarat Claudia Boghicevici, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.
Cele două proiecte au fost câştigate de Complexul Muzeal la concursul de proiecte culturale, organizat de Ministerul Culturii, prin Administraţia Fondului Cultural Naţional, şi se vor derula în perioada 29 ianuarie-15 noiembrie 2018.

0 0

Prestige Tours Internaţional, tour – operator de top, cu 28 de ani de activitate neîntreruptă pe piaţa turistică românească, va continua şi în 2018 să opereze plecări din Arad spre Antalya şi retur. Zborul charter va funcţiona săptămânal, în fiecare vineri, în perioada 1 iunie – 21 septembrie, cu o aeronavă AIRBUS A321, având o capacitate de 216 locuri.
Deşi Prestige şi-a dorit o extindere a serviciilor turistice pentru arădeni, a fost refuzat de TAROM, compania de stat a României. Conducerea TAROM nu a dat curs solicitării de a porni o cursă de la Arad, nici măcar un avion închiriat în regim charter, deși a fost contactată în repetate rânduri atât de Consiliul Județean Arad, de Aeroportul Internaţional Arad, cât şi de Prestige Tours.
„Am făcut o treabă foarte bună la Arad, unde am fost primiţi cu braţele deschise. Vom continua colaborarea şi în anii următori, dar nu este suficient să lucrăm numai pentru sezonul de vară. Am insistat la TAROM să primim aeronavă cu şedere în Arad pentru a oferi mai multe zboruri arădenilor, însă nu am găsit susţinere. De la Bucureşti şi Suceava avem destinaţii noi spre Bodrum şi Iordania, şi ne dorim acelaşi lucru şi pentru Arad. Curse TAROM spre şi dinspre Arad ar însemna extinderea paletei noastre de oferte, nu doar spre Antalya, ci şi spre alte destinaţii aşa cum au Bucureştiul şi Suceava”, a declarat Mustafa Kadiroglu, preşedinte CALY Group.
Claudia Boghicevici, vicepreşedinte al Consiliului Județean Arad, a subliniat faptul că, pentru Aeroportul Internațional Arad, 2017 a reprezentat anul relansării. „Așa cum am promis, am căutat soluții pentru a readuce cursele pe Aeroportul Aradului și ca urmare anul trecut am avut 11.000 de pasageri. Am găsit parteneri serioși, dedicați, așa cum este Prestige Tour, care după un an de probă au reveni la Arad, iar zborurile se vor menține și pentru sezonul 2018-2019. În sezonul 2018-2019 avem proiecte importante, alături de partenerii noștri care au văzut că aici, la Arad, se muncește și au găsit seriozitate. Le mulțumesc şi public celor de la Prestige Tour!”
Vicepreşedintele CJA a adăugat că investiţiile vor continua şi în anul 2018: „Ne-am propus să transformăm Terminalul 1 în Terminal de Sosiri, printr-o investiție importantă a Consiliului Județean; astfel, vom avea două terminale modernizate, aduse la standarde normale. Ne dorim să dotăm Aeroportul cu echipamente și aparatură care să îl califice pentru primirea unor categorii superioare de aeronave, să scriem proiecte europene pentru finanțarea modernizării Aeroportului, să continuăm perfecționarea personalului şi să dezvoltăm zona de servicii pentru pasagerii care vin și pleacă de la Arad”.
„Lucrăm cu 11 ţări, dar ţara de care am fost cel mai impresionaţi a fost România. Facem analize pentru fiecare zonă şi analizele noastre cu privire la Arad nu ne-au înşelat. Avem în continuare foarte multe planuri, veţi vedea cât de mult îndrăgim acest oraş”, a subliniat Leyla Kadiroglu, CEO al CALY Group, iar Elena Anghel, director Prestige Tours International, a punctat la rândul ei faptul că „Aradul a însemnat un pariu câştigat pentru Prestige Tours”.
„Această colaborare cu Prestige Tours este reciproc avantajoasă. Am avut 5800 de pasageri în 2017 şi sperăm ca în acest an să avem mai mulţi. Condiţiile aeroportului sunt perfect compatibile cu cerinţele aeronautice, astfel încât AIRBUS A321 care va efectua cursele Arad – Antalya poate decola şi ateriza fără probleme”, a completat Mircia Grec, director general interimar al Aeroportului Internaţional Arad.

0 0

 „Ni s-a confirmat oficial, de către o agenție de turism turcească, foarte importantă și în România: Tarom refuză să opereze de pe Aeroportul Arad, chiar și pe bani mulți, contra cost, pe destinații certe, contractate de agențiile de turism! Mulțumim parlamentarilor PSD incompetenți care nu sunt în stare să ajute Aradul cu nimic, deși sunt la putere! Să nu uităm că Taromul care refuză să vină pe bani la Arad este falimentar, este al Guvernului, iar Guvernul este al PSD! Parlamentarii PSD de Arad, între a reprezenta interesele arădenilor sau interesele Guvernului au ales să reprezinte Guvernul și au întors spatele arădenilor” – a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

În cadrul conferinței de presă de la Consiliul Județean, în care Agenția Prestige Tours a prezentat programul de zboruri spre Turcia de pe Aeroportul Internațional Arad, reprezentanții agenției au declarat că au insistat la Tarom pentru închirierea unei aeronave care să înnopteze pe Aeroportul din Arad, de unde dimineața să poată porni, la o oră convenabilă, pe o destinație externă. Au avut loc mai multe întâlniri între conducerea Tarom și conducerea agenției de turism, dar fără niciun rezultat. Și conducerea Consiliului Județean a avut cinci întâlniri cu reprezentanții Tarom, în anul 2017, soldate fără niciun rezultat.

 „Poate dacă ar avea altă atitudine față de solicitările potențialilor clienți, Taromul, subordonat Guvernului PSD, nu s-ar mai afla în situația falimentară de acum. Cum poate cineva spune că decizia de excludere a Aradului din cursele Tarom nu este politică, atunci când suntem un client care insistă, ducem și alți clienți la Tarom care la rândul lor ar vrea să plătească, dar se lovesc de refuz?!” – spune președintele Consiliului Județean Arad.

Deşi Prestige şi-a dorit o extindere a serviciilor turistice pentru arădeni și pe perioada iernii, a fost refuzat de TAROM. Conducerea TAROM nu a dat curs solicitării de a porni o cursă de la Arad, nici măcar un avion închiriat în regim charter, deși a fost contactată în repetate rânduri atât de Consiliul Județean Arad, de Aeroportul Internaţional Arad, cât şi de Prestige Tours. Mai mult, nu și-a manifestat nici intenția de a participa la o schemă de ajutor de stat, prin care, în condițiile legii, ar fi primit bani de la Aeroport doar să vină să opereze de la Arad!

 „Lucrăm cu 11 ţări, dar ţara de care am fost cel mai impresionaţi a fost România. Facem analize pentru fiecare zonă şi analizele noastre cu privire la Arad nu ne-au înşelat. Avem în continuare foarte multe planuri, veţi vedea cât de mult îndrăgim acest oraş. Am făcut o treabă foarte bună la Arad, unde am fost primiţi cu braţele deschise. Vom continua colaborarea şi în anii următori, dar nu este suficient să lucrăm numai pentru sezonul de vară. Am insistat la TAROM să primim aeronavă cu şedere în Arad pentru a oferi mai multe zboruri arădenilor, însă nu am găsit susţinere. De la Bucureşti şi Suceava avem destinaţii noi spre Bodrum şi Iordania, şi ne dorim acelaşi lucru şi pentru Arad. Curse TAROM spre şi dinspre Arad ar însemna extinderea paletei noastre de oferte, nu doar spre Antalya, ci şi spre alte destinaţii aşa cum au Bucureştiul şi Suceava”, a declarat Mustafa Kadiroglu, preşedinte CALY Group, care include Prestige Tours.

 

0 0
Aradul este furat în 2018 de Guvernul PSD i de parlamentarii PSD, care au tăiat 45ș
de milioane de lei administra iei locale. ț
„Îi întreb public pe parlamentarii PSD de Arad: de ce au votat ca Aradul să
piardă 45 de milioane de lei, prin reducerea cotei unice de impozitare? De ce nu au fost
de acord ca administra iile locale să primească o cotă mai mare din impozitul pe venit,ț
în a a fel încât administra iile locale să nu piardă bani pentru investi ii? De ce auș ț ț
acceptat ca Bucure tiul să primească un un procent mai mare din impozitul pe venitș
decât Aradul i celelalte localită i? ș ț
Parlamentarii PSD apar în presă i emit păreri despre tot felul de probleme, darș
nu au explicat de ce au votat împotriva Aradului, de ce nu au folosit prerogativele în
interesul Aradului. Au acceptat orbe te directivele politice venite de la PSD, careș
dezavantajează net Aradul. Guvernul PSD încearcă să adune bani pe care îi împarte
apoi discre ionar, în func ie de culoarea politică a administra iilor locale. La proiecteleț ț ț
finan ate prin PNDL, Aradul a primit printre cei mai pu ini bani din ară, fiind pe loculț ț ț
35 din 41 de jude e, în timp ce la contribu ii suntem în primele 10 locuri. ț ț
Poate parlamentarii PSD de Arad Fifor, Căprar, Todor i Tripa vor trece pesteș
invectivele, jignirile i ironiile de prost gust pe care obi nuiesc să le adreseze celor care îiș ș
critică i să răspundă la aceste întrebări legitime, pentru că ei reprezintă teoreticș
Aradul. A vrea să ne spună parlamentarii PSD de ce au votat să fie jefuit Aradul?“, ș a
spus Sergiu Bîlcea, pre edintele Organiza iei Municipale PNL Arad.

0 0

 

Conducerea Aeroportului Internațional Arad solicită deputatului Adrian Todor să se documenteze înainte de a face declarații care implică situația Aeroportului. De asemenea, îl invităm și noi, așa cum l-a invitat și conducerea Consiliului Județean Arad, să pună umărul la dezvoltarea Aeroportului Aradului și să nu se limiteze la lansarea în spațiul public a unor afirmații ironice, în necunoștință de cauză.

În calitate de parlamentar, Adrian Todor ar fi putut, de un an de zile, să se implice în aducerea de curse Tarom la Arad. Acest lucru nu s-a întâmplat, așa cum deputatul Todor nu a adus niciun alt operator de zbor pe Aeroportul Internațional Arad. În schimb, dacă nu a făcut ceea ce ar fi putut face ca parlamentar, Adrian Todor s-a întrecut în comunicate de presă zeflemitoare la adresa finanțatorului Aeroportului Internațional Arad, Consiliul Județean, care face investiții necesare pentru păstrarea omologărilor Aeroportului și dezvoltarea acestuia.

Deputatul Todor impută Consiliului Județean că investește în Aeroport. Noi considerăm aceste investiții un gest de responsabilitate care permit funcționarea pe mai departe. De asemenea, eforturile pe care le face Consiliul Județean Arad împreună cu conducerea Aeroportului Internațional pentru dezvoltarea de noi destinații au dus la cursele charter din vara anului trecut, prelungite și pentru sezonul 2018-2019. În primul an al implicării noii conduceri a Consiliului Județean în dezvoltarea Aeroportului am avut peste 11.000 de pasageri, iar încasările realizate au reprezentat 25% din bugetul Aeroportului.

În mod regretabil, deputatul Adrian Todor consideră că solicitările făcute companiilor aviatice și deplasările pentru negocieri directe cu acestea reprezintă o „cheltuire aiurită” a banilor publici. Logica domnului deputat este greu de descifrat. Îl invităm să indice alte soluții de dialog și negociere cu aceste companii, dacă și corespondența de la distanță și contactul personal le consideră inutile.

În final, apelăm din nou la deputatul Todor și la colegii săi pentru susținerea Aeroportului Internațional Arad, prin implicare concretă, așa cum au promis, și nu prin ironii lansate în presă, care pot afecta eforturile de relansare a activității constante pe aerodrom.

0 0

Lideri ai industriei feroviare europene au participat la un forum organizat în 2017 la Arad, cu scopul realizării unor proiecte privind formarea unui spaţiu de transport mai bine conectat şi integrat în statele Europei Centrale şi de Est, în acelaşi an fiind pus în funcţiune şi primul tren privat de noapte de lung parcurs, compus din vagoane fabricate la Arad.

Tot în 2017, la Nădlac a fost inaugurat un al treilea punct de trecere a frontierei cu Ungaria. Lucrările de renovare la Palatul Cultural au intrat pe ultima sută de metri, urmând să fie finalizate la începutul anului viitor. Obiectivul cultural nu a mai fost restaurat de aproape 40 de ani. În premieră naţională, Universitatea de Vest ”Vasile Goldiş” a inaugurat, în noiembrie, un Centru de Medicină Tradiţională Chineză.

În acest an, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Petru Ioţcu, a fost condamnat de Tribunalul Timiş la patru ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă.

*** Transportul de călători pe calea ferată s-a îmbunătăţit odată cu punerea în funcţiune, pe 2 februarie, a primului tren de noapte privat, de lung parcurs. Trenul ”Transcarpatic”, ce aparţine societăţii româneşti cu acelaşi nume, a plecat din Staţia CFR Arad, la ora 20,30, pe ruta Arad – Deva – Simeria – Sighişoara – Braşov – Bucureşti, ajungând în staţia finală a doua zi, la ora 10,00. Din Bucureşti, trenul a plecat spre Arad la ora 21,00, sosind la destinaţie la ora 10,01.

Trenul este compus din vagoane de concepţie sută la sută românească, produse la Arad, care datorită caracteristicilor constructive pot circula cu viteze de 160 – 200 km/h, dacă infrastructura feroviară ar permite acest lucru. De asemenea, amenajările interioare şi dotările sunt de ultimă generaţie. Vagoanele sunt prevăzute cu sisteme de informare a pasagerilor, sisteme de entertainment audio şi video, cu internet, prize pentru curent electric, camere de luat vederi, instalaţii performante de aer condiţionat şi de încălzire, precum şi cu sistem GPS, astfel încât călătorii să ştie unde se află pe traseu. Vagonul de dormit are cuşete cu duşuri şi toaletă, iar în tren călătorii beneficiază de servicii de catering incluse în preţul biletului, acesta având aceeaşi valoare ca la SNCFR.

*** Pe 19 februarie, a fost tăiată panglica inaugurală a Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac III – Csanadpalota, de la frontiera româno-ungară, al treilea astfel de punct de graniţă din zona oraşului Nădlac.

Noul PTF este deschis temporar, în ziua de duminică, urmând ca odată cu intrarea României în Spaţiul Schengen să funcţioneze în regim permanent. Acesta se află pe drumul transfrontalier Nădlac – Csanadpalota, care însumează 9,4 km, dintre care 5,2 km pe teritoriul românesc şi 4,2 km pe teritoriul ungar. Drumul este cunoscut de localnici încă din anul 1750, sub numele de ”Drumul Paloţii”, fiind închis după Primul Război Mondial.

Drumul a fost realizat în cadrul proiectului transfrontalier ”Building Csanadpalota – Nagylak cross border conecting road”, implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 – 2013, finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi completat de cofinanţarea celor două state membre participante în proiect, Ungaria şi România.

*** Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Petru Ioţcu, a fost condamnat pe 21 martie de Tribunalul Timiş la patru ani de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Instanţa a dispus totodată confiscarea sumelor de 35.000 de lei şi 10.000 de euro. Sentinţa dată de judecători a fost atacată cu apel, ulterior rămânând definitivă.

Ioţcu a fost trimis în judecată de către DNA, după ce a fost prins în flagrant, în iulie 2015, primind 10.000 de euro, după ce anterior primise 35.000 de lei, pentru a facilita derularea unor proiecte la Spitalul Clinic de Urgenţă Judeţean Arad.

*** Municipiul Arad a găzduit, în perioada 5 – 6 aprilie, a XII-a ediţie a Forumului de Tehnologie şi Servicii Feroviare Railway PRO, eveniment organizat de compania de consultanţă Club Feroviar, platforma de comunicare Railway PRO şi Asociaţia Industriei Feroviare din România – AIF.

Lideri ai industriei feroviare europene, alături de administratorii de infrastructură feroviară naţională, precum şi operatori de transport feroviar din ţările Europei Centrale şi de Est (ECE) au participat la respectivul forum, organizat cu scopul de a se discuta despre proiectele feroviare menite să formeze un spaţiu de transport feroviar mai bine conectat şi integrat în statele ECE.

*** Inaugurarea unui nou sediu al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, în prezenţa fostului ministru al Educaţiei Naţionale Pavel Năstase, a avut loc pe 11 mai.

Lucrările de construcţie au început în 2008, fiind finalizate după 9 ani. Noua clădire a ISJ Arad are patru niveluri (S+P+două etaje) şi este îmbrăcată în sticlă. Pe acelaşi teren, proprietatea ISJ Arad, se află în construcţie şi noul Palat al Copiilor, clădire cu trei niveluri (S+P+un etaj) ce ar trebui finalizată în cel mult doi ani.

Cele două clădiri au fost gândite iniţial ca un ansamblu urbanistic-educaţional, finanţarea lucrărilor, în valoare de 25 milioane de lei, fiind asigurată de Ministerul Educaţiei Naţionale.

*** După ani de zile în care locuitorii Nadăşului au trăit cu teama că vor fi scoşi afară din propriile case după ce le-au fost luate terenurile moştenite din generaţie în generaţie, în urma procesului intentat de DNA unor falşi moştenitori, judecătorii Curţii de Apel Timişoara au decis pe 13 iulie anularea testamentului în baza căruia familia Colţeu a primit o moştenire evaluată la peste 20 de milioane de euro.

*** Seceta prelungită din acest an a produs pagube agricultorilor din judeţul Arad. Potrivit şefului Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Arad, Ioan Martin, majoritatea culturilor de primăvară au fost afectate, pe suprafeţe însemnate acestea fiind compromise.

Culturile de porumb şi floarea-soarelui au fost cele mai afectate de lipsa precipitaţiilor. Din cele 118.000 de hectare cultivate cu porumb, peste 70% au fost compromise, în vreme ce la floarea-soarelui, două treimi din cele 25.700 de hectare cultivate au fost distruse. Situaţia a fost asemănătoare la sfecla de zahăr, soia sau lucernă, iar în cazul păşunilor şi fâneţelor, au fost compromise total cele 111.071 de hectare.

Martin a menţionat că dacă instalaţiile de irigat ar fi funcţionat ca în urmă cu două-trei decenii, pierderile ar fi fost mult mai mici.

Pe de altă parte, producţia la grâu a fost una bună, conform autorităţilor în domeniu. La nivelul judeţului Arad au fost cultivate cu grâu 82.500 de hectare, recolta fiind de peste 400.000 de tone, cu o medie de 5.200 de kilograme la hectar.

*** Pe 30 iulie, şvabii din Sântana au sărbătorit, ca în fiecare an, hramul bisericii romano-catolice din localitate, adică Kirchweihfest-ul, sărbătoare celebrată de 149 de ani, cu scurte întreruperi în perioada celor două mari războaie mondiale şi imediat după instaurarea comunismului în ţară. Evenimentul s-a încheiat cu un bal şvăbesc, la care a cântat Fanfara Şvabilor Dunăreni din Reutlingen, Germania.

Anul viitor, sărbătoarea se anunţă a fi de amploare, la împlinirea a 150 de ani de la resfinţirea bisericii, construită iniţial în 1748, dar distrusă de un incendiu în 1858. Actualul lăcaş de cult a fost construit în perioada 1864 – 1868, după planurile arhitectului Leopold Schutz.

*** Universitatea de Vest ”Vasile Goldiş” (UVVG) din Arad a inaugurat, pe 2 noiembrie, un Centru de Medicină Tradiţională Chineză, primul astfel de centru din România.

Centrul a fost deschis în urma unui parteneriat între instituţia de învăţământ superior arădeană şi Universitatea de Medicină Chineză din Zhejiang, şi va funcţiona în cadrul Clasei ”Confucius” a Departamentului de Limbi Moderne Aplicate al UVVG Arad.

*** Municipiul Arad s-a aflat pentru prima dată între cele nouă oraşe din România care au găzduit, în noiembrie 2017, ediţia XXI a Festivalului Filmului Francez, organizat de Ambasada Franţei în România şi Institutul Francez din ţara noastră, în parteneriat cu Centrul Municipal de Cultură şi asociaţiile CitiZenit şi Amifran, din Arad.

*** Viceprimarul municipiului Arad, Levente Bognar, a anunţat pe 13 decembrie că lucrările de renovare a Palatului Cultural din oraş ”au intrat pe ultima sută de metri”, intenţionându-se ca acesta să fie redeschis la începutul anului viitor.

Restauratorii au decis, printre altele, să refacă picturile din interiorul sălii de concerte conform planşelor originale, dând asigurări că în momentul redeschiderii Palatului Cultural, aceasta va arăta la fel ca la începutul secolului XX, atunci când a fost inaugurat.

Ultimele lucrări de restaurare a interiorului clădirii au fost realizate în urmă cu aproape patru decenii, între anii 1978 – 1980.

Clădirea Palatului Cultural, construită între anii 1911 şi 1913 după planurile arhitectului arădean Lajos Szantay, a intrat în urmă cu câţiva ani într-un amplu proces de restaurare, ce a vizat atât cele două săli de concerte ale Filarmonicii şi foaierul, cât şi faţada principală şi învelitorile turnurilor. AGERPRES/(AS – autor: Ioan Weisl; editor: Nona Jalbă, editor online: Daniela Juncu)

1 0

Anul se încheie cu o mare supărare pentru două familii de arădeni, care în ultimele ore ale lui 2017 își văd mașinile avariate serios. În această dimineață, în jurul orei 10, la intersecția dintre strada Oltului și Poetului, o Dacia 1310 s-a tamponat cu un Hyundai. Ambele autoturisme sunt nefolosibile până la o reparație serioasă, Dacia lovită în ambele portiere de pe partea șoferului, Hyundaiul în lateral dreapta. Deși accidentul nu s-a soldat cu victime, unul dintre ocupanții Daciei s-a necăjit atât de tare, încât a acuzat dureri puternice în piept. A fost solicitat SMURD-ul, care a intervenit chiar mai repede decât Poliția, chiar dacă aceasta din urmă are un sediu la aprox. un kilometru de locul de producere al accidentului.

Ocupanții celor două autoturisme s-au certat, au explicat, s-au enervat, ca de multe ori în astfel de situații în care paguba materială (deși consistentă) nu este atât de mare ca și consumul nervos.

 

0 0

Pompierii din Arad cer populaţiei să verifice mijloacele de încălzire şi să le întreţină cu personal calificat.

Toate incendiile din ultima perioadă, care au afectat locuinţele particulare, au avut astfel de cauze, spun pompierii.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca, spune că incendiile care au izbucnit în locuințe au fost provocate, în mare parte, instalații de încălzire necorespunzătoare.

“În vacanța prilejuită de sărbătoarea Crăciunului, subunitățile de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență <Vasile Goldiș> Arad au executat 111 misiuni. S-a intervenit pentru stingerea a nouă incendii, din care șase la locuințe. Incendiile nu s-au soldat cu victime, doar cu pagube materiale. În toate cele șase cazuri, focul s-a manifestat la acoperișul clădirii, iar cauza probabilă a fost coș, canal, burlan de fum deteriorat, necurățat sau amplasat necorespunzător față de materialele combustibile. Facem un nou apel la populație să verifice mijloacele de încălzire și să le întrețină cu personal calificat”, a precizat George Pleșca.

În minivacanţa de Crăciun, echipajele SMURD arădene au acordat asistenţă medicală de urgenţă în 93 de cazuri, din  acestea 10 fiind accidente rutiere.

 Sursa:radiotimisoara.ro

0 0

Primul tramvai dedicat Centenarului Marii Uniri a fost pus în circulaţie în municipiul Arad cu scopul de a omagia, în mod inedit, împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918.

Primăria Municipiului Arad şi Centrul Municipal de Cultură au anunţat că în municipiul Arad vor circula, pe tot parcursul anului 2018, mai multe tramvaie care au fost inscripţionate cu mesaje şi imagini specifice Centenarului Marii Uniri.

Proiectul se înscrie în seria de activităţi dedicate Centenarului Marii Uniri care vor fi puse în practică anul viitor, iar autorităţile au ales inscripţionarea tramvaielor considerând că acestea au maximă vizibilitate şi impact direct în rândul arădenilor.

Astfel, unul dintre tramvaiele care va circula prin oraş va fi decorat integral cu câteva portrete ale personalităţilor esenţiale pentru înfăptuirea Marii Uniri: regele Ferdinand şi regina Maria, Vasile Goldiş, Ion Suciu şi Ştefan Cicio-Pop.

Pentru garniturile care nu vor fi decorate integral, s-a ales expunerea unor „poveşti” care au legătură cu Unirea, printre care intrarea armatei române în Arad, redacţia ziarului Românul sau echipa negociatorilor cu contele Tisza.

Toate fotografiile vor fi adunate pe un afiş explicativ ce va fi expus în interiorul garniturilor. Tot pentru a marca, într-un mod inedit, Centenarul Marii Uniri, autorităţile au amplasat panouri care ilustrează personalităţi culturale ca modele, cum ar fi portetul lui Ioan Slavici, pe clădirea Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, portretele lui George Enescu şi Bela Bartok pe clădirea Liceului de Arte „Sabin Drăgoi”.

Aceste personalităţi, fie sunt din Arad, precum Ioan Slavici, fie au vizitat Aradul, George Enescu şi Bela Bartok, Enescu fiindchiar cetăţean de onoare al Aradului.

Programul oficial al manifestărilor cultural artistice dedicate Centenarului Marii  Uniri a fost lansat, la sfârşitul lunii noiembrie, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”Arad şi cuprinde sute de simpozioane, târguri, expoziţii, filme, spectacole şi concerte, dar şi amenajări de parcuri şi restaurări de clădiri.

Aradul este considerat leagănul Marii Uniri, pentru că aici s-au întocmit documentele şi s-au luat deciziile premergătoare evenimentului care şi-a pus amprenta asupra istoriei României.

 

Sursa:europafm.ro

0 0

Pensia medie a crescut în județul cu 124 de lei, în trimestrul III al anului, raportat la aceeași perioadă din anul trecut. În același timp, numărul pensionarilor a scăzut cu 90 persoane.

Pensia medie în județul Arad a fost, în trimestrul III al acestui an, 976 de lei, iar numărul de pensionari 100999 persoane.

Datele provin din ultimul Buletin Statistic pe anul acesta al Institutului Județean de Statistică Arad.

 

0 0

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a participat la comemorarea Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, la Monumentul Eroilor, din Piaţa Revoluţiei, unde a depus o coroană în numele Consiliului Județean.

„Sunt 28 de ani de la Revoluţie. Un gând pios celor căzuţi pentru libertate, democraţie, o viaţă mai bună. Mi-aş dori să avem curajul, demnitatea şi determinarea acestor eroi, forţa să punem punct abuzului care transformă iar România într-un stat totalitar; să sancţionăm grupul care sfidează şi umileşte românii şi izolează România, cu cinism şi aroganţă!”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Iustin Cionca a taxat derapajele actualei Puteri, a căror acţiuni din ultimul an sfidează așteptările românilor și jertfa eroilor Revoluţiei. Am ajuns să discutăm doar despre felul în care PSD-ALDE îi scapă de închisoare pe hoţi, i-a promovat în funcţii mari pe corupţi şi schimbă legile să îşi protejeze puşcăriabilii de anchetele procurorilor şi instanţele de judecată. Sunt 28 de ani de la Revoluţie. Majoritatea PSD-ALDE a hotărât că infractorii condamnaţi la puşcărie pot ocupa funcţii de conducere în stat. A radiat retroactiv incompatibilităţile parlamentarilor şi i-a scăpat de procese. Românii ies în stradă zilnic, de aproape un an de zile să pretindă puterii politice onoare, responsabilitate şi cinste, pentru că aşa nu se mai poate! Sunt 28 de ani de la Revoluţie. Patru milioane de români nu mai cred în România nici măcar cât să mai trăiască o zi în ţara lor, fiindcă oamenii simt că indivizii care îşi împart astăzi graţieri şi schimbă legile pentru ei înşişi le-au furat până şi speranţa. Sunt 28 de ani de la Revoluţie, recunoștință eroilor martiri și celor care au avut curajul și demnitatea să scuture România de comunism!”, a concluzionat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

0 0
Cea mai importantă mișcare de fitness din vestul României, Auăleu Fitness, încheie un an… intens! Și o face în nota obișnuită a antrenamentelor sale: cu maximă implicare! Peste o sută de tineri sportivi au sărbătorit finalul anului prin sport, cu exercițiile patentate de Cristian Lucuța. Oameni din Arad și din județele limitrofe s-au bucurat împreună de ultimele secvențe ale anului, propunându-și să se pregătească de sărbători „cu toate pânzele sus”, arzând în avans caloriile cu care se vor pricopsi la mesele în familie. Tuturor, antrenorilor, sportivilor, lui Cristi și echipei sale, un an nou bun și frumos, cu împlinirea tuturor obiectivelor, chiar și a celor care la prima vedere par dificile sau inaccesibile! Nimic nu este imposibil dacă muncești suficient pentru rezultatul pe care ți l-ai propus!

 

0 0
Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și ASR Principele Radu se vor afla la Săvârșin
de Crăciun și Anul Nou. Toate cele patru surori ale Majestății Sale au dorit să fie la Săvârșin,
alături de Custodele Coroanei, în acest final de an marcat de marea suferință a pierderii
tatălui lor, Regele Mihai.
Cu mare părere de rău, fiind în perioada de mare doliu, Familia Regală nu va putea primi, ca
în anii precedenți, colindătorii la Castelul Regal Săvârșin.
Singura excepție vor fi Dubașii din Săvârșin, care vor fi așteptați, ca în fiecare an, la ora 12.00,
în ziua de Ajun (24 decembrie 2017), în piața cu fântână din incinta Satului Regal. Dubașii nu
vor cânta urările strămoșești, ci vor păstra un moment de reculegere în memoria Majestății
Sale Defuncte Regele Mihai I, în prezența Familiei Regale.
La intrarea pe Domeniul Regal Săvârșin, cartea de condoleanțe rămâne în continuare
deschisă, chiar și în zilele de Crăciun, alături de portretul Regelui Mihai I și de o candelă
aprinsă, până la împlinirea celor 40 de zile de mare doliu.
Familia Regală va participa, în dimineața zilei de 25 decembrie, la marea slujbă din prima zi
de Crăciun, la biserica ortodoxă din comună

0 0

 

 

Evoluția activității CCIA în cifre:

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură încheie anul 2017 pe un trend de creștere pe majoritatea palierelor de activitate.

Capacitatea și calitatea târgurilor a crescut, fiind determinată de creșterea cu 33% pe segmentul de expozanți și de creșterea cu 25% pe segmentul de vizitatori față de anul 2016. A crescut numărul de membri ai CCIA Arad.

CCIA Arad a organizat 26 de cursuri de formare profesională, 8 seminarii în diverse domenii de activitate, 10 târguri (ca organizator principal sau partener) cu peste 800 de firme participante, din România și din străinătate, și cu aproximativ 45.000 de participanți, 22 de evenimente private organizate la Expo Arad, 9 misiuni economice în țări ca Serbia, Ungaria, Italia, China (Suzhou, Changsha) și Ungaria.

Parteneriatele internaționale s-au dezvoltat și pe segmentul economic prin contacte cu ambasadori ai R. Belarus, Vietnamului, cu reprezentanți ai Camerei de Comerț din Slovacia și cu reprezentanți comerciali ai R. Populare Chineze.

Peste 60% dintre companiile ne-expozante vizitează târgurile ca o sursă importantă de informații și cunoștințe, o cifră care a reieșit din cercetările puse la dispoziție de CENTREX.

Anul 2017 înseamnă o dezvoltare intensă a relațiilor economice cu China, prin participare la expoziții, misiuni economice cu societăți arădene în diferite zone ale R. P. Chineze, și creionarea unui proiect clar pentru anul expozițional 2018.

 

 

 1. Evenimente organizate de CCIA Arad sau la care CCIA Arad a participat
 2. Întâlniri și vizite oficiale
  • Ambasadorul Vietnamului în România, în vizită la CCIA Arad, 27 aprilie 2017

În data de 27 aprilie 2017, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad, dl. Gherghe Seculici, a primit vizita E.S. Tran Thanh Cong – ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam în România. Delegaţia a fost condusă de managerul firmei Intelligent Triton Consulting System Bucureşti, domnul Dan Bucur.

 • Ambasadorul Republicii Belarus, în vizita la CCIA Arad, 23 mai 2017

În data de 23 mai 2017, la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, domnul președinte Gheorghe Seculici a primit vizita Excelenței Sale, domnul Andrei Grinkevich, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în Romania.

 • Primii pași pentru o cooperare economică între CCIA Arad și Camera de Comerț și Industrie din regiunea Trenčín, Slovacia, 23 iunie 2017

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad, arh. Gheorghe Seculici, a avut o întâlnire cu directorul Camerei Regionale de Comerț și Industrie din regiunea Trenčín, Slovacia, dl. Ing. Ján Václav, în cadrul expoziției Demo Plast Vest, eveniment care s-a desfășurat în perioada 21-24 iunie la Expo Arad.

 • Camera de Comerț, mediator pentru chinezi, 7-8 octombrie, 2017

O delegație de investitori din Republica Chineză a vizitat județul Arad ca urmare a invitației înaintată de președintele CCIA Arad, Gheorghe Seculici, cu ocazia participării acestuia la expoziția „Carnavalul României în Suzhou”.

 • Președintele CCIA , întâlnire de lucru cu Ambasadorul Republicii Belarus, 12 octombrie, 2017

În data de 12 octombrie, președintele CCIA, dl. Gheorghe Seculici a participat la o întâlnire cu Ambasadorul Republicii Belarus, dl. domnul Andrei Grinkevich. Întâlnirea a fost solicitată de Excelența Sa din dorința de a dezvolta contacte directe cu autoritățile locale.

 

 1. Misiuni economice
  • O delegaţie de 20 oameni de afaceri din Serbia au vizitat târgul Confort Construct & Instal, 17 martie 2017
  • CCIA Arad a organizat pentru companiile arădene o misiune economică la Târgul Internaţional CHINA SMART EXPO, 31 mai – 2 iunie 2017

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad a organizat pentru firmele membre și nu numai, în perioada 31 mai – 2 iunie 2017, o misiune economică în Ungaria, de vizitare a Târgului Internaţional CHINA SMART EXPO Budapesta 2017.

 • Misiune economică în Regiunea Veneto (Italia) a delegației formată din reprezentanți ai Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad și ai Consiliului Județean Arad, 28 iunie – 1 iulie 2017

În perioada 28-30 iunie delegația Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) a Județului Arad și a Consiliului Județean Arad a întreprins o vizită în Regiunea Veneto (Italia).

 

 • Delegație a CCIA în orașul Changsha, regiunea Hunan, China, noiembrie 2017

Managerul târgului Agromalim, Cimi Enache, a vizitat un târg de profil, Central China (Hunan) Agricultural Expo, târg de agricultură și produse agro-alimentare ajuns la a XVIII-a ediție. Pe o suprafață de 110.000 mp și-au expus oferta peste 3000 de expozanți, standurile cu produse românești fiind foarte întâlnite în cadrul expoziției.

 1. Conferințe, cursuri, seminarii, work-shop-uri
  • Proiect de consultanță gratuită adresată membrilor CCIA Arad cât şi celor care fac primii paşi într-un proiect antreprenorial.

Locaţie: sediul CCIA Arad, 17 februarie 2017

 • Consultanță gratuită pe marginea oportunităților de finanțare atât din fonduri europene cât și pentru start-up-uri – afaceri care sunt la început de drum

Locaţie: sediul CCIA Arad, 10 martie 2017

 • Fiscalitatea – Noile reglementări fiscale în vigoare pentru anul 2017, parteneriat cu CECCAR ARAD

Descriere: noile reglementări fiscale în vigoare pentru anul 2017. Seminarul  s-a bucurat de participarea a peste 400 de contabili dornici să afle ultimele noutăţi fiscale intrate în vigoare la începutul anului 2017.

Locaţie: Expo Arad, 17 februarie 2017

 • Zilele Francofoniei, în parteneriat cu Institutul Francez din Timişoara şi Asociaţia AMIFRAN

Descriere: întâlnire informală între mediul de afaceri francofon arădean şi actorii culturali francofoni din regiune

Locaţie: sediul CCIA Arad, 14 martie 2017

 • Sesiune de Informare: Program Strat-Up Nation România, 3 aprilie 2017

Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Timişoara în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, a organizat sesiunea de informare având ca temă Programul START-UP NATION ROMÂNIA.

 • Camera de Comerț a dat startul inițiativei globale dedicată tinerilor, inițiată de John Maxwell Team în 140 de țări, 24 aprilie 2017

Evenimentul de deschidere a fost găzduit de Camera de Comerț Industrie și Agricultură a Județului Arad luni, 24 aprilie, fiind urmat de o seară dedicată tinerilor și găzduită de Biserica Creștin Baptistă Dragostea Arad, strada Dorobanților nr. 21-25, în 29 aprilie.

 • Curtea de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a judeţului Arad a organizat simpozionul cu tema „Noile coordonate ale arbitrajului comercial spre o procedură modernă în sprijinul mediului de afaceri”, 26 mai 2017

Evenimentul s-a desfășurat la sediul CCIA Arad, cu participarea unor invitați cu o extinsă experiență în arbitrajul intern și internațional: președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, prof. Univ. Dr. Ștefan Deaconu, Decanul Baroului Arad, Av. Conf. Univ. Dr. Cristian Alunaru, Decanul Colegiului Consilierilor Juridici Arad, jurist Aurelian Roland Boiț, președintele Curții de Arbitraj Comercial de pe lângă CCIA Arad, Av. Incze Arpad.

 • Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad s-a alăturat Doingbusiness.ro pentru evenimentul de business, “Business (r)Evolution”, oferit oamenilor de afaceri din Arad și din județele învecinate, 14 iunie 2017

Antreprenorii din Arad și din județele învecinate au participat în data de 14 iunie 2017 la întâlnirea cu experții cheie invitați la Business (r)Evolution, precum și cu reprezentanți ai organizațiilor și companiilor locale importante, cum sunt dl. Jurgen Schunn, Președinte AutoSchunn, dl. Cimi Enache, Project Manager CCIA Arad sau d-na Mihaela Breaz, Director Executiv CNIMMPR Arad.

 • Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad a celebrat Ziua Mondială a Expozițiilor 2017 sub sloganul “Aradul pe harta zonelor investiționale importante”, 08.06.2017

La conferința de presă, organizată la sediul CCIA Arad, a participat președintele Gheorghe Seculici împreună cu dl. Cimi Enache, Project Manager. Aceștia au menționat beneficiile aduse de industria expozițională, accentuând faptul că jumătate din beneficiile acestei industrii se duc înspre zona activităților legate de turism: cazare, transport, alimentație, etc., contribuie la crearea de noi locuri de muncă, generând, la nivel global, aproape 2 milioane locuri de muncă cu normă întreagă și cu taxele aferente.

 • Eveniment de promovare a serviciilor rețelei europene Enterprise Europe Network, 14 iulie 2017

La sesiunea de informare, realizată în parteneriat cu ADR Vest au fot invitaţi reprezentanții mediului de afaceri arădean pentru a li se prezenta oportunități de promovare a societăților pe care le conduc pe piețele externe. Au fost prezentate aspecte practice ale serviciilor oferite de ADR Vest, prin platforma EEN, de la completarea profilului de parteneriat, crearea unei expresii de interes, contactarea cu celeritate a firmelor străine pentru stabilirea unui parteneriat în timp util solicitantului.

 • Conferința de presă organizată cu privire la concluziile deplasării la Verona a delegației arădene, formată din conducerea CCIA, arh. Gheorghe Seculici şi conducerea CJA, preşedinte Cionca Iustin, 3 iulie 2017

Scopul deplasării l-a reprezentat reînnodarea relațiilor dintre cele două unități administrative, în condițiile în care Veneto a fost unul dintre primii parteneri externi ai Aradului, iar oamenii de afaceri din Verona și instituțiile veroneze au realizat proiecte importante în municipiul și județul Arad, încă din primii ani de după revoluție.

 • Întâlnire de lucru a conducerii CCIR cu preşedinţii Camerelor de Comerţ din 13 judeţe la Camera de Comerţ Arad, 6 septembrie 2017

Locaţie: sediul CCIA Arad

Descriere: În cadrul întâlnirii de lucru s-au luat poziții comune referitoare la câteva situații care produc dezechilibre în spectrul social și economic, de asemenea au fost abordate teme legate de probleme camerale la nivel naţional şi judeţean, de necesitatea întăririi capacităţilor organizatorice ale fiecărei camere judeţene, de necesitatea conectării pragmatice la mediul de afaceri prin susţinerea necesităţilor acestuia în toate aspectele care produc dezechilibre, iar aici s-a discutat aplicat despre noua propunere a Executivului de a introduce plata defalcată a TVA

 • Participare la expoziția “Carnavalul României în Suzhou”, 28 august – 4 septembrie 2017

La invitația unui grup de oameni de afaceri chinezi și reprezentanți ai Camerei de Comerț din regiunea Zhejiang, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, dl. arh. Gheorghe Seculici a participat în perioada 28 august – 4 septembrie 2017, la expoziția “Carnavalul României în Suzhou”. În cadrul vizitei au fost discutate posibilitățile de colaborare în viitor, prin organizarea de evenimente comune, expoziții, ocazie cu care s-a stabilit deplasarea unui grup de oameni de afaceri chinezi în această zonă în perioada următoare.

 • Întâlniri de afaceri româno-sârbe la Camera de Comerț Arad, 4 octombrie, 2017

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad, în parteneriat cu Camera de Comerț şi Industrie Voivodina (Serbia), a organizat miercuri, 4 octombrie 2017, la sediul CCIA Arad, întâlniri de afaceri româno-sârbe.

 • CCIA Arad promovează agenții economici arădeni pe piețele asiatice, conferință de presă, 29 noiembrie 2017

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad a intensificat procesul de promovare a agenților economici pe piețele asiatice, astfel că, în perioada 16-20 noiembrie 2017, primii agenți economici arădeni au fost primiți și promovați în orașul Changsha, regiunea Hunan, China. Este vorba despre designerul arădean Vali Ciobanu și DJ-ul arădean Bogdan Iorgovan.

 • Forumul de afaceri Româno – Maghiar, la Cluj-Napoca, 24 noiembrie 2017

Vineri 24 noiembrie, la sediul Facultății de Economie și Administrația Afacerilor  din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca, a avut loc Forumul de Afaceri Româno Maghiar 2017, aflat la a 5-a ediție.

 • Forumul de afaceri și Investiții România-Zhejiang, China, 7 decembrie 2017

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a organizat, în parteneriat cu Comitetul Provincial Zhejiang al Consiliul Chinez De Promovare Internațională (CCPIT), Forumul de afaceri și Investiții România-Zhejiang, China. Evenimentul a avut loc joi, 7 decembrie 2017,  la Hotel Intercontinental și a fost marcat de prezența generoasă a peste 85 de companii românești care au intrat în dialog cu peste 60 dintre cele mai relevante companii chinezești. Din partea CCIR a participat vicepreședintele Gheorghe Seculici.

 • Cursuri organizate de CCIA prin Centrul de Formare Profesională
 1. 1. Auditor intern al sistemului de management al calităţii conform ISO 9001:2015 şi ISO 19011:2011

Perioada: 23 – 25 ianuarie 2017

 1. EXPERT ACHIZIŢII PUBLICE– cod COR 214946 – grupa 1

Perioada: 24 ianuarie – 6 martie 2017

Nivel minim de studii: superioare

 1. EXPERT ACHIZIŢII PUBLICE– cod COR 214946 – grupa 2

Perioada: 24 ianuarie – 6 martie 2017

Nivel minim de studii: superioare

 1. Expert accesare fonduri structurale şi de coeziune europeană – codCOR 242213 – grupa 1

Perioada: 12 februarie – 29 martie 2017

Nivel minim de studii: superioare

 1. Expert accesare fonduri structurale şi de coeziune europeană – codCOR 242213 – grupa 2

Perioada: 12 februarie – 29 martie 2017

Nivel minim de studii: superioare

 1. Inspector resurse umane– codCOR 333304

Nivel minim de studii: medii

Perioada: 13 februarie – 16 martie 2017

 1. Auditor intern al sistemului de management al calităţii conform ISO 9001:2015 şi ISO 19011:2011

Perioada: 27-29 martie 2017

 1. Manager în activitatea de turism– cod COR 143908

Nivel minim de studii: superioare

Perioada: martie – septembrie 2017

 1. Specialist managementul deşeurilor– cod COR 325713

Nivel minim de studii: superioare

Perioada: martie – aprilie 2017

 1. Intrastat– 5 aprilie 2017 – curs neacreditat
 2. Formator– cod COR 242401

Perioada: aprilie – mai 2017

Nivel minim de studii: superioare

 1. Arhivar– cod COR 441501

Perioada: mai –iunie 2017

Nivel minim de studii: medii

13.Specialist managementul deseurilor – cod COR 325713

Perioada: aprilie –mai 2017

Nivel minim de studii: superioare

 1. Intrastat– 5 august 2017
 2. Auditor managementul calitatii

16.Inspector resurse umane – cod COR 333304 – grupa 1

Perioada: iunie – iulie 2017

Nivel minim de studii: medii

 1. Inspector resurse umane – cod COR 333304 – grupa 2

Perioada: iunie- iulie 2017

Nivel minim de studii: medii

 1. Contabil – cod COR: 242101

Perioada: septembrie – decembrie 2017

Nivel minim de studii: medii

19.Inspector resurse umane– COD COR 333304

Perioada: septembrie – octombrie 2017

Nivel minim de studii: medii

 1. Inspector resurse umane – COD COR 333304

Perioada: septembrie – octombrie 2017

Nivel minim de studii: medii

 1. Manager Proiect –COD COR 313302

Perioada: octombrie – noiembrie 2017

Nivel minim de studii: superioare

22.Expert achiztii publice – cod COR 214946

Perioada: octombrie – noiembrie 2017

Nivel minim de studii: superioare

 1. Formator –cod COR 242401

Perioada: noiembrie – decembrie 2017

Nivel minim de studii: superioare

 1. Bucatar -Cod. C.O.R. – 512001

Perioada: decembrie 2017 – iunie 2018

Nivel minim de studii: superioare

25.Java –– curs neacreditat

Perioada: decembrie 2017 – ianuarie 2018

Nivel minim de studii –

 1. Inspector resurse umane – COD COR 333304

Perioada: decembrie 2017 – ianuarie 2018

Nivel minim de studii: medii

 

 1. Târguri, expoziții și saloane
  • 10 – 12 februarie 2017 – Petreceri de Vis, ediţia 10

Târg de nunți și organizare de evenimente

Locaţie: Expo Arad

 • 25 – 26 februarie 2017 – Arpicultura, ediţia 3

Eveniment apicol – conferințe, produse și utilaje apicole

Locaţie: Expo Arad

 • 16 – 19 martie 2017 – Confort Construct&Instal, ediţia 23

Târg internațional de construcții, instalații și imobiliare

Locaţie: Expo Arad

 • Târgul Primăverii a fost organizat de CCIA Arad, în perioada 20 – 23 aprilie

Ediția XVII-a a reunit 70 de expozanți și 7.000 de vizitatori. Ca și la edițiile precedente,Târgul Primăverii a propus mai multe secțiuni:

 • Gardenia – o simfonie de culori pentru iubitorii de flori și spații verzi;
 • Estival – cele mai bune oferte de vacanță în țară și străinătate;
 • Salon de Mobilier pentru casă și grădină;
 • Bunuri de larg consum și hobby.
  • Edu2Job for Life, eveniment organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) a judeţului Arad, în perioada 11 – 12.05.2017

EDU2JOB for life a fost un eveniment de maximă importanță pentru vestul României, sub aspect social și economic, bucurându-se și de participarea ministrului Educației, dl. Pavel Năstasa.

În cadrul expoziției au fpst organizate atât Târgul Educației, cât și Târgul Național al Firmelor de Exercițiu. Timp de două zile, 11 şi 12 mai, peste 100 de expozanţi au venit în întâmpinarea celor peste 3.000 de vizitatori cu o ofertă bogată de locuri de muncă, indiferent de nivelul de pregătire a celor interesaţi, şi o gamă variată de oferte educaţionale din cadrul universităţilor din Arad, Timişoara, Bucureşti dar şi din străinătate.

 

 

 • Demo Metal, la prima ediție în vestul țării, la Expo Arad, 24 – 27 mai 2017

În perioada 24-27 mai 2017, Tehnic Media și Revista ,,T&T – Tehnică și Tehnologie”, împreună cu ACAROM, AHK, CCIFER și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad a organizat la Expo Arad, prima ediție Demo Metal desfășurată în Vestul țării, un eveniment construit din respect pentru comunitatea profesioniştilor din industria românească şi dedicat acesteia.

Cu peste 90 de companii, mari branduri internaționale, dar și companii locale, care acoperă întreaga gamă de echipamente și tehnologii dedicată industriei de prelucrare a metalului, Demo Metal Vest a fost un eveniment de excepție.

 • Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad a organizat, la Expo Arad, expoziția Transport-Ar, cel mai mare eveniment din vestul țării dedicat transporturilor, 9-11 iunie 2017

În cadrul evenimentului, aproximativ 20 de companii au expus următoarele categorii de produse și servicii: camioane, remorci și semiremorci, autoutilitare, microbuze, autocare, autovehicule comerciale, piese de schimb, anvelope, dotări vulcanizări, accesorii auto și tunning, echipamente de service. Mărcile prezente au fost: Scania, Daf, Iveco, Meiller, Krone, Dacia Logan Van, Opel, Mercedes-Benz, Ford, Hyundai, Kia, Volkswagen, Dacia, Renault, Nissan.

 • DEMO PLAST [Vest] – (Expo & Forum), organizat la Expo Arad, 21 – 24 iunie 2017

Evenimentul internațional dedicat specialiștilor din industria de prelucrare a maselor plastic a reunit peste 50 de companii, mari branduri internaționale, dar și importanți producători cu capital autohton sau extern cu scopul de a susține evoluția afacerilor locale, de a atrage investiții și de a încuraja parteneriate.

 • AGROMALIM 2017, târg internaţional de agricultură, industrie alimentară şi ambalaje, 7-10 septembrie 2017

Numărul vizitatorilor la Agromalim 2017 a crescut cu aprox. 9% față de ediția precedentă, 16.410 persoane au trecut pragul ediției din acest an. Agromalim și-a reconfirmat statutul de cel mai important eveniment în domeniul agriculturii, organizat în vestul României și unul din cele mai importante la nivel național! Ediția de anul acesta a reunit peste 270 de expozanți din ţară şi străinătate care au expus și au făcut demonstrații pe o suprafață de aproximativ 6 hectare. În premieră la această ediție a fost organizată o tombolă pentru crescătorii de animale, marele premiu o juninca gestantă din rasa Bălțată  Romănească. Alte atracții din cadrul târgului Agromalim au fost salonul de produse tradiționale, concursul de îndemânare conducere tractor, informații despre agricultura de precizie, demonstrații cu roboți și drone pentru agricultură.

 • Vicii și Delicii, Târg de vinuri și gastronomie, 7-8 octombrie 2017

În perioada 7-8 octombrie, la Expo Arad, iubitorii de vinuri și nu numai au avut parte de o experiență deosebită la prima ediție a târgului de vinuri și salon gastronomic, Vicii și Delicii.

Această primă ediție a adunat peste 30 de reprezentanți ai industriei vinului din întreaga țară și din stăinătate, dar și o selecție de răsfățuri exclusiviste din categoriile: beri artizanale, băuturi spirtoase, mezeluri, brânzeturi și dulciuri de calitate superioară.

 • Topul Firmelor, Gala mediului de afaceri arădean, 19 octombrie 2017

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad și-a premiat și în acest an excelența în afaceri. Topul firmelor, aflat anul acesta la a XXIV-a ediție, a avut loc în data de 19 octombrie la Complexul Expo Arad.

 • AR-MEDICA 2017, eveniment medical important la nivel naţional, la o ediție de succes!, 2-4 noiembrie 2017

Cea de-a XXIV-a ediție a târgului internațional de medicină AR-MEDICA a fost una de succes. Acest fapt este dovedit de vânzările în creștere de la o ediție la alta, cu un număr de vizitatori constant, situat la aproximativ 3.500 persoane. Peste 100 de expozanți din industria medicală, din România și din străinătate și-au prezentat produsele în două dintre pavilioanele Expo Arad.

0 0
 Guvernarea PSD s-a compromis singură, într-un singur an. Cu o majoritate
confortabilă în Parlament alături de ALDE, PSD avea toate condiţiile să îşi respecte
promisiunile electorale.
„Românii înţeleg deja că au fost minţiţi. PSD a promis viaţă mai bună şi a oferit
scumpiri şi crize politice. Cele mai multe promisiuni electorale au fost amânate sau
uitate. În schimb, au fost introduse măsuri care nu erau cuprinse în programul de
guvernare şi care au făcut viaţa românilor mai grea. Supraacciza la combustibili a
scumpit benzina şi motorina şi a generat alte scumpiri în lanţ la alimente şi servicii. S-
au scumpit gazul şi curentul electric, euro a crescut galopant, la fel şi ratele românilor.
Toate acestea au anulat majorările de salarii nominale care au fost oferite unor categorii
profesionale, în special celor care lucrează la stat.
Majorareasalariuluiminimpeeconomieaducepuţini baniangajaţilorşimulţi
bani statului. Mai grav este că PSD a produs haos în economie, cu modificări ale
Codului Fiscal care au nemulţumit şi sindicatele, şi patronatele. Toate prognozele
economice arată că s-a deteriorat climatul general de afaceri, cu efecte negative asupra
economiei. Split TVA, trecerea contribuţiilor sociale din sarcina companiei în sarcina
angajatului şi pedeapsa cu închisoarea pentru cei care nu reţin şi nu plătesc
contribuţiile şi impozitele în contul angajaţilor constituie cheltuieli şi riscuri în plus care
afectează încrederea investitorilor. După ce a tăiat investiţiile care puteau ajuta
economia, PSD a tăiat şi banii cu care administraţiile locale puteau să facă investiţii. În
loc să rezolve problemele românilor, PSD a provocat crize politice, şi-a demis propriul
guvern.
Prin atacurile la adresa justiţiei, PSD a provocat nemulţumiri şi manifestaţii de
stradă. Românii s-au convins foarte repede că nu pot avea încredere în bunele intenţii
ale PSD. Este un partid care vrea să controleze justiţia, pentru a putea mai apoi să
controleze economia şi societatea”, a spus Sergiu Bîlcea, preşedintele Organizaţiei
Municipale PNL Arad.

0 0
 „În această săptămână dezbatem la Parlament în sesiune reunită, Camera

Deputaților împreună cu Senatul, bugetul României pentru anul 2018.
În calitate de parlamentar, deputat de Arad am inițiat o serie de amendamente
care să sprijine investițiile din municipiul și județul nostru, străzi, drumuri, reabilitarea
rețelei de termoficare, suplimentarea fondurilor pentru Stadionul UTA și pentru zona
de turism, care include cele două cetăți cu care ne mândrim, Șiria și Șoimoș.
Din păcate în comisiile reunite aceste amendamente au fost respinse. Cu toate
acestea le voi susține în plenul reunit și sper totuși ca parlamentarii PSD-ALDE să le
voteze.
Trebuie să tragem un semnal de alarmă pentru faptul că Aradul deși contribuie
foarte mult la bugetul național, se întorc înapoi doar 43% din banii arădenilor, ceea ce
ne plasează în coada listei la capitolul fonduri primite de la Guvern.
Trebuie să luptăm împreună pentru a remedia situația și a situa Aradul în
fruntea listei județelor din România care primesc bani de la bugetul de stat. Acest lucru
este foarte important pentru noi deorece punem mare preț pe dezvoltarea Aradului.
O dezvoltare armonioasă se face prin investiții serioase în sănătate, educație,
cultură și bineînțeles în infrastructură” a declarat deputatul aradean, Glad Varga.

0 0
În seara de 11 decembrie a avut loc prima lansare de carte la Palatul Copiilor Arad, după o pauză
de 15 ani. O tânără elevă de la cercul de educație pentru cetățenie democartică/ voluntariat,
Beatrice Emanuela Bulilete, susținută de prof.coord. Andreea- Florina Boran, a pășit în lumea
publicației prin romanul „Devoratorii”. Aflată la debut, autoarea Beatrice Emanuela Bulilete a
vorbit cu timiditate despre opera sa, conturând în special aspectul și tonalitatea realistică a
romanului. Tânăra descrie în roman o lumea a contrastelor, o lume în care oamenii cu măști sunt
devoratorii simțămintelor. Închegat în decursul a mai multor ani și inspirat din cultura japoneză,
romanul „Devoratorii” a văzut lumina tiparului anul acesta când tânăra autoare, fiind în clasa a
X-a, a decis să se afirme, punându-și în paginile scrise o parte din gânduri, ideii și trăiri.
La lansare a participat și prof. Camelia Moler, inspector pentru educație permanentă, care a
vorbit despre împortanța, în rândurile adolescențiilor, de a se exprima prin scris, încurajând-o pe
Beatrice Bulilete, în planurile sale de viitor, să scrie o continuare a romanului.
Lansarea de carte a fost presărată cu momente artistice susținute de membrii trupei Azucar
precum și de solista Iulia Timișan de la cercul de canto/ muzică ușoară.
Cristina Zaha, redactor- Cercul de Jurnalistică

0 0

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, continuă prezentarea pierderilor suferite de comunele din județ, în situația în care guvernul nu va acorda surse compensatorii pentru administrațiile locale, după 1 ianuarie 2018. „Anul 2018 va fi anul sărăciei, dacă intră în vigoarea prevederile proiectului actual de buget! Zeci de comune vor fi în faliment, cele mai importante proiecte ale județului riscă să se blocheze! Județul Arad va pierde în total peste 35 de milioane de euro. Ce este important de știut este că fiecare arădean, fiecare localitate pierde, pentru că nu vor mai fi bani nici pentru investiții și nici pentru serviciile curente. Până și cea mai mică localitate pierde sume considerabile, iar unele comune vor rămâne fără fonduri consistente, de nivelul sutelor de mii de euro, din care puteau construi școli sau grădinițe noi sau ar fi putut repara toate trotuarele din localitate”, a declarat președintele Consiliului Județean.

Iustin Cionca prezintă pierderile unor comune, urmând ca mâine să finalizăm lista aceasta și să prezentăm, punctual, care proiecte sunt puse în pericol de „revoluția fiscală” a Guvernului!

● FELNAC: 137.000 euro
● FRUMUŞENI: 130.000 euro
● GHIOROC: 234.000 euro
● GRĂNICERI: 129.000 euro
● GURAHONŢ: 202.000 euro
● HĂLMAGIU: 109.000 euro
● HĂLMĂGEL: 47.000 euro
● HĂŞMAŞ: 57.000 euro
● IGNEŞTI: 34.000 euro
● IRATOŞU: 123.000 euro
● LIVADA: 150.000 euro
● MACEA: 247.000 euro
● MIŞCA: 147.000 euro
● MONEASA: 44.000 euro
● OLARI: 75.000 euro
● PĂULIŞ: 151.000 euro
● PEREGU MARE: 87.000 euro
● PETRIŞ: 72.000 euro
● PILU: 86.000 euro
● PLEŞCUŢA: 51.000 euro
● SĂVÂRŞIN: 131.000 euro
● SECUSIGIU: 222.000 euro
● SELEUŞ: 121.000 euro
● SEMLAC: 170.000 euro
● SINTEA MARE: 152.000 euro
● SOCODOR: 175.000 euro

0 0
București, 7 decembrie: Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a organizat, în
parteneriat cu Comitetul Provincial Zhejiang al Consiliul Chinez De Promovare Internațională
(CCPIT), Forumul de afaceri și Investiții România-Zhejiang, China. Evenimentul a avut loc joi, 7
decembrie 2017, la Hotel Intercontinental și a fost marcat de prezența generoasă a peste 85 de
companii românești care au intrat în dialog cu peste 60 dintre cele mai relevante companii
chinezești.
Dna. Paula Pârvănescu, Secretar de Stat în Ministerul Mediului de Afaceri, Comerț și
Antreprenoriat, a declarat: ”România reprezintă într-adevăr o poartă deschisă pentru orice
înseamnă investiții și comerț, inclusiv din partea Chinei, și ne dorim să urce mai sus în ceea ce
privește relațiile comerciale. (…) Lucrăm la un catalog de proiecte de tip greenfield și brownfield.
Ne dorim să le promovăm în primul rând prin tot ce înseamnă consilieri economici și ambasade
oricărui investitor care dorește să vină să investească la noi în țară. Aceste proiecte sunt
identificate în fostele zone industriale, acolo unde într-adevăr este nevoie de o revitalizare și mă
refer aici și la spitale și la proiecte de infrastructură, proiecte de tip structuri de agrement sau de
cazare. Suntem foarte interesați de investiții în aceste domenii”.
E.S. dl. Xu Feihong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, a subliniat că
”România și China au o tradiție îndelungată a tradițiilor foarte bune. În ultimii ani, relațiile dintre
China și țările din centrul și estul Europei au înregistrat o dezvoltare puternică. (…) Componenta
comercială reprezintă o parte importantă a dezvoltării colaborării dintre cele două țări. Trebuie să
precizăm că în primele 9 luni din acest an, schimburile comerciale au depășit valoarea de 4,1 mld.
de dolari, fiind o creștere de 13,7%. (…) Întărirea colaborării reciproce pentru dezvoltarea în toate
domeniile este de o mare utilitate pentru promovarea relațiilor între țările noastre. România este o
țară importantă în cadrul UE, de asemeni în regiunea centrală și de est a Europei”.
Dl. Gheorghe Seculici, Vicepreședinte al CCIR și Președintele CCIA Arad, a vorbit despre
importanța acestui eveniment pentru consolidarea cooperării dintre Republica Populară Chineză
și țările din Europa Centrală și de Est: ”China reprezintă un exemplu de urmat în ceea ce privește
dezvoltarea și eficiența economică la nivel mondial, iar CCIR se implică prin programe active în
susținerea relațiilor economice existente și în consolidarea raporturilor bilaterale cu China, una
dintre cele mai relevante piețe din lume, dar și o sursă valoroasă de investiții. Piața chineză este
foarte importantă pentru România nu numai datorită cifrei totale a schimburilor comerciale, care
a atins 4 miliarde Euro în 2016 și 2,9 miliarde Euro în perioada ianuarie-august 2017, ci mai ales
datorită puterii de absorbție a mărfurilor românești.”.
Dna. Wu Guiying, Președintele Consiliului Chinez pentru Promovarea Comerțului Internațional
din Provincia Zhejiang, a vorbit despre promovarea și aprofundarea colaborării în cadrul
inițiativei ”One road, one belt”. Dna. Guiying a precizat că ”pentru întărirea relațiilor economice
și comerciale România-China, astăzi se află aici delegația provinciei Zhejiang. (…) CCPIT are ca
scop promovarea comerțului și investițiilor pe plan internațional. Până în prezent, Consiliul
provinciei Zhejiang a inițiat relații de colaborare cu 162 de țări. România este o țară foarte
importantă în cadrul inițiativei ”One road, one belt”, este membră a Organizației Mondiale a
Comerțului, a FMI și un membru important al UE. Suntem interesați și de unele produse care
sunt în România, dar și de vinuri, care încep să pătrundă din ce în ce mai mult pe piața chineză.
(…) Pentru a aduce un nou impuls colaborării economice, am organizat această activitate pentru
cunoașterea și dezvoltarea colaborării”.
Informații de background
Zhejiang este a patra provinciei a Chinei ca importanță economică, înregistrând în 2016 o
valoare a produsului intern brut de aproape 700 miliarde de dolari. Unul dintre cele mai
importante orașe ale acestei provincii este Ningbo, orașul desemnat de către statul chinez să
coordoneze strategia de colaborare dintre R.P. Chineză și țările din Europa centrală și de est.
La forum au participat companii din domenii precum: energie, IT, construcții, import-export,
industria alimentară, metalurgie, infrastructură de drumuri, proiectare urbană, echipamente de
iluminat, producție componente auto, farmaceutice, industria petrochimică, aparatură medicală și
electronică, industria textilă, turism, mase plastice, logistică și transporturi, producție jucării,
comerț on-line, operațiuni bursiere, servicii financiare, etc

0 0
Deputatul liberal arădean, Glad Varga este de părere că propunerea legislativă privind
bugetul de stat pentru 2018 va afecta investițiile în infrastructură care sunt preconizate în
municipiul și județul Arad, inclusiv bugetele pentru dezvoltarea proiectelor sociale, în
educație și sănătate.
„La sfârşitul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, din 17 noiembrie
2017, Liviu Dragnea a declarat că în 2018, prin legea bugetului de stat se vor asigura
venituri cel puţin la nivel de 2017 şi că unii vor avea venituri mai mari decât în 2017.
Însă Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2018, aprobat de Guvern din 6
decembrie, arată negru pe alb că bugetele tuturor unităţilor administrativ-teritoriale
scad, iar în cazul judeţului Arad, se diminuează cu aproape 50% faţă de 2017.
Configurarea proiectului de buget pe nişte indicatori fără fundamentare, necredibili –
creştere economică de 5,5%, inflaţie medie anuală de 3,1% , un deficit bugetar estimat
la 2,97% din PIB, curs mediu de 4,55 lei/euro – nu face decât să adâncească
incertitudinea şi nesiguranţa în planificarea pe 2018.
Vor fi afectate în special investiţiile locale, menite să permită locuitorilor un nivel
de viaţă decent.
Partidul Naţional Liberal va amenda proiectul de buget pe parcursul dezbaterii
sale în Parlament, susţinând în principal investiţiile şi infrastructura, singura
modalitate sustenabilă de a genera bani la buget.
Sunt unul dintre deputații care va lupta împotriva acestui proiect legislativ prin
toate mijloacele legale. Consider că este datoria mea, în calitate de ales al arădenilor, să
apăr interesele și bunăstarea cetățenilor” a declarat parlamentarul PNL, Glad Varga

0 0

Tranzacția a fost făcută publică! Luni, un gigant britanic a anunțat finalizarea tranzacției pentru achiziționarea unui cunoscut retailer de pe piața locală.

După ce, în vară, compania anunța că intenționează să cumpere retailerul respectiv, acum a și intrat în posesia ei. Brico Depot România, parte din grupul britanic Kingfisher plc, companie internaţională de bricolaj şi amenajări interioare, a anunţat luni finalizarea tranzacţiei pentru achiziţionarea a 100% din acţiunile Praktiker România de la familia Susli.

„Achiziţia Praktiker România ne oferă o prezenţă puternică în toată ţara. Dorim să ne ajutăm clienţii să-şi îmbunătăţească locuinţele şi să le personalizeze şi suntem bucuroşi că tot mai mulţi dintre ei vor beneficia de produse de calitate la preţuri bune. Vom continua investiţiile în toate magazinele pentru a îmbunătăţi experienţa de cumpărare a clienţilor noştri”, Adela Smeu, director general al Brico Depot România, conform News.ro.

 Praktiker este unul dintre principalii jucători de pe piaţa românească de bricolaj şi amenajări interioare, având 26 de magazine.

Praktiker are peste 1.600 de angajaţi, iar în 2016 vânzările au fost de 140 de milioane de euro.

Brico Depot are 15 magazine în România, cu o suprafaţă de 114.000 de metri pătraţi şi 964 de angajaţi.

Vânzările Brico Depot România au însumat 144 de milioane de euro în 2016.

Kingfisher plc este o companie internaţională de bricolaj şi amenajări interioare, cu aproape 1.200 de magazine în zece ţări din Europa şi Rusia şi 77.000 de angajaţi.

Grupul îşi desfăşoară activitatea sub patru branduri de retail – B & Q, Castorama, Brico Depot şi Screwfix.

În anul încheiat la 31 ianuarie 2017, Kingfisher a raportat vânzări în valoare de aproximativ 11,2 miliarde de lire sterline, cu un profit subiacent înainte de impozitare de 787 de milioane de lire sterline.

STAY CONNECTED

%d blogeri au apreciat: