Home Tags Posts tagged with "wenzel fuchs arad"

wenzel fuchs arad

0 0

Prof. Wenzel Fuchs, solist al Filarmonicii din Berlin și dirijorul Pierre Pichler de la Viena vor fi oaspeții Filarmonicii de Stat Arad!

Gândite în forma unui auftact la ediția din acest an a Zilelor Culturii Austriece la Arad, evenimentele muzicale organizate de către Asociația culturală MUSIKFORUM EUROPA în colaborare cu Filarmonica de Stat Arad, cu sprijinul Forumului Cultural Austriac la București și al BCR la sfârșitul lunii martie la Filarmonică aduc în fața publicului arădean doi artiști austrieci cu reputație internațională, solo clarinetistul Filarmonicii din Berlin, prof. Wenzel Fuchs și dirijorul vienez Pierre Pichler.

Cei doi maeștri vor fi oaspeții Filarmonicii arădene configurănd distribuția concertului simfonic din data de 29 martie a.c., Pierre Pichler în calitate de dirijor iar Wenzel Fuchs va prelua partitura solistică a Concertului pentru clarinet și orchestră în la major de W.A. Mozart.

Miercuri, 28 martie, în preziua concertului, prof. Wenzel Fuchs va susține la Filarmonică un curs de măiestrie, în premieră la Arad, curs la care și-au anunțat prezența și participarea aproximativ 20 de clarinetiști din întreaga țară precum și din Serbia și Ungaria, acestora alăturându-se elevi, studenți și muzicieni arădeni și timișoreni care de asemenea și-au manifestat interesul și intenția de a participa la acest curs.

Aradul va deveni astfel pentru două zile centrul lumii muzicale românești, găzduind un curs internațional de măiestrie  interpretativă și un concert simfonic cu distribuție la cel mai înalt nivel.

„Mulțumim pentru colaborarea din partea Filarmonicii de Stat Arad și mai ales pentru sprijinul generos acordat din partea Forumului Cultural Austriac la București și a Băncii Comerciale Române, parteneri fideli ai asociație noastre alături de care am reușit în ultimii cinci ani să oferim publicului arădean și nu numai, evenimente culturale inedite și elitiste, în cadrul celor cinci ediții ale Zilelor Culturii Austriece desfășurate la Arad. Invităm și de această dată toți arădenii melomani să se bucure alături de noi timp de două zile, admirând și savurând arta interpretativă muzicală la cel mai înalt nivel” – se arată într-un comunicat al Asociației Musikforum Europa.

0 0

Primăvara muzicală arădeană are un cap de afiș impresionant! Solo-clarinetistul Filarmonicii din Berlin, Wenzel Fuchs, va concerta la Filarmonica Arad, într-un eveniment unic în spațiul cultural românesc. Între concerte la Tokyo, New York, Viena, Paris, Londra, Berlin, pe cele mai mari scene ale lumii, Wenzel Fuchs vine la Arad invitat în cadrul Zilelor Culturii Austriece. Este una dintre cele mai importante episoade artistice pentru Aradul cultural, în ultimii ani.

Wenzel este invitat al Filarmonicii Arad, în colaborare cu Forumul Cultural Austriac și Asociația Musikforum Europa, care s-a implicat foarte mult pentru succesul Zilelor Culturii Austriece și s-a constituit într-un reper al reprezentării culturii muzicale europene în Arad.

Concertul se va organiza în data de 29 martie, de la ora 19. Cu o zi mai devreme, în 28 martie, Aradul este punctul de întâlnire al clarinetiștilor din România care vor beneficia aici de un curs de măiestrie susținut de solo-clarinetistul Filarmonicii din Berlin, Wenzel Fuchs!

STAY CONNECTED