Home Tags Posts tagged with "societatea timisoara"

societatea timisoara

0 0

Consiliul de conducere al Societății Timișoara a decis cine vor fi laureații premiilor organizației pe 2018.

Societatea Timișoara premiază în fiecare an proiecte civice, instituții și personalități pentru abordarea temerară și responsabilă a unor teme majore din societatea românească, precum şi pentru promovarea valorilor europene în arhitectura instituțională a României.

Astfel, la 29 de ani de la lansarea Proclamaţiei de la Timişoara, Societatea Timişoara reafirmă principiile şi valorile în care a crezut şi pentru care a luptat de la început.

Premianții care vor fi invitați în jurul datei de 11 martie, ziua Proclamatiei de la Timișoara, la ceremonia de înmânare de la Timișoara sunt:

*Augustin Lazăr, procuror general – Ministerul Public, Premiul „Speranța” *Mihai Șora, filosof, Premiul „Ion Monoran”

*Cristian Pantazi, jurnalist, Premiul „Oscar Berger”

*Tudorel Toader, ministrul justiției, Premiul „Secera și Ciocanul”

Premiile vor fi însoțite de trofee, opere ale artistului Ioan Nemțoi. Consiliul de conducere al Societății Timișoara

Societatea Timişoara fondată în prima lună după Revoluţia din decembrie 1989 de un grup de intelectuali timișoreni promovează constant valorile democrației în care libertatea cuvântului, justiția și drepturile universale ale cetățenilor constituie fundamentul. Acţiunea publică a Societăţii are în vedere consolidarea societăţii civile, promovarea principiilor cuprinse în „Proclamația de la Timișoara” din 11 martie 1990, apărarea principiilor statului de drept, a democrației și a drepturilor omului, stimularea inițiativei și educației civice.

Organizația acordă anual premii personalităților care s-au remarcat în apărarea acestor valori.

Foto: Digi24

STAY CONNECTED

%d blogeri au apreciat: