Home Tags Posts tagged with "circuitul gastronomic aradean"

circuitul gastronomic aradean

0 0

Primarii din județul Arad sunt invitați să se înscrie în Circuitul Gastronomic Arădean – proiect inițiat de Consiliul Județean Arad în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad. Anunțul îi aparține președintelui Consiliului Județean, Iustin Cionca. Acesta a lansat în mod public invitația de participare pe considerentul că toate comunitățile din județul Arad au specificul lor gastronomic și că în fiecare localitate există gospodari pasionați, interesați să își împărtășească tradițiile culinare.

Circuitul gastronomic va debuta în data de 5 mai la Ferma de Bivoli de la Pecica, acolo unde primarul Petru Antal pregătește un program dens. Dimineața participanții vor vizita piața de produse locale, apoi Biserica Romano-Catolică din oraș. Vor beneficia de o prezentare scurtă a istoriei orașului Pecica, iar apoi se deplasează la Ferma de Bivoli și la Muzeul Digital, unde servesc o masă tradițională pecicană.

Începând cu data de 5 mai, până în 15 decembrie, Circuitul Gastronomic Arădean va avea câte o escală în fiecare sâmbătă în localități diferite din județ. Dacă la Pecica prețul pachetului este de 50 de lei (suma se va plăti în mijlocul de transport și la fața locului), în celelalate destinații prețul diferă în funcție de oferta celor care găzduiesc grupurile.

Înscrierile la circuitul gastronomic se pot face la numărul de telefon 0728.116.412, de luni până vineri, între orele 9.30-16.30. Cei care doresc se pot înscrie şi on-line, pe site-ul www.sageataverde.ro.

0 0

​Tocană de bivol – aceasta este oferta primului punct de pe traseul Circuitului Gastronomic Arădean! Primul popas va fi sâmbătă, 5 mai, la Ferma de Bivoli de la Pecica. Plecare va avea loc la ora 10,30. Se vizitează piața de produse locale din Pecica, Biserica Romano-Catolică și Biserica Ortodoxă, Muzeul Digital și Ferma de Bivoli. Revenirea la Arad este programată la ora 15.

Consiliul Judeţean are deja experienţa organizării acestor evenimente. Anul trecut a iniţiat şi organizat Circuitul Cramelor, cu un succes mare la arădeni, cu vizitatori şi din Ungaria, Germania, Italia, Statele Unite, Republica Moldova, Austria.

Anul acesta, s-a decis extinderea acestui program, prin înfiinţarea Circuitului Gastronomic şi continuarea Circuitului Cramelor, la toamnă. Proiectul „Circuitul Gastronomic Arădean” care începe în 5 mai, la Pecica, se va încheia în 15 decembrie, la Săvârşin, printr-un tăiat tradiţional de porc.

„Ce ne dorim cu acest program este ca arădenii să îşi descopere sau să îşi redescopere judeţul. Sunt locuri foarte frumoase în judeţul Arad, oameni foarte gospodari. Unii dintre ei sunt chiar mai bine cunoscuţi de străini decât de arădeni. Nu ne-am propus să fie doar un eveniment de degustare, ci şi unul de prezentare a specificului local, a unor obiective relevante, a unor personalităţi importante care şi-au lăsat amprenta asupra comunităţii respective. În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, am avut această iniţiativă pentru că gastronomia face parte din cultura Aradului, în sens larg, şi vreau să le arătăm tuturor că Aradul are cu ce se lăuda!”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, a punctat  felul în care CJA doreşte să conecteze comunităţile Aradului, cu o reţea de drumuri modernizate. „De anul acesta, începem să modernizăm drumurile judeţene, nu doar să le reparăm. Strategia noastră prevede reabilitarea şi modernizarea a 300 de kilometri de drumuri judeţene. Ca să ne promovăm valorile, inclusiv zestrea gastronomică sau turistică, avem nevoie de o infrastructură modernă şi sigură. Lucrările ce vor începe în mai multe zone ale judeţului vor fi ample, nu doar nişte simple reparaţii”, a completat Sergiu Bîlcea.

Petru Antal, primarul oraşului Pecica, s-a declarat încântat de faptul că circuitul gastronomic începe chiar cu Pecica. „Avem ce oferi turiştilor. Pecica este recunoscută prin  varietatea sa gastronomică, iar ferma de bivoli reprezintă ceva inedit pentru judeţul nostru. De asemenea, avem două biserici monument istoric, atât cea romano-catolică, cât şi cea ortodoxă”, a afirmat primarul Petru Antal.

Ferma de bivoli are 40 de exemplare, de diferite vârste, şi a atras mii de vizitatori, de la înfiinţarea ei, în anul 2013. În cadrul Fermei funcționează un muzeu modern al tradițiilor pecicane.

Înscrierile la circuitul gastronomic se pot face la numărul de telefon 0728.116.412, de luni până vineri, între orele 9.30-16.30. Cei care doresc se pot înscrie şi on-line, pe site-ul www.sageataverde.ro. Prețul pachetului la Pecica este de 50 de lei, cu transport inclus.

STAY CONNECTED

%d blogeri au apreciat: