Hoinarii Zărandului, o poveste frumoasă pe lună plină și ploaie de stele...

de Andrei Ando | in Regional | 9 August 2017, 07:27 | 0 comentarii

Ultima „ispravă” a Asociației Hoinarii Zărandului a fost redeschiderea Traseului Sălașelor Țărănești, al doilea cel mai lung traseu de drumeții montane din județul Arad, cu o lungime de 45 de km. Și pentru că evenimentul nu trebuia să treacă neobservat de comunitate, printr-o mișcare deșteaptă de PR (în care rolul de PR a revenit Consiliului Județean Arad).
Hoinarii Zărandului este una dintre asociațiile frumoase, dar discrete ale Aradului! Este o familie formată din peste 30 de familii de arădeni, preocupate de turismul montan și punerea în valoare a Aradului frumos. Asociația a cumpărat o cabană frumoasă la Văsoaia, veche de un secol, și a pus mână de la mână să o renoveze. Și să o transforme într-un loc prietenos, primitor, cu tot confortul, de la wc în casă și duș (în vârful muntelui!) la dormitoare încăpătoare, cu finisaje care lipsesc din foarte multe locuințe.
Ultima „ispravă” a Asociației Hoinarii Zărandului a fost redeschiderea Traseului Sălașelor Țărănești, al doilea cel mai lung traseu de drumeții montane din județul Arad, cu o lungime de 45 de km. Și pentru că evenimentul nu trebuia să treacă neobservat de comunitate, printr-o mișcare deșteaptă de PR (în care rolul de PR a revenit Consiliului Județean Arad), drumeția a fost organizată pe lună plină și ploaie de stele, la începutul lunii august. Au participat peste o sută de persoane, din țară și din străinătate, pasionați ai muntelui, oameni îndârjiți, de toate vârstele, pentru care traseul de 45 de kilometri nu a reprezentat o încercare epuizantă. 
Hoinarii Zărandului au pus umărul la refacerea marcajelor, la amenajarea zonei. Și, ca această asociație, mai sunt câteva în județul Arad care se implică în cultivarea obiectivelor locale, de dragul de a face și de a răspândi vestea că trăim într-un județ agreabil. Demersul lor este remarcabil și ar fi bine să devină molipsitor, pentru ca tot mai mulți arădeni cu spirit civic să se manifeste nu doar în mediul on-line, pe computer, ci să activeze pe teren, acolo unde este nevoie nu numai de sfaturile lor competente, ci și de implicare efectivă! 


Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com