Student de 27 de ani, mușcat de viperă în Munții Retezat

publicat in Regional pe 11 Iulie 2017, 08:31

Un student în vârstă de 27 de ani, care făcea activități de cercetare în Munții Retezat, a fost mușcat de o viperă, luni seara, salvatorii reușind să ajungă la victimă după ce au mers trei ore pe jos, i-au administrat serul antiviperin și au transportat-o la Spitalul din Deva.

Potrivit unui comunicat transmis, marți, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Hunedoara, studentul în vârstă de 27 de ani desfășura activități de cercetare în Rezervația Științifică Gemenele din Masivul Retezat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Luni seara, în jurul orei 21.00, ISU Hunedoara a fost solicitat să intervină pentru salvarea tânărului mușcat de viperă.

”La faţa locului s-a deplasat un echipaj al Serviciul Judeţean Salvamont Hunedoara format din cinci salvatori montani. De asemenea, la faţa locului a fost direcţionat şi un echipaj SMURD – Terapie Intensivă Mobilă. Din cauza accesului foarte dificil, echipajele s-au deplasat pe jos, neputându-se face accesul cu autoturisme, astfel că salvatorii au ajuns la victimă după ce au mers aproximativ trei ore”, transmite ISU Hunedoara.

Salvatorii l-au găsit pe tânărul de 27 de ani conștient, fiind mușcat de viperă la nivelul gleznei. Studentul a fost transportat cu targa de echipajul Serviciului Judeţean Salvamont Hunedoara şi predat echipajului SMURD. După ce i-a fost administrat serul antiviperin și a fost stabilizat hemodinamic, tânărul a fost transportat la Spitalul Judeţean Deva.

"Recomandăm pe această cale persoanelor care desfășoară activități în zonele montane să acorde maximă atenție regulilor specifice de protecție, cu atât mai mult cu cât în aceste zone accesul este dificil, iar salvatorii ajung de cele mai multe ori cu dificultate și după o perioadă mai mare de timp", se arată în comunicatul ISU Hunedoara.

Săptămâna trecută, un cioban de 65 de ani a fost mușcat de viperă în Retezatul Mic, în zona Soarbele, fiind necesară intervenția elicopterului SMURD pentru salvarea lui.