Un eveniment simpatic! Ziua Turismului Arădean, la Ștrandul Neptun, a pus în valoare ce are județul mai frumos!

de R.V. | in Regional | 8 Iulie 2017, 17:39 | 0 comentarii

Ziua Turismului Arădean a fost un eveniment reușit, frumos și... simpatic. Sperăm să se repete, să atragă și mai mulți arădeni și să producă rezultatul așteptat: acela de a deschide ochii asupra potențialului turistic arădean! 
 Ziua Turismului Arădean a reunit un mare număr de vizitatori în fața standurilor care au etalat oferta turistică arădeană. Afluxul de public a fost favorizat și de faptul că evenimentul s-a desfășurat la Ștrandul Neptun, un mare avantaj datorită aleii umbrite sub care s-au etalat standurile expozanților.
Am avut posibilitatea să vedem oferta unui Arad colorat, de la expozanți care au promovat tradiții, produse locale, mănăstiri, drumeții montane, turismul cultural, la cele mai importante crame din Podgoria Aradului, muzee, biblioteca și cele două centre culturale ale Aradului. Succesul a fost accentuat și de faptul că vizitatorii au putut degusta și cumpăra produse tradiționale.
Ziua Turismului Arădean a fost gândită astfel ca fiecare expozant în sine să fie un punct de atracție. Iar oamenii au înțeles și s-au mobilizat fantastic! Macea și-a adus dansatori și a amenajat o cameră tradițională; Petrișul a venit cu un război de țesut original, cu sucuri, gemuri, siropuri și mai ales cu un mălai special copt, specific zonei Roșia; Săvârșinul, sat cultural al României în anul 2017, a uimit prin specialitățile de brânzeturi și o țuică de bună calitate, de-a dreptul catifelată; Dorobanțiul a adus o țiteră originală; Hășmașul albume superbe despre zona montană a județului; Zăbraniul a venit cu o compoziție originală care relevă obiceiurile zonei; Pecica a făcut o adevărată demonstrație de bun gust și inspirație, cu un stand în care a etalat pită, cozonac special copt pentru acest eveniment, produse artizanale, mezeluri de casă și plăcintă întinsă de Turnu; Moneasa a prezentat sculpturile unicat ale lui Dan Groza, realizate din ramuri și rădăcini; Lipova și-a promovat Mănăstirea Maria Radna, cel mai important obiectiv turistic al județului Arad, prin materiale promoționale de foarte bună calitate; primarul din Bata, Ion Micurescu, a etalat o expoziție de trofee de vânătoare medaliate de arbitri internaționali, promovând turismul cinegetic. 
Un colț inedit l-a amenajat Daniel Ovidiu Cizmaș, cunoscut pentru drumețiile sale în județ, dar și pentru expedițiile internaționale la care a participat. Ovidiu a adus un cort complet echipat, hărți turistice ale Aradului. Tot hărți ale traseelor din județ și echipamente au prezentat asociațiile de drumeții montane, alături de Salvamont Salvaspeo, serviciu din subordinea Consiliului Județean Arad.
Parcul Natural Lunca Mureșului a oferit plimbări de câte 20 de minute cu barca cu motor, pe Mureș! Au fost pregătite și trei canoe, dar arădenii au dovedit un apetit deosebit pentru barca cu motor, care a circulat non-stop între orele 10-18!
Pe alee a fost amenajat un spațiu pentru artiștii plastici, care și-au expus lucrările. Arădenii mai mult le-au admirat decât le-au cumpărat, dar prezența artiștilor, membri ai clubului Ion Andreescu, a adus un farmec aparte evenimentelui!
Deosebit de apreciată a fost oferta cramelor din Podgoria Aradului! Au și avut inspirația să pregătească specialități de vin pentru degustat, ceea ce a atras puzderie de vizitatori la standuri! Cramele Daiconi, Birăuaș, Șeran, Miniș, au creat un spațiu deosebit, cu butoaie originale, aranjamente din sticle de vin, dar și produse pentru degustat, potrivite combinării cu vinurile roșii și albe de bună calitate aduse la Ziua Turismului. 
Remarcabile au fost și standurile Muzeului Turnul de Apă, Centrului Cultural Județean, BIbliotecii Arad, Complexului Muzeal al Județului Arad, unde au fost cooptați în activități și voluntari. Peste drum, standurile de prezentare ale Consiliului Județean și Primăriei Municipiului Arad au prezentat, pe trei ecrane, oferta turistică arădeană, în municipiu și județ. Remarcabilă și prezentarea celor două standuri, atractive și bine organizate, așa cum trebuie să se prezinte două instituții la un eveniment select!
Nu în ultimul rând, artiștii care au evoluat pe scena amenajată de Centrul Municipal de Cultură au reușit să aducă un plus de calitate evenimentului. Ne referim aici și la cei mai tineri, de la Liceul de Artă și Palatul Copiilor, dar și la cei deja consacrați, care au avut o prestanție ireproșabilă, echilibrând în zona centrală a ștrandului, cu reprize de muzică pop și rock, spectacolele de muzică și dans popular de la intrarea pe aleea principală, în zona standurilor primăriilor din județ. 
Concluzionând, Ziua Turismului Arădean a fost un eveniment reușit, frumos și... simpatic. Sperăm să se repete, să atragă și mai mulți arădeni și să producă rezultatul așteptat: acela de a deschide ochii asupra potențialului turistic arădean! 

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com