Ambulanțe SMURD pentru Nădlac, Pecica și Vinga!

in Regional | 13 Aprilie 2017, 13:10 | 0 comentarii

  Iustin Cionca: „Aducem echipamente în valoare de 1,16 milioane de euro  pentru ISU Arad!”  Ca urmare a proiectului, Pecica, Nădlac și Vinga vor fi deservite câte o ambulanță SMURD. O autospecială în valoare de 350 mii euro va rămâne la ISU Arad.  
Consiliul Județean Arad achiziționează echipamente pentru situații de urgență, în valoare de 1,16 milioane de euro. Achiziția se realizează în cadrul proiectului „Rețea transfrontalieră pentru îmbunătățirea capacității de răspuns și a managementului riscurilor în situații de urgență”. Beneficiar este ISU Arad. În ședința de astăzi a Consiliului Județean, s-a votat promovarea proiectului în parteneriat cu ADIVEST, Consiliul Județean Timiș, Euroregiunea DKMT (Szeged, Ungaria), Asociația Pompierilor Voluntari Mórahalom (Ungaria).

Ca urmare a proiectului, Pecica, Nădlac și Vinga vor fi deservite câte o ambulanță SMURD. O autospecială în valoare de 350 mii euro va rămâne la ISU Arad.  

„Iată răspunsul nostru la declarațiile iresponsabile care ne acuzau, în urmă cu câteva săptămâni, că nu ne preocupăm de dotarea ISU. Am spus atunci, se vede acum, că am muncit pe un proiect important. Aceste proiecte nu se realizează peste noapte, reprezintă munca unei echipe de specialiști. Consiliul Județean contribuie, iată, la dotarea ISU cu aparatură în valoare de 1,16 milioane euro, iar asta este ceea ce contează. Sunt zeci de localități din județul Arad care vor beneficia de această dezvoltare, vor fi salvate bunuri și vieți, se vor reduce timpii de intervenție la dezastre. Asta contează și suntem mândri că putem contribui”, a declarat dl. Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Consiliul Județean Arad va achiziționa următoarele categorii de echipamente:

 

 

 

Denumirea Autospecialei/Utilajului /Echipamentului

 

Descriere

 

Nr.

Bucăți

 

 

Ambulanță SMURD tip B2

Destinată transportului personalului paramedical la locul intervenției, a echipamentelor și a materialelor medicale necesare tratamentelor, transportul pacienților la unitatea spitalicească.

 

 

3

 

Autospecială de stingere cu apă și spumă cu capacitate de 5000 l

Destinată intervențiilor opreative în situații de urgență (incendii, intervenții de descarcerare și prim-ajutor), precum și a transportului personalului de intervenție și a materialelor necesare.

 

 

1

 

Autocar transport personal (32 locuri)

Destinată transportului personalului de intervenție la locul producerii unor situații de amploare, transportul personalului din cadrul modului județean de intervenție la seism, transportul personalului medical și paramedical care încadrează autospeciala de intervenție la accidente colective și calamități necesare încadrării punctului medical avansat de tip II, evacuarea, persoanelorîn pericol de a fi afectate/afectate din locul de producere a unor situații de urgență.

 

 

 

 

 

1

Electropompe

Evacuarea apei provenite din inundații (ape interne), evacuarea apei din subsoluri ale instituțiilor și proprietăților private.

 

          20

Bobine de alimentare cu energie electrică cu lungimea de 50 m

Alimentarea cu energie electrică a electropompelor

 

20

Furtun tip C (rolă 20 m)

Necesar dotării electropompelor pentru evacuarea apelor

           80

Echipament de protecție

(costume impermeabile)

Echiparea personalului de intervenție care participă la acțiuni de înlăturare a efectelor inundațiilor în ape de adâncimi mici și medii

 

20

Autocisternă transport apă potabil

 

Transportul apei potabile populației afectate de secetă/în caz de avarie la rețeaua de apă potabilă.

 

1

Autospecială de lucru la înălțimi cu nacelă

(până la 20m)

Intervenție la incendiuși evacuarea persoanelor din clădiri afectate de incendiu sau cu structura de rezistență afectată, cu sistem de calare în spații înguste.

 

 

1

ATV-UTV Pompieri

cu apă și spumă CAFS300 – destinată stingerii incendiilor de litieră, vegetație uscată în zone greu accesibile, teren variat

 

 

2

 

 

 

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com