Decizia Colegiului Medicilor Arad, în cazul „lagărului de exterminare”: Medicii au procedat corect

in Regional | 10 Aprilie 2017, 15:55 | 0 comentarii

Cadrele medicale de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, care au fost acuzate de mai mulţi părinţi că nu s-ar fi comportat corespunzător cu copiii internaţi în secţia pe care o mamă a numit-o "lagăr de exterminare", nu au nicio vină, respectând protocoalele, a stabilit Colegiul Medicilor.
Colegiul Medicilor Arad a analizat respectarea procedurilor medicale dintr-o singură sesizare, dar nu şi problemele administrative. Astfel, Colegiul a decis că medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe şi din Secţia de Boli Infecţioase Copii au procedat corect din punct de vedere medical, a precizat, luni, conducerea Colegiului Medicilor.
„Concluzia comisiei de pediatrie a Colegiului Medicilor din Arad este că prestaţiile medicale ale doamnelor doctor cu privire la cazul respectiv, atât a doamnei doctor din Unitatea de Primire Urgenţe, cât şi a doamnei doctor de la Secţia de Boli Infecţioase Copii, au fost conform protocoalelor de diagnostic şi tratament care au fost aplicate întocmai, iar majoritatea problemelor care au creat situaţia conflictuală au fost de ordin administrativ”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, preşedintele Colegiului Medicilor Arad, medicul Titus Ududec.
Colegiul Medicilor a fost sesizat de conducerea Spitalulului la cererea Consiliului Judeţean, după ce unele aspecte indicau posibile probleme în comportamentul cadrelor medicale. Chiar directorul medical al Spitalului, medicul Corina Crişan, a spus, printre altele, că "o mare problemă este comunicarea cadrelor medicale".
Colegiul a ţinut cont doar de cazul Cristinei Rusu, mama care a declanşat anchetele şi protestele, după ce a trimis o scrisoare publică conducerii Consiliului Judeţean Arad în care reclama condiţiile inumane din secţia de boli infecţioase copii spitalului, pe care a catalogat-o ca "lagăr de exterminare".
Colegiul Medicilor a explicat că s-a ţinut cont doar de o această reclamaţie deoarece Spitalul a trimis celelalte reclamaţii separat, într-o altă adresă, însă acestea nu au mai fost analizate pentru că unele nu erau semnate, iar altele erau mai vechi de şase luni.
În paralel, continuă şi anchetele Consiliului de Etică şi ale Comisiei de Disciplină ale spitalului, noul director de îngrijiri medicale cerând să revadă tot cazul.
Un număr de 51 de sesizări semnate au fost depuse, pe data de 13 martie, la cabinetul preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cioca, instituţie care administrează baza materială a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Reclamaţiile au fost depuse de mămicile nemulţumite de modul în care micuţii au fost trataţi în Spitalul Judeţean Arad. Pe lângă calitatea actului medical, mămicile au reclamat şi comportamentul unor medici, fiind vizat în mod special un medic de pe secţia de boli infecţioase copii. Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com