Droguri puse în conserve și telefoane ascunse în pâine sau aduse cu drona la Penitenciarul Ploiești

in Regional | 9 Aprilie 2017, 18:40 | 0 comentarii

  30 de telefoane mobile, interzise la deținere, au fost confiscate de angajații Penitenciarului Ploiești, anul acesta. Aparatele fie au fost găsite asupra deținuților, fie ascunse în pachetele aduse de rude, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit reprezentanților Penitenciarului Ploiești, periodic sunt introduse ilegal în închisoare obiecte interzise, cum ar fi telefoane mobile, stickuri, cartele telefonice sau obiecte tăioase. Cele mai multe sunt ascunse în pachetele pe care rudele le aduc deținuților.
“Rudele, când sunt descoperite cu astfel de obiecte, au interzis accesul pe o perioadă de șase luni sau un an. Introducerea obiectelor interzise se disimulează în încălțăminte, asupra obiectelor personale, geantă, pantofi, haine, în alimente: salam, conservă, pâine. Am găsit pliculețe cu droguri puse în conserve. Și ultima metodă este cea cu drona” a declarat corespondentului MEDIAFAX, Cristina Comnea, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Ploiești

Comnea a precizat că drona a fost depistată, în timpul nopții, acum trei ani, și a fost doborâtă de agenții de pază cu o mătură.
“Drona survola deasupra curții interioare. Era lipit un telefon mobil. Drona a fost doborâtă de colegii mei cu o mătură și confiscată. Cel la care urma să ajungă telefonul era un bărbat condamnat pentru furt calificat și a fost luată măsura mutării acestuia la maximă siguranță” a precizat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Ploiești.

Nu există seară, spun angajații penitenciarului, ca din stradă să nu fie aruncate în curtea închisorii telefoane mobile, având în vedere că pușcăria este situată aproape de centrul Ploieștiului, într-o zonă de case. 
Cele mai multe aparate sunt însă confiscate rapid întrucât sunt montați senzori iar agenții de pază se duc să verifice când aceștia se declanșează. “Periodic se fac percheziții inopinante, atât în interiorul locului de deținere cât și în camerele de deținere. Suntem ajutați de unitatea canină de la Penitenciarul Mărgineni, cu câini special dresați pentru depistarea telefoanelor mobile și a drogurilor” a mai declarat Cristina Comnea.

Potrivit sursei citate, în 2017, au fost descoperite 30 telefoane mobile, 12 aduse de rude și 18 asupra deținuților.

Percheziții pentru depistarea unor astfel de aparate au loc de patru ori pe săptămână. Telefoanele mobile sunt găsite, în celule, ascunse în saltea, în haine sau chiar în perete. Angajații penitenciarului spun că au fost cazuri în care deținuții au folosit telefoanele mobile pentru săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune, cum ar fi metoda “Accidentul”.

Anul trecut, în Penitenciarul Ploiești în urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite 168 telefoane mobile, 27 asupra deținuților, 64 în camerele de deținere și spațiile unde deținuții au acces și 77 înainte de intrarea în posesia acestora. Deasemenea, au fost găsite 130 cartele SIM, 30 de încărcătoare, precum şi alte obiecte interzise ca: aparate de tatuat, cuţite improvizate, fierbătoare improvizate, carduri de memorie, acumulatori, hands-free-uri şi alcool.

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com