Atenţie la produsele congelate! Ce trebuie să scrie pe etichete

in NAȚIONAL | 21 Februarie 2017, 14:54 | 0 comentarii

 Pe eticheta produselor congelate ar trebui să se menţioneze atât data producţiei cât şi data la care produsul a fost congelat, anunţă Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Instituţia va face controale în perioada următoare.   
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a demarat o acțiune de informare pentru conformarea operatorilor din industria alimentară, cu privire la datele obligatorii care trebuie puse la dispoziția consumatorului, în cazul comercializării produselor alimentare de origine animală congelate. Astfel, potrivit Autorităţii, în cazul cărnii congelate (de porc, pasăre, oaie, capră), a cărnii preparate congelate și a produselor din pescuit neprocesate congelate, operatorii din domeniul alimentar au obligația să pună la dispoziția consumatorului atât informații privind data producției cât și informații privind data congelării. Acesata obligaţie este legiferată printr-un regulament al UE ( Regulamentul CE nr. 1169/2011.)
"Înscrierea pe eticheta unui produs alimentar de origine animală congelat, a indicațiilor referitoare la data producției și la data congelării, reprezintă o etapă în realizarea și asigurarea trasabilității alimentelor pe întreg lanțul alimentar, esențială pentru evitarea unor potențiale riscuri pentru sănătatea publică", anunţă ANSVSA care, ulterior etapei de informare, va întreprinde controale oficiale pentru verificarea operatorilor economici privind respectarea obligațiilor pe care le au.
Acțiunea de informare se adresează agenților economici care dețin unități de tranșare, centre de reambalare, depozite frigorifice, depozite alimentare, supermarketuri, hipermarketuri, magazine alimentare, restaurante, cantine și vizează obligativitatea înscrierii pe eticheta produsului a indicațiilor cu privire la data producției și la data congelării cărnii și a peștelui neprocesat congelat.(economica.net)
 

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com