El Pais: Bran, printre 20 cele mai frumoase castele din Europa

in Locuri de vacanta | 30 Ianuarie 2017, 16:46 | 0 comentarii

Castelul Bran este inclus de publicația spaniolă, El Pais, printre 20 cele mai frumoase castele din Europa. Imaginea cetății din Pasul Bran-Rucăr este a treia, dintr-o galerie de 20 de poze, după celebrul Castel Neuschwanstein, din Bavaria, și nu mai puțin faimosul Chenonceau de pe Valea Loirei.
Articolul intitulat “Cele mai frumoase castele din Europa: de la fanteziile Regelui Nebun, în Neuschwanstein, pe Valea Loirei și în pădurile din Transilvania, 20 de castele de basm”, face o scurtă descriere a vechilor castele europene, prezentând și imagini ale acestora.
“Castelul Bran este o cetate medievală în apropierea Brașovului, la granița dintre Transilvania și Țara Românească, în România, care își datorează renumele și uriașa atracție turistică Contelui Dracula, personajul romanului lui Bram Stoker. Este mai mult ca sigur că figura istorică reală a lui Vlad III Dracula, să fi pășit vreodată în acest castel, a cărui structură prezentă a fost construită de regele Ludovic I al Ungariei în anul 1377. Vlad Țepeș a locuit în castelul de la Poenari, în zona de centru-sud a țării, castel ale cărei ruine pot fi de asemenea vizitate”, se arată în articolul din El Pais.
Conform ultimelor date ale Institutului Național de Statistică, România a fost vizitată, în perioada 1 ianuarie-30 noiembrie 2016, de aproximativ 2,4 milioane de turiști străini, cu 8% mai mult decât în perioada similară a lui 2015, majoritatea (aproximativ 76%) provenind din Europa. 
Spania a ocupat a noua poziție, țara noastră fiind vizitată în această perioadă de circa 10.000 de turiști din Peninsula Iberică.
Cei mai mulți turiști care și-au petrecut vacanța în România au provenit din Germania (270.000 de turiști), Israel (232.000 de turiști) și Italia (218.000 de turiști). 
Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com