(FOTO) Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac, unică în Europa de Sud-Est

in Locuri de vacanta | 28 Ianuarie 2017, 16:13 | 0 comentarii

Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac a fost sfinţită, vineri, de un sobor de 12 preoţi de confesiuni diferite, modelul lăcaşului de cult fiind o biserică veche dintr-un sat din judeţul Sibiu.
„Un sobor format din 12 preoţi de confesiuni creştine diferite au sfinţit Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac. Este singura biserică de acest fel din România şi din Europa de Sud-Est. Construcţia bisericii a durat aproximativ 3 săptămâni şi este realizată din blocuri de gheaţă scoase din Lacul Bâlea”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, Lidia Bădilă, purtătorul de cuvânt al Complexului de la Bâlea Lac, ce cuprinde atât Hotelul de Gheaţă, cât şi Biserica de Gheaţă.
Lidia Bădilă a precizat că la construcţia întregului complex s-au folosit aproximativ 2.000 de blocuri de gheaţă, de 50-60 de kilograme fiecare, tăiate din lacul glaciar Bâlea, cărora li se adaugă zăpadă şi multă apă.
Biserica are o înălţime de aproximativ 6 metri, lungime de 14 metri şi lăţime de aproximativ 7 metri şi este construită după modelul şi arhitectura unei vechi biserici din Mălâncrav, judeţul Sibiu.
Întrebată dacă au fost temerari care să-şi fi manifestat intenţia de a se cununa sau de a-şi boteza copii la Biserica de Gheaţă, Lidia Bădilă a răspuns că „întrebări au fost, dar nu s-au stabilit date concrete”.
Din 23 decembrie, când s-a inaugurat, la Bâlea Lac, Hotelul de Gheaţă, în jur de 2.000 de turişti au urcat cu telecabina să vadă construcţiile inedite, unii dintre ei dorind să înnopteze într-una din camerele hotelului. 

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com