Cartianu, dezlănțuit, la Arad, împotriva „dinozaurilor” comunistoizi și a penalilor din politică

de Carina Ando | in Cultura | 26 Noiembrie 2016, 14:40 | 0 comentarii

  • imagini (3)
Grigore Cartianu a făcut praf partidele comunistoide, în cadrul evenimentului în care și-a lansat astăzi, la Arad, volumul „Miracolul din noiembrie”. Dar a profitat de venirea sa în orașul de pe Mureș să aducă și să prezinte și celelalte cărți pe care le-a scris, despre revoluția din decembrie 1989, și pentru a explica legăturile dintre cei care au destabilizat țara în decembrie 1989 și cei care încearcă să o destabilizeze acum!

Grigore Cartianu a făcut praf partidele comunistoide, în cadrul evenimentului în care și-a lansat astăzi, la Arad, volumul „Miracolul din noiembrie”. Dar a profitat de venirea sa în orașul de pe Mureș să aducă și să prezinte și celelalte cărți pe care le-a scris, despre revoluția din decembrie 1989, și pentru a explica legăturile dintre cei care au destabilizat țara în decembrie 1989 și cei care încearcă să o destabilizeze acum!

„Evenimentele din cărțile pe care le-am scris sunt legate de firul roșu numit propagandă, minciună, diversiune. Batjocura la adresa românilor a fost totală în noiembrie 2014 (despre care am scris în cartea „Miracolul din noiembrie - uimitoarea istorie a zilei în care diaspora și Facebook au obținut o victorie eroică”), atunci când confrații noștri au fost obligați să stea peste 12 ore la rând, să voteze președintele României. Am întâlnit cazuri de oameni care au mers peste 1000 km cu avionul, să voteze, unii au plătit chiar peste o mie de dolari pe transport și cazare. Asta arată, pe de altă parte, cât suntem de neserioși noi, cei din România, care ignorăm dreptul nostru la vot. Avem impresia că mergem după fenta televiziunilor care fac propagandă mincinoasă.”

Cartianu a făcut, printre altele, o radiografie extrem de dură a mediului politic românesc:

-PSD este un partid periculos, se plasează pe comportamentul de tip bolșevic, propaganda prin minciuna rostită de sute de ori, până le intră oamenilor în cap și îi conving pe oameni să voteze cu mine. Selectezi cele mai oribile minciuni, șapte-opt, pui lângă ele vreo trei adevăruri, și îi convingi pe oamenii care nu au mintea mai sprințară;

-Partidul lui Tăriceanu este un aspirator de penali, pentru PNL a fost o mare șansă înființarea ALDE, care a absorbit oamenii cu problemele cele mai mari de la liberali;
-E o iresponsabilitate de a face praf bugetul țării, dând, dând, dând de unde n-ai! Nu este cale mai sigură să pui pe butuci o țară decât să o tot îndatorezi, după modelul grecesc;

-Pesediștii când îl văd pe Năstase la pușcărie, zic că nu le mai place în Europa, vor o altfel de Europă, ei vor un model rusesc în care furi cât poți și nu dai socoteală!
-Sindicatele au fost întotdeauna o pârghie de a distruge o țară atunci când au avut lideri corupți sau vânduți;
-PNL are o mare responsabilitate, dacă este capabil să facă față momentului.”

Cartianu a relatat pe larg ceea ce consideră a fi circumstanțele diversiunii din decembrie 1989. El susține că îl deranjează că realitatea zilelor respective nu este recunoscută astăzi, respectiv faptul că odată ce diversioniștii și-au atins scopul cu eliminarea lui Nicolae Ceaușescu de la putere misiunea „revoluționară” nu s-a încheiat. DIn 22 decembrie nu mai trebuia să moară nimeni (doar la Timișoara, Arad și Sibiu au murit revoluționari înaintea fugii Ceaușeștilor). Cartianu spune că oamenii au trebuit să moară pentru că populația primise un elan revoluționar extraordinar. Când la București, pe 22 decembrie seara, după ore de euforie, Iliescu stătea la balconul unde Ceaușescu vorbise dimineața, și se adresează oamenilor cu „Stimați tovarăși”, oamenii începi să huiduie și să strige „Fără comuniști”. În exact 50 de secunde mitralierele încep să răpăie, pentru că bolșevicii activează Planul B. De atunci au tras necontenit, zile în șir. Au făcut diversiunea teroristă pentru a stopa elanul revoluționar și pentru a denatura sensul adevăratei revoluții împotriva a tot ce înseamnă comunism. A fost o regie străină, în România nu se putea dezvolta nimic la un nivel atât de amplu. Un al doilea motiv pentru care s-a înscenat revoluția, în opinia lui Cartianu, este pentru ca liderii noi să se legitimeze pe ei înșiși ca revoluționari, de partea poporului, în aceeași tabără cu poporul, într-o luptă împotriva fantomelor teroriste. Diversiunea perfectă! 
Procesul rapid și execuția soților Ceaușescu este explicată de Cartianu prin faptul că s-a vrut cu orice preț ascunderea informațiilor pe care aceștia le dețineau, despre noii lideri ai societății românești. 
Cartianu ajunge la concluzia că aceleași personaje politice care au născocit genocidul de la Revoluție au inițiat mineriadele și, mai târziu, turbulențele din societatea românească de tranziție.  
„Când ești singur în lumea actuală, ești pradă sigură! Te poți opune unei mari puteri? Nici vorbă? Iată exemplul Ucrainei, ocupată bucată cu bucată. Noi, românii, avem șansa că dacă vom fi în NATO, nu ni se poate întâmpla asta. Nu trebuie să ne îndepărtăm nici de UE, nici de NATO, indiferent ce ne-ar spune propaganda”, a concluzionat Cartianu.

 

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com