Piatra de temelie a Catedralei din Timișoara a fost sfințită de episcopul Aradului. Astăzi se împlinesc 70 de ani de la târnosire!

in Culte, , , , | 6 Octombrie 2016, 13:30 | 0 comentarii

Cu prilejul împlinirii a 7 decenii de la târnosirea Catedralei Mitropolitane din Timișoara, Înaltpresfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului împreună cu un sobor de preoți a săvârșit slujba Parastasului pentru ctitorii monumentului lăcaș de cult.  
La slujbă au participat cadre universitare de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, studenți și elevi ai seminarului teologic, precum și numeroși credincioși veniți să cinstească memoria celor care și-au adus contribuția pentru edificarea acestui monument arhitectonic, reprezentativ pentru comunitatea timișoreană. 

Catedrala Ortodoxă din Timișoara, închinată Sfinților Trei Ierarhi, a fost construită între anii 1936-1940, după planul arhitectului Ioan Traianescu, fiind declarată monument de artă pentru arhitectura, pictura și sculptura ei. Construcția propriu-zisă a catedralei a început în anul 1936, prin sfințirea pietrei de temelie, de către episcopul Andrei Magieru al Aradului. Pe 6 octombrie 1946, după 10 ani de efort, noul lăcas mitropolitan a fost târnosit de către Patriarhul Nicodim Munteanu. La slujba de târnosire a participat și Majestatea Sa Regele Mihai I. 
 


Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com