Cinci focare de rujeolă sunt active în judeţul Arad; 17 persoane se află sub tratament

in Social | 22 Septembrie 2016, 18:59 | 0 comentarii

Cinci focare de rujeolă sunt ac­ti­ve în judeţul Arad, iar 17 persoane, între care un bebeluş de opt luni, se află sub tratament pentru rujeolă, în condiţiile în care judeţul are o rată de vaccinare foarte scăzută.
Persoanele care care se află acum sub tratament au vârste cuprinse între 8 luni şi 17 ani.

"În cea mai recentă săptămână, adică săptămâna 38, au fost raportate 17 cazuri la copii cu vârste cu­prin­se între 8 luni şi 17 ani. În ju­de­ţul Arad sunt deschise în acest moment cinci focare de rujeolă: în municipiul Arad, Lipova, Sânpetru German, Curtici şi Pecica, cele mai multe cazuri înregistrându-se în municipiul Arad", a declarat purtăto­rul de cuvânt al Direcţiei de Să­nă­tate Publică Arad, medicul Mi­ha­ela Cîtu.

Cele mai multe cazuri - nouă - sunt în focarul din municipiul Arad.
Totodată, în ultimele luni au mai fost focare şi în localităţile Ză­rand, Galşa, Covăsânţ, Conop şi Mi­lova, care au fost închise între timp, după ce au trecut 21 de zile de la apariţia ultimului caz.
Cei mai mulţi copii care s-au îm­bolnăvit au fost vaccinaţi in­com­plet sau nu au fost vaccinaţi deloc, rata vaccinării în judeţul Arad fiind foarte mică. Direcţia de Sănătate Pu­blică Arad a făcut numeroase ape­luri la părinţi să-şi vaccineze co­pii, dar mulţi refuză vaccinarea pentru că se tem de posibilele reac­ţii adverse.

"De-a lungul acestor luni de când ne confruntăm cu focarele de rujeolă am tot discutat cu medicii şi cu părinţii şi cei mai mulţi me­dici se plâng de faptul că părinţii refuză vaccinul după ce citesc pe Internet cum că ROR ar provoca autism, însă în realitate nu există niciun stu­diu clinic care să dovedească acest lucru. Ne străduim în continuare să recuperăm cât mai mulţi copii la vaccinare, am făcut apel (la părinţi - n.r.), am făcut comunicate de pre­să, încercăm prin diverse mijloace să recuperăm cât mai mulţi copii", a afirmat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Arad.

În depozitul Direcţiei de Sănă­ta­te Publică Arad sunt 9.400 de doze de vaccin care aşteaptă să fie distribuite.
În prima jumătate a acestui an, în judeţul Arad au fost raportate 113 cazuri de rujeolă, dintre care doi copii, un băieţel de 8 luni din lo­calitatea Milova şi o fetiţă de 9 luni din oraşul Curtici, au murit.
Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com