Amenzi pentru ambrozie

in Social | 15 Septembrie 2016, 15:06 | 0 comentarii

Au început „să curgă” amenzile pentru cei care nu iau măsuri pentru îndepărtarea ambroziei.
Poliția Locală Arad anunță ins­tituțiile publice, agenții economici și persoanele fizice care folosesc, și/sau administrează, domeniul pu­blic/privat al Statului/: Am­bro­zia trebuie stârpită!
Ținând cont de pericolul pe care ambrozia îl reprezintă din punct de vedere al potențialului său alergen, Poliția Locală atrage aten­ția instituțiilor publice, agenților economici și persoanelor fizice asupra necesității imediate de stopare a creșterii acesteia pe domeniul public.
Potrivit articolului 7, pct.3, lit.b, din completarea Anexei  HCLM nr.162/2006, privind gospodărirea municipiului persoanele fizice, agenții economici sau instituțiile pu­blice care dețin sau folosesc te­re­nuri pe domeniul public trebuie să procedeze la: „îndepărtarea bu­ruienilor care cresc pe lângă borduri, garduri, stâlpi, împrejmuiri ș.a. și, în mod special, a celor cu potențial alergen, Ambrosia Ar­te­mi­siifolia - iarba pârloagelor, de pe te­renurile și spațiile verzi pe care le dețin sau folosesc, prin erbicidare, scoaterea rădăcinilor, smulgere, co­­sire”.
Poliția Locală Arad atrage aten­ția persoanelor fizice, agenților eco­nomici și instituțiilor publice vi­zate că amenzile pe care riscă să le plătească toți cei care încalcă aceste prevederi sunt cuprinse între 500 și 1000 de lei.
Persoanele care doresc să formu­leze sesizări legate de prezența am­bro­ziei pe raza municipiului o pot face pe adresa de e-mail: secretariat@politialocalaarad.ro sau la nu­mărul de telefon al dispeceratului Poliției Locale Arad : 0257-939.


Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com