Arad: 20 de migranţi, printre care 7 copii, prinşi pe un câmp încercând să intre ilegal în Ungaria

in Social | 11 Septembrie 2016, 13:01 | 0 comentarii

Un număr de 20 de migranţi sirieni, iranieni şi irakieni, printre care şi 7 copii, au fost prinşi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de polițiștii de frontieră și de jandarmi, în timp ce încercau să treacă ilegal în Ungaria, printre cei prinși fiind și persoane care cer azil în România.
Cei 20 de migranţi, 13 adulţi şi 7 copii, au fost prinşi pe câmp, între localităţile Peregu Mare şi Pecica, din judeţul Arad, în jurul orei 00.35, la circa 20 de metri de graniţa cu Ungaria, de către un echipaj mixt format din poliţişti de frontieră şi jandarmi.

Surse din cadrul Poliției de Frotieră au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că unii dintre migranţi au mai fost prinşi, și altă dată, încercând să treacă ilegal din România în Ungaria. Printre migranţi se află mai multe persoane, care sunt în procedura de solicitare de azil în România, care erau cazate la Centrul pentru migranţi şi străini din Timişoara.

Frontiera de vest a României a fost securizată suplimentar, pe tronsonul de graniţă cu Ungaria, pentru combaterea migraţiei ilegale, după ce la misiunile de supraveghere participă şi jandarmii din Arad, Timiş şi Bihor, potrivit unui anunț remis, săptămâna trecută, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea. Măsura a fost luată pentru tronsonul de graniţă cu Ungaria de pe teritoriul judeţelor Arad şi Bihor.


Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com