Primul centru de dirijare automatizată a trenurilor din ţară este în Gara Arad

in Social | 9 Septembrie 2016, 15:50 | 0 comentarii

Sucursala din România a constructorului francez de echipamente industriale Als­tom şi Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anun­ţă intrarea în operare a pri­mu­lui centru modern de con­trol al traficului pe calea ferată din România, în staţia CFR Arad, centru aflat pe tronsonul Frontieră - Curtici - Arad - Km 614, parte a culoarului Rin-Dunăre - Co­ri­dorul IV Feroviar.
Investiţia va duce la creş­terea traficului cu cel puţin 25% în zona vamei Curtici, potrivit comunicatelor oficiale.
 
Peste 140 de macazuri monitorizate


 Acest centru de control al traficului de ultimă gene­ra­ţie devine astăzi opera­ţio­nal, făcând din staţia Arad una dintre cele mai mari şi mai performante staţii fero­via­re din sud-estul Europei. Cu peste 140 de macazuri, Arad este un centru feroviar foarte important pe culoarul Rin-Dunăre (Coridorul IV pan-european). Coridorul IV pan-european a fost de­sem­nat de Uniunea Euro­pea­nă drept e una dintre cele mai importante rute de trans­port pe calea ferată, facând legătura între Germania şi Turcia, cu trecere prin Ce­hia, Austria, Ungaria, Româ­nia şi Bulgaria.

CFR SA, compania care administrează infrastructura de cale ferată din România şi beneficiarul noului centru, a finalizat şi punerea în funcţiu­ne a noilor instalaţii de cen­tralizare electronică în patru staţii de cale ferată din jude­ţul Arad, în staţiile Glogo­văţ, Şofronea, Arad şi Curtici.

„Prin punerea în funcţie a celui mai modern sistem de coordonare a trenurilor şi deschiderea Centrului de Con­trol şi Management al Tra­ficului din staţia Arad, fi­nalizăm cel mai complex pro­gram de reabilitare infrastructurii feroviare din Ro­mânia, implementat pe tronsonul Frontieră – Curtici – Arad – Km 614 şi, totodată, oferim operatorilor de transport o infrastructură reabilitată la standarde europene, care permite trenurilor să circule cu viteze de 160km/h. CFR SA înregistrează astfel o contribuţie semnificativă în direcţia îmbunătăţirii serviciilor publice de transport pe calea ferată, prin creşte­rea gradului de siguranţă şi du­ra­te mai mici de călătorie“, a de­clarat Marius Chiper, di­rec­torul general al CFR SA.


Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com