Patru universităţi din România s-au clasat în topul QS World University Rankings 2016

in Învățământ | 9 Septembrie 2016, 15:49 | 0 comentarii

Patru universități din Ro­mânia, "Alexandru Ioan Cu­za" din Iași, "Babeş-Bolyai" din Cluj, Universitatea de Vest din Timișoara Univer­si­ta­tea București, s-au clasat în anul 2016 în unul dintre cele mai cunoscute topuri in­­ternaționale privind calita­tea instituțiilor de învăță­mânt superior.
Patru universități din Ro­mânia apar în topul Quac­quarelli Symonds (QS) World University Rankings: Universitatea din București, Uni­versitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, Uni­ver­sitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj și Universitatea de Vest din Timișoara, aflate tot în se­ria 701+, unde s-au aflat și în anii precedenți. Prima din listă, cea mai sus clasată, este Universitatea din București, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Topul QS ierarhizează universitățile în funcție de: re­putație academică, repu­tația angajatorului, studenți pe facultate, citări pe facultate, studenți internaționali, facultate internațională. Fie­care dintre cei șase indicatori are o proporție diferită la calcularea scorului final.
Pe primul loc în topul de anul acesta este Massachu­setts Institute of Techno­lo­gy (MIT), urmată de Stanford, Harvard, Cambridge, Cali­for­­nia Institute of Techno­lo­gy (Caltech), Oxford, Uni­ver­sity College London (UCL), Swiss Federal Insti­tu­te of Technology (ETH Zi­rich), Imperial College Lon­don și University of Chi­cago.
Clasamentul QS Univer­si­ty Rankings este construit pe baza mai multor indicatori cheie: cercetarea științifică, calitatea predării, angajabilitatea absolvenților și gra­dul de internaționalizare și este realizat de QS Inte­lli­gence Unit împreună cu un grup de profesori și cercetători recunoscuți mondial.

În total, 74.651 de profesori și 37.781 de angajați au contribuit la aceste rankin­guri prin analizele globale QS. Pentru includerea în edi­­ția 2016/2017 a clasamen­tului, QS a analizat 10,3 milioane de articole și 66,3 milioane de citări, indexate în bazele de date academice Scopus/Elsevier. Peste 3.800 de universități au fost luate în considerare și 916 dintre ele au fost evaluate.


Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com