Şcoala din Arad în care elevii ar urma să primească o masă caldă nu are spaţii de servit masa

in Învățământ | 6 Septembrie 2016, 18:14 | 1 comentariu

Singura şcoală din judeţul Arad inclusă în proiectul pilot care vizează asigurarea unei mase calde pe zi la şcoală pentru elevi nu dispune de spaţii corespunzătoare pentru servit masa, cu doar câteva zile înaintea începerii şcolii, iar conducerea spune că nu ştie nimic despre program.
Şcoala Gimnazială "Ilarion Felea" din municipiul Arad este singura şcoală din judeţ inclusă în proiectul pilot prin care elevii vor primi o masă caldă şi, cu toate că mai sunt doar câteva zile până la începerea noului an şcolar, la nivelul conducerii şcolii nu se cunosc detalii despre aplicarea programului.
"Nu ştim nimic, ştim doar că suntem incluşi în proiectul respectiv, bănuim că motivul pentru care am fost incluşi şi selectaţi în proiect este că avem copii care provin familii din mediul defavorizat, mulţi dintre ei sunt copii de etnie romă, provin din familii fie monoparentale, fie dezbinate, din familii care trăiesc la limita sărărciei", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul Şcolii Gimnaziale "Ilarion Felea", profesor Sofia Florica Mladin.

Conducerea şcolii salută proiectul, pentru că îl consideră binevenit, dar atrage atenţia că unitatea nu are un spaţiu special de servit masa.
"Nu avem un spaţiu special amenajat. Noi nu beneficiem de cantină. Mi se pare că o masă caldă ar trebui să se servească într-un spaţiu special amenajat. Detalii nu ştim despre cum se va derula proiectul. Nu ştiu nici cine va produce mâncarea. Noi am avut o colaborare cu Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad (din cadrul Primăriei Municipiului Arad -n.r.), dar doar pentru câţiva copii din clasele primare. Acea mâncare venea de la cantina socială. Însă bănuiesc că în momentul în care vom primi masă caldă în cadrul acestui proiect se va suspenda parteneriatul cu Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad . Dar nici în acest sens nu pot să vă dau detalii în acest moment. Eu cred că este un proiect bun, numai că ar trebui să se desfăşoare în condiţii corespunzătoare. Nu ar fi rău să luăm modelele altor state, numai să şi asigurăm condiţii corespunzătoare. Nu mi se pare tocmai firesc să se servească o masă caldă în sala în care învaţă elevii", a adăugat Sofia Florica Mladin.

La Şcoala Gimnazială "Ilarion Felea" învaţă circa 455 de copii, de la grădiniţă până în clasa a 8-a.


Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com