Arad: Liceeni mutaţi la alte şcoli decât au fost admişi din lipsă de elevi pentru formarea unei clase

in Învățământ | 5 Septembrie 2016, 19:25 | 0 comentarii

Câteva zeci de liceeni de clasa a IX-a din judeţul Arad vor fi mutaţi în alte clase sau la alte licee decât cele la care au fost admiși iniţial, după ce clasele în care s-au înscris nu s-au mai format pentru că nu au adunat suficienţi elevi, transmite corespondentul MEDIAFAX.
În judeţul Arad, cu câteva zile înaintea începerii noului an şcolar, câteva licee au rămas cu mai multe clase de a IX-a aproape goale, deși s-au încheiat toate etapele repartiţiei computerizate. În unele clase sunt doar 6 elevi în loc de 28, câte locuri erau disponibile.

Probleme în formarea claselor a IX-a sunt întâlnite la 9 unități de învățământ liceal. Este vorba de Liceul Tehnologic "Iuliu Moldovan" Arad, Liceul de Transporturi "Henri Coandă" Arad, Liceul Teoretic "Adam Muller Guttenbrunn" Arad (liceul german) Colegiul "Csiky Gergely" Arad (liceul maghiar), Liceul "Sever Bocu" Lipova, Liceul "Sava Brancovici" Ineu, Liceul "Ioan Buteanu" Gurahonţ, Liceul "Moga Voievod" Hălmagiu şi Liceul Teoretic Sebiş.
Reprezentanții ISJ Arad au declarat, pentru MEDIAFAX, că o decizie privind situația acestor elevi va fi luată, marți.

"Potrivit metodologiei, care ne spune că în fiecare unitate de învăţământ trebuie să existe un anumit număr minim de elevi, la nivelul Inspectoratului Şcolar Arad, marţi, în Consiliul de Administraţie, va avea loc o analiză a acestor unităţi de învăţâmânt. Copiii acestor clase şi şcoli se vor redistribui, vor fi relocaţi în unităţi de învăţământ sau în clase din cadrul aceleaşi unitatea de învăţământ, chiar cu alte profile şi cu alte specializări decât cele pentru care s-au înscris. Suntem obligaţi să respectăm metodologia conform căreia în fiecare clasă nu îşi pot desfăşura activitatea mai puţin de 12 elevi. Sperăm să putem soluţiona aceste probleme, în cursul zilei de marţi, astfel încât copiii să poată începe cursurile în bune condiţii", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, şeful Inspectoratului Şcolar Arad, Claudius Mladin.


Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com