A început sesiunea de toamnă a Examenului de Bacalaureat

in Învățământ | 23 August 2016, 12:15 | 0 comentarii

De luni, au început exa­me­nele scrise pentru cei pes­te 42.000 de absolvenţi de li­ceu care s-au înscris la cea de-a doua sesiune a Bacalau­rea­tului din acest an, cea de toamnă, prima examinare  fi­ind la Limba și literatura ro­mâ­nă.
Peste 42.000 de absolvenţi de liceu care fie nu s-au în­scris, fie au picat în prima sesiune a examenului de Ba­ca­laureat, sau în cele din anii trecuţi, susțin începând de ieri, probele scrise ale exame­nului maturităţii, etapa de toamnă. Prima probă scrisă a fost la Limba şi literatura ro­mâ­nă. Astăzi, 23 august, elevii de altă naţionalitate vor sus­ţi­ne examenul la Lim­ba şi li­teratura maternă, în timp ce mier­curi, 24 august, este pro­gramată proba obligatorie a profilului, matematică sau is­­torie. Sesiunea de toam­nă a Ba­calaureatului se va în­cheia vi­neri, 26 august, când ab­sol­venţii de liceu vor fi exa­­mi­naţi la una din materiile la ale­gere ale profilului şi speciali­zării.
Luni, 29 august, până la ora 16:00, unităţile de învă­ţă­mânt vor afişa rezultatele ob­ţinute de candidaţi, iar cei nemulţumiţi de note vor pu­tea depune contestaţie până la ora 20:00.
Rezultatele finale ale exame­nului de Bacalaureat, se­siu­nea de toamnă, vor fi afi­şate joi, în prima zi din septembrie, iar cei care nu au ob­ţinut o medie mai mare de 6, vor fi declaraţi respinşi.

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com