(FOTO) PRO URBE LA UN NOU ÎNCEPUT DE DRUM (II)

de Bujor Buda | in Aradul în imagini | 28 Iunie 2016, 11:13 | 1 comentariu

  • imagini (2)
 Într-un număr anterior am promis să vă prezint și cealaltă parte a Bulevardului, luminată de soarele dimineții, oferindu-vă posibilitatea să alegeți partea pe care o considerați mai frumoasă. Men­­ționez că partea prezentată atunci, era luminată de soarele la asfințit, seara. Vă amintiți?
Consider că după fiecare campanie electorală, orașul nostru se afla la un început de drum, (al câ­te­lea oare în ultimii 27 ani), ur­mând să fie administrat de o „ve­che-nouă” echipă aleasă de alegătorii prezenți la urne. De fiecare da­tă, am crezut că am votat echipa parolistă, capabilă să-și îndeplinească, în fine, toate promisiunile cu care și-a ademenit alegătorii. Numai că, acest nou început de drum, se prezintă oarecum alambicat, cu viitorul oferit alegătorilor în contururi neclare, ca prin ceață, cu un inventar de probleme pentru trei legislații. Și Alduitul, Dum­ne­ze­ul Nostru, tot la început de drum ne-a încercat puterile trimițându-ne fulgere, trăsnete și apă cu zeci de litri pe metru pătrat. A trimis pes­te noi vânturi, tornade, să ne descopere casele, să cadă grindina până la subsolul casei, peste legume și celelalte semănături, iar dacă rezistăm și la toamnă îndestulați, să-i mulțumim Celui de Sus că ne-a în­tă­rit și am fost puternici.
 
Să fim puternici, să biruim în­cercările la care ne supun ursitoarele, iar cei aleși în CLM, primarul, să poată preda celor ce le urmează, după viitoarea campanie electorală, orașul revitalizat, pe care să-l poți fotografia, palat cu palat, fără să trebuiască să retușezi fotografia. Iată pentru ce m-am simțit obligat să vă prezint și partea cealaltă a bu­levardului, privit de departe, că de aproape, deocamdată nu-i mo­men­tul.
 
Vedeți arădenilor, trecutul ne-a fost falnic, viitorul ne este prezentat și mai falnic, după studiile de fe­zabilitate și proiecte, iar prezentul, ce să vă mai spun, constatăm cu toții cum Aradul îmbătrânește urât, și-i cad ornamentele.
 
  


Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com