Guvernul PSD este somat de CET Arad: dacă nu dați și Aradului ce dați altor județe, riscăm falimentul!

de Carina Ando | in Regional | 27 Octombrie 2017, 15:23 | 0 comentarii

Așa cum Guvernul PSD se implică în alte județe, cu precădere în cele care sunt la coada clasamentului în privința banilor cu care contribuie la buget, așteptăm să fie la fel de atent și cu județele care în loc să își folosească pentru nevoile lor banii colectați acasă îi varsă în bugetul de stat!
Directorul CET Arad a transmis câteva mesaje importante în interviul acordat presei locale. Ideea principală este că fără implicarea Guvernului, CET Arad riscă falimentul. Problema de fond a Centralei porneşte din anul 2002, când Guvernul a lăsat CET-urile la administraţiile locale, fără să asigure fondurile pentru investiţii promise.

Directorul CET susține că Guvernul trebuie să vină alături de Primăria Municipiului Arad, în efortul de susținere a Centralei și de asigurare a căldurii pentru gospodăriile arădenilor. La București, de exemplu, se poate. Acolo, Guvernul plătește „fără număr” subvențiile la căldură. De ce nu și în alte județe? Cu ce sunt bucureștenii mai buni decât arădenii?!

În același timp constatăm, din datele enumerate de directorul CET Arad, Daniel Doble, că în anii în care PSD a guvernat România, CET Arad nu a primit bani la Guvern. În schimb a primit în ceilalți ani, cu guverne de altă culoare politică. Dacă atunci s-a putut, dar pesediștii nu pot, cine este vinovat?!

Guvernul a acordat peste 81 de milioane de lei CET Arad în 2010, în 2011 sprijinul a scăzut la aproximativ 49 de milioane de lei, apoi aproape că a fost sistat. În anii 2012, 2013, 2015 şi 2017 Guvernul nu a alocat deloc bani pentru CET. Un ajutor semnificativ am primit în 2016, 16 milioane de lei, iar în 2014 am primit 7,7 milioane de lei. În schimb, Primăria Arad a crescut constant şi semnificativ alocările pentru CET, suplinind practic lipsa de sprijin a Guvernului. În 2014 CET Arad a primit de la Primărie peste 13 milioane de lei, în 2015 peste 25 de milioane iar în 2016 peste 51 de milioane de lei!

Acum, specialiștii susțin că dacă nu se modifică legea 325 din 2006 şi nu se acordă subvenţie direct la producător, celor care produc în cogenerare, dacă nu se fac investiţii masive, România va rămâne fără CET-uri.

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com