Haos la PSD: a demisionat deputatul Todor de la conducerea organizaţiei municipale?

de WATCHDOG | in Regional | 26 Octombrie 2017, 17:24 | 0 comentarii

Este haos total la nivelul conducerii PSD Arad. Nici cei mai fanatici pesedişti nu ştiu în acest moment cine conduce Organizaţia Municipală PSD Arad. Din 2015, este o situaţie de interimat, prelungită dincolo de limitele statutului şi ale oricărei reguli de funcţionare a unui partid. 
Iniţial, conducerea PSD la municipiu a fost asumată cu titlu interimar de Florin Tripa, pe atunci consilier judeţen şi rezident în Ineu şi cu zero rezultate politice la el acasă. O umilinţă pentru mulţi membri de partid care se simt mândri de oraşul lor şi care cred că se pot găsi resurse în interiorul filialei. Preşedintele organizaţiei judeţene, Dorel Căprar, nu a dorit organizarea unor alegeri, din teama că va scăpa controlul organizaţiei. Iniţial, s-a temut de Marin Lupaş, care ar fi câştigat aceste alegeri cu siguranţă, până când acesta a decis să candideze independent pentru CLM. Apoi, a început să tremure cu gândul la influenţa senatorului Fifor, de care se teme şi în care nu are încredere.
Ulterior, deputatul Adrian Todor a preluat conducerea organizaţiei municipale, tot interimar şi negociat, pentru că alegerile presupuneau un risc de scandal ridicat. Ciudat este că în comunicarea publică, deputatul Todor nu îşi asumă funcţia de preşedinte la municipiu. Sursele noastre din PSD susţin că Todor şi-ar fi dat demisia recent din această funcţie. Motivele sunt simple: deşi liderii PSD Arad se pupă în public ca şefii mafiei siciliene, în spatele uşilor închise este un război total. Tabăra Căprar – Todor devine tot mai mică şi încasează tot mai multe lovituri. Oamenii pe care îi susţin pentru diferite funcţii pierd în faţa celor susţinuţi de tabăra senatorului ministru Fifor. 
Nici la judeţ situaţia nu este clară. Dorel Căprar este formal preşedintele filialei, nu şi liderul acesteia. După o serie de momente de dificultate în relaţia cu conducerea centrală, Mihai Fifor a revenit în graţiile lui Dragnea şi s-a erijat în liderul PSD Arad. Cei care vor funcţii publice la PSD trebuie să treacă pe la curtea senatorului de Dolj transferat la Arad pentru a primi binecuvântarea. Momentul adevărului va sosi cât de curând, când PSD Arad va fi nevoit să organizeze alegeri şi, cel mai probabil, tabăra Căprar va fi lichidată de ambiţiosul Fifor.

Comenteaza Printeaza

Noteaza articolul

Cele mai citite articole

  • ASTAZI
  • ULTIMELE 7 ZILE
  • ULTIMELE 30 DE ZILE
ziare
ziare-pe-net.ro stiri in timp real!
www.centruldepresa.ro
ziare.com