Home Regional Corsoul Aradului s-a mutat pe malul Mureșului!

Corsoul Aradului s-a mutat pe malul Mureșului!

0 0

Aradul are o zonă de agrement extrem de populară. Este vorba despre malul Mureșului, unde, în parcul modernizat de Primărie, mii de arădeni își petrec ore frumoase, la sfârșit de săptămână. (Autor: ANDREI ANDO)


Arădenii mai în vârstă trăiesc și astăzi cu nostalgia Corsoului, unde obișnuiau să iasă la promenadă. În ultimele decenii, odată cu schimbarea profilului investițiilor de pe Bulevardul Revoluției, au dispărut dintre cofetării și cafenele, locul lor fiind luat de magazine de haine, de pantofi, de sedii de bănci (este nu mai puțin adevărat că au reapărut, timid, cafenele noi, dar ele nu au readus și apetitul arădenilor pentru plimbările pe bulevard).

Cu trei-patru ani în urmă, primăria Arad a investit masiv în refacerea parcului de pe malul Mureșului, de la Hotel Parc la Biserica Maranata, pe o lungime de aprox. 2,5 km. Iar rezultatul este astăzi foarte vizibil. Mii de arădeni aleg parcul Mureșului ca loc de promenadă și destindere, fie că vin cu copiii, fie grupuri de prieteni. Unii se plimbă pe jos, alții cu bicicleta. Locul a devenit foarte popular și nu ar strica, poate, să se diversifice oferta de servicii, pentru că terasele Perla și Belvedere sunt insuficiente.

Și Gospodărirea Comunală a intervenit pe malul Mureșului, pentru toaletarea vegetației sălbăticite din albia râului. Este o plăcere să te plimbi pe mal și să te bucuri de panorama Mureșului pe care, în ultimele săptămâni, și-a „făcut tabără” și o colonie de rațe sălbatice.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.