Home Regional Regenerarea urbană a Aradului prinde contur în Micălaca!

Regenerarea urbană a Aradului prinde contur în Micălaca!

0 0


Apar primele semne bune ale programului de regenerare urbană a Aradului! În cel mai populat cartier al Aradului, Micălaca, în Zona 300, se conturează deja prima parcare etajată!

Privită cu interes (de marea majoritate a arădenilor) sau cu scepticism, regenerarea urbană reprezintă o necesitate a Aradului. Pentru a răspunde nevoilor cetățenilor și dezvoltării societății, este necesară o modernizare și totodată o utilizare cât mai rațională a spațiului public, în beneficiul oamenilor.

„Regenerarea urbană înseamnă amenajarea spațiilor verzi, a trotuarelor, reabilitarea sau introducerea canalizării pluviale și, în special, reglementarea parcărilor din cartiere. Încercăm să rezolvăm, în parte, problema parcărilor în unele cartiere arădene. În Micălaca, spre exemplu, s-a început montarea structurii metalice la parcarea supraterană din zona 300 ANL”, a declarat Sergiu Bîlcea, președinte al organizației municipale a PNL Arad.

Acest proiect vizează patru cartiere ale Aradului. În total, vor fi amenajate aproximativ 7800 locuri de parcare:

– În cartierul Vlaicu vor fi 1.167 locuri de parcare amenajate la sol, la care se adaugă  43 locuri de parcare destinate persoanelor cu dizabilități;  

– În cartierul Micălaca vor fi amenajate peste 1.500 de locuri în parcări supraetajate şi alte peste 3.000 locuri de parcare la sol.

– În cartierul Alfa vor fi 1080 locuri de parcare la sol şi alte peste 300 prin parcările supraetajate;

– În cartierul Confecții se vor amenaja 569 locuri de parcare la sol.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.