Home Regional PSD a transformat România în „Groapa în care și-a rupt mașina Maica...

PSD a transformat România în „Groapa în care și-a rupt mașina Maica Domnului”

0 0

Un articol care explică, pe înțelesul tuturor, de ce s-au înmulțit gropile în toată România, ca, după ploaie, ciupercile!

Viorica Dăncilă se laudă că PSD a scos România din noroi. Afirmația în sine este o glumă proastă, grosolană, un fel de porno-politichie de care râd bețivii prin birturi după două rânduri de monopol cu dulce. În realitate, PSD a băgat România nu în gropi, nu a scos-o din noroi… Și să mă explic.

Vacanța lungă a lui Liviu Dragnea din toată luna ianuarie, în Insulele Maldive, cu drăguța Irina, a blocat orice tentativă de construire a bugetului. Este adevărat că bugetul ar fi trebuit discutat deja în octombrie, dar îndârjirea de a schimba legile pentru scăparea corupților de la închisoare, criza politică din PSD, canibalismul conducerii, inepțiile miniștrilor, au pus în așteptare dezbaterea pentru stabilirea investițiilor, veniturilor și cheltuielilor statului pe anul 2019. Și după revenirea lui Dragnea din concediu s-a întârziat extrem de mult cu bugetul, pentru că partenerii politici ai PSD, ALDE și UDMR, au simțit miros de anemie și de sânge în tabăra colegilor lor, și și-au jucat, la rândul lor, cartea, ridicându-și cât au putut de mult pretențiile.

Iată-ne aproape de finalul lunii februarie, și administrațiile locale, primăriile și Consiliile Județene din România încă nu știu nici astăzi pe ce bani pot miza, cât vor putea cheltui și, mai ales, când vor putea începe măcar minimele lucrări de întreținere. Așa se face că s-au înmulțit gropile în toată România, ca, după ploaie, ciupercile. Iar prin relaxarea lungă a lui Liviu Dragnea în Insulele Maldive ce a dus la tergiversarea bugetului, prin luptele sale interne pentru care și-a folosit toată atenția și energia, PSD a transformat țara din „Grădina Maicii Domnului”, în „Groapa în care și-a rupt mașina Maica Domnului”, blocând orice fel de lucrare de asfaltare, fie că vorbim despre plombare, reparații  sau modernizare.

În ultimele săptămâni au circulat imagini pe internet cu muncitori care aruncă asfalt în gropi și îl încălzesc cu un fel de pârjolitor de porci, doar-doar improvizația asta va ține până se deblochează banii pentru lucrări. Această soluție proastă de compromis se numește „asfalt la rece” și costă de 8 (opt!) ori mai mult decât asfaltarea normală. Și nu se realizează legal, ci la mica înțelegere a administrațiilor cu firmele de construcții, care înțeleg și ele că circulația pe drumurile desfundate din județele patriei este o aventură mortală. Tot din acest considerent unele primării umplu gropile cu pământ, altele cu piatră, fiecare cu ce poate, până PSD, în generozitatea sa, va permite începerea lucrărilor în România.

Știu că pentru opinia publică este greu de înțeles. Oamenii se uită la primari, se uită la președinții de Consilii Județene, și îi înjură cu năduf, pentru că sunt mai aproape de problemă, de planetara ruptă, de janta îndoită, de cauciucul tăiat, de mașina care s-a răsturnat în șanț după evitarea unui crater din drum. Dar adevăratul destinatar al sudalmelor este la București, acolo unde el mustăcește cu gândul mai degrabă la Irinuca, la concediu, la amnistie și grațiere, decât la drumurile noastre toate pe care PSD nu le va repara probabil niciodată…

Foto trucaj Liviu Dragnea: kmkz.ro

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.