Home Regional Lucrări la rețeaua de canalizare a municipiului Arad

Lucrări la rețeaua de canalizare a municipiului Arad

0 0

O rețea de canalizare fără pericole de colmatare și înfundare, cu durată de viață de 100 de ani pentru materiale. Asta înseamnă lucrarea Companiei de Apă Arad din zona cartierului Aurel Vlaicu și care, în această primăvară, se va extinde și pe Bulevardul Revoluției. 

În cadrul Proiectului „Fazarea Proiectului Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad”, al cărui beneficiar este Operatorul Regional Compania de Apă Arad S. A., Aradul beneficiază de noi lucrări de reabilitare ale reţelelor de canalizare.  

Lucrările fac parte din contractul de lucrări CL3 –Reabilitare reţea canalizare în Arad şi facilitate de tratare nămol cu var la Staţia de Epurare Arad, semnat în data de 20.09.2018. Contractul de lucrări vizează două mari artere: Bulevardul Revoluţiei, tronson Podgoria – Piaţa Avram Iancu şi Calea Aurel Vlaicu, tronson Piaţa Gării – Calea 6 Vânători şi tronson Piaţa UTA – Făt Frumos.

Investiția este necesară din cauza gradului de uzură și a colmatării periodice a conductelor, unele fiind vechi de 80 și chiar 100 de ani. Noile conducte sunt din ceramică vitrificată – un material de calitate superioară, cu durata de viață mare. În cadrul lucrărilor, vor fi refăcute și racordurile la imobile și vor fi înlocuite și căminele existente, cu unele noi. 

În prezent, lucrările se desfășoară pe Calea Aurel Vlaicu, tronson Biserica Greco Catolică – Uta – strada V. Conta.

Reabilitatea rețelei de canalizare se execută în mai multe etape iar în unele zone (în dreptul  Atrium Mall sau în sensul giratoriu din zona Uta) nu se vor executa lucrări prin săpătură deschisă, ci prin foraj. 

Valoarea  totală a contractului se ridică la 11.196.810,76 lei iar termenul de finalizare al lucrărilor este sfârșitul lunii octombrie 2019.  

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.