Home Regional Încă o investiție mare a Consiliului Județean în Spital!

Încă o investiție mare a Consiliului Județean în Spital!

0 0

Consiliul Județean a cumpărat un aparat pentru spital, care îmbunătățește cu 80% diagnosticarea bolilor cardiace!


Consiliul Județean Arad investește în modernizarea Spitalului Județean, în continuare! Secția Clinică Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a fost dotată de către Consiliul Județean Arad cu un ecocardiograf Siemens Acuson SC 2000 de ultimă generație, cu sondă tridimensională, în valoare de 432.000 de lei.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad

„Prioritatea mea este modernizarea spitalului!”

„În Arad se știe deja că mi-am stabilit ca prioritate modernizarea Spitalului Județean! Consiliul Județean Arad investește în modernizarea Spitalului Județean. Anul trecut, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, am cumpărat săptămânal câte un aparat nou și modern pentru spital. Iar anul acesta, investițiile vor fi și mai consistente” – a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

„12 milioane de lei le vom investi doar în modernizarea aparaturii și a saloanelor. Dar tot anul acesta, începem și construirea a două spitale noi, de Oncologie, în municipiu, și Psihiatrie, la Căpâlnaș”

Iustin Cionca

Ecograful este deosebit de important pentru activitatea echipei medicale, atât pentru diagnostic cât și pentru tratament, deoarece cu ajutorul acestui ecograf și a sondei tridimensionale se pot vedea formațiuni precum tumori sau trombi din interiorul inimii și se poate aprecia, mult mai bine,  volumul atriilor și a ventriculelor.

Medicul șef de secție dr. Adina Pop-Moldovan prezintă președintelui Consiliului Județean ecocardiograful cumpărat pentru secția de Cardiologie a Spitalului Județean

Îmbunătățește cu 80% diagnosticarea afecțiunilor cardiace!

„Consiliul Județean Arad investește în modernizarea Spitalului Județean. Secția noastră a fost dotată de Consiliul Județean Arad, cu un ecocardiograf Siemmens de ultimă generație, care îmbunătățește cu 80% diagnosticarea afecțiunilor cardiace.  Acesta are în componență toate sondele necesare, pentru investigarea completă cardio-vasculară, este sondat pentru ecografie Doppler cardiacă, pentru ecografie Doppler vasculară, sondă transesofagiană și ca noutate este sonda tridimensională, cu care se realizează vizualizarea inimi în trei dimensiuni.  Ecograful are o imagine foarte bună, ceea ce ne permite să punem un diagnostic corect pacienților cu afecțiuni cardiovasculare, internați pe Cardiologie , dar și pacienților internați pe celelalte secții ale spitalului, cărora le facem consulturi cardiologice și de cele mai multe ori ecocardiografie. Cu ajutorul ecografiei  cardiace vizualizăm mușchiul inimi, vedem cât de bine  se contractă și observăm valvele inimii, dacă sunt normale, stenozate sau nu se închid  bine. Dopplerul vascular ne ajută la stabilirea diagnosticului de tromboze ale venelor și arterelor și stenozele arterelor periferice. O altă noutate a acestui ecocardiograf este programul de „stein” care ne ajută sa diagnosticăm afecțiuni ale miocardului înainte  ca pacientul să prezinte o simptomatologie clinică”, a explicat dr. Adina Pop Moldovan, medic șef Secție Clinică Cardiologie.

Valoarea aparatului este de 430.000 lei

Modernizăm secția de Cardiologie!

Modernizarea și dotarea  Secției Clinice Cardiologie a fost unul dintre principalele obiective ale managerului SCJU Arad, ec. Carmen Lucuța, în cadrul proiectului de management.  „O prioritate pentru noi a fost extinderea, dotarea și modernizarea Secției Clinice Cardiologie. Mulțumesc Consiliului Județean Arad pentru sprijinul acordat și pentru faptul că a înțeles cât de important este acest proiect. Iată că acum avem aparatura necesară, spațiul pentru extindere și pentru Compartimentul de Cardiologie Intervențională. Sper ca la începutul verii compartimentul să devină funcțional pentru ca arădenii să numai fie trimiși la alte spitale ci să poată fi tratați în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad”, a declarat ec. Carrmen Lucuța, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.  NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.