Home Regional Arad: Imagini SPECTACULOASE de la Târgul de Crăciun!

Arad: Imagini SPECTACULOASE de la Târgul de Crăciun!

0 0

(Autor: ANDREI ANDO) Zeci de mii de arădeni au ajuns la sfârșitul acestei săptămâni la Târgul de Crăciun, organizat anul acesta de Primărie în spatele Palatului Administrativ, în Parcul Eminescu.

Anul acesta s-a organizat probabil cel mai frumos Târg de Crăciun la Arad! Instalațiile luminoase înconjoară Palatul Administrativ și creează o atmosferă unică de sărbători. La căsuțele din târg se găsesc produse diverse, de la dulciuri austriece la podoabe de pom hand-made, delicatese culinare, produse din lână sau lavandă, antichități. Magia sărbătorilor de iarnă a găsit Aradul foarte bine pregătit!

Sâmbătă seara târgul a atins un record de vizitatori. În fața fiecărei căsuțe cu mâncare sau cu vin fiert așteptau peste 50 de persoane la rând, să fie servite, indiferent că era vorba de cartofi prăjiți, cozonaci secuiești, plăcintă întinsă sau mâncare mai consistentă.

Ce ne-a plăcut nouă în târg?

Ghereta cu produse din lavandă ne-a atras atenția în mod special. Ca la târgurile „Produs în Arad”, expozantul s-a străduit vizibil să creeze o atmosferă frumoasă, iar prețurile nu au crescut, deși în mod evident cererea este mult mai mare.

Ne-a plăcut foarte mult și căsuța unde se vând dulciuri austriece. Parcă ar fi un colț de târg vienez de Crăciun, cu celebrele ciocolățele Mozart, cu jeleuri și drajeuri austriece nu numai colorate, ci și foarte gustoase.

De asemenea, ni se pare bună ideea împământenită și la Arad de a vinde vin fiert în căni pe care clientul le poate lua acasă, pentru câțiva lei în plus. Aici, ca o remarcă, poate la târgul următor cănile vor fi mai aspectuoase, chiar dacă înseamnă să coste puțin mai mult. Este, totuși, un târg de Crăciun, nu o degustare de produse ieftine pe un șantier…

Este foarte bine că s-a creat un punct suplimentar de atracție și pentru copii, un trenuleț amplasat înspre faleza Mureșului, care îi atrage în special pe cei mai mici vizitatori. În drum spre trenuleț, te poți fotografia la aranjamentele de Crăciun din jurul Crucii Martirilor, în centrul Parcului Eminescu, sub o ghirlandă de lumini.

Nu în ultimul rând, apropo de luminițe, remarcăm anul acesta diversificarea aranjamentelor luminoase. Globul multicolor din fața Primăriei, completat de un tunel de lumini și brăduți presărați în fața Palatului Administrativ, creează o atmosferă frumoasă de sărbătoare.

Așteptăm, zilele următoare, începerea programului pe scena din Parcul Eminescu și suntem siguri că numărul vizitatorilor din acest an va fi un record absolut, pentru Târgul de Crăciun al Aradului, organizat de Primăria Arad, prin Centrul Municipal de Cultură! De altfel, astăzi, 2 decembrie, de la ora 18, în Parcul Eminescu va cânta Mircea Rusu Band. Iar surprizele sunt abia la început, în această iarnă arădeană care se anunță de pe acum foarte frumoasă!

 

 

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.