Home Regional Un proiect de suflet… arădean: „365 de istorioare arădene” – o poveste...

Un proiect de suflet… arădean: „365 de istorioare arădene” – o poveste pe zi!

0 0

(AUTOR: C. COVACI) Un proiect inedit va aduce în fața arădenilor, de la 1 ianuarie, episoade importante din istoria locală, în clipuri scurte postate zilnic pe Facebook, pe pagina vestic.ro!

Un proiect inedit va începe, de la 1 ianuarie, și nu oriunde, ci pe Facebook, rețeaua socială unde majoritatea tinerilor își petrec o bună parte din timp. Proiectul constă în relatarea, în clipuri de cel mult 60 de secunde fiecare, a câte unei istorioare arădene, legată de evenimente, personalități, situații care au contribuit la formarea și dezvoltarea Aradului. Proiectul este realizat de un cadru universitar al Universității „Aurel Vlaicu” și publicist la vestic.ro, dr. Andrei Ando, care și-a propus să aducă mai aproape de arădeni istoria locului unde trăiesc.

„Unii spun că istoria nu îi pasionează pe tineri. Cred că greșesc. Istoria este frumoasă și poate fi prezentată astfel încât să trezească interesul și al tinerilor, și al celor mai puțin tineri. Eu mi-am propus să aduc istoria Aradului în viața de zi cu zi a publicului arădean pe rețeaua socială Facebook, cu care mulți își umplu timpul liber. Facebook oferă și informații de calitate, nu numai bârfe și scandaluri, iar eu mizez tocmai pe faptul că oamenii caută și conținut de calitate. Clipurile pe care le prezint vor fi înregistrate în locuri cu încărcătură istorică pentru Arad și vor prezenta câte un episod important al istoriei locale. Încerc să îmbin frumosul cu utilul – frumosul fiind locul unde filmăm, iar utilul, informația prezentată. Mi-am propus să realizez câte un clip concis pe zi. Ele vor fi postate pe profilul meu personal și pe profilul vestic.ro, care este partener în proiect”, a declarat dr. Andrei Ando.

Proiectul se va realiza integral pe bază de voluntariat, fără să implice cheltuieli materiale.

Așadar, de la 1 ianuarie, fiți alături de noi în aces experiment prin care avem convingerea că mulți dintre dumneavoastră veți afla informații inedite despre Arad!

Despre inițiatorul proiectului:

Andrei Ando este doctor în filologie și doctorand în istorie, la Universitatea din Oradea. Este cadru universitar al Universității „Aurel Vlaicu”. În anul 2016 a lansat volumul „Aradul la intersecțiile istoriei” și a fost co-scenaristul filmului documentar „Arad, 1918, o istorie necunoscută”. În luna noiembrie a acestui an a lansat volumul „Arad. Antecamera României Mari”, scris împreună cu dr. Mihaela Ozarchevici.

 

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.