Home Eveniment Moromeții 2, aplaudat la scenă deschisă la Arad!

Moromeții 2, aplaudat la scenă deschisă la Arad!

0 0

Sute de arădeni au participat astăzi la proiectarea filmului Moromeții 2 și la întâlnirea cu regizorul Stere Gulea! Datorită interesului mare, duminică, la cinematograful Arta, au avut loc două proiecții.
Horațiu Mălăele a reușit un rol perfect! Acțiunea, plasată la Siliștea-Gumești și la București continuă pelicula inițială, urmărind soarta protagoniștilor peste zece ani. Deși nuanțează acțiunea ideologică a lui Niculae Moromete, filmul este totuși remarcabil prin felul în care recreează atmosfera epocii, prin autenticitatea personajelor și greutatea dialogului. În calitate de scenarist, Stere Gulea reușește să armonizeze viziunea sănătoasă a lui Marin Preda cu compromisul făcut de scriitor în relația cu regimul comunist.
Răspunzând întrebărilor publicului arădean, regizorul a precizat că bugetul peliculei a fost de ceva mai mult de un milion de euro, iar filmările s-au realizat în 30 de zile (față de trei luni, la Moromeții din 1987). Una dintre condițiile lui Stere Gulea a fost ca și a doua parte a filmului să fie alb-negru.
Moromeții 2 este într-o competiție dificilă cu prima parte a filmului. Comparat cu acesta, este o producție mai puțin sclipitoare, dar rămâne una dintre cele mai valoroase filme realizate după Revoluție, în România – și pentru demersul îndrăzneț de a continua filmul inițial îndrăgit de cinefili, dar și datorită soluțiilor regizorale inspirate.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.