Home Regional FOTO Sărbătorirea Centenarului Unirii, la Arad: 1228 de costume populare, în parada...

FOTO Sărbătorirea Centenarului Unirii, la Arad: 1228 de costume populare, în parada din centrul orașului!

0 0

(AUTOR: Andrei Ando) Un număr de 1228 de costume populare, similare cu numărul delegaților de la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, de la 1 decembrie 1918, au fost purtate de arădeni în această după-amiază, la o paradă organizată de Consiliul Județean Arad și Primăria Municipiului, în centrul Aradului. Momentul s-a dorit o evocare a rolului istoric al Aradului în Marea Unire, cel mai important episod al istoriei noastre moderne. 

În cadrul evenimentului, a fost inaugurat grupul statuar „Arad 1918”, din fața fostului cinematograf Dacia, iar în fața Palatului Administrativ s-a întins hora mare, după un recital entuziasmant de muzică populară. Pe scenă, generalul V. Heredea a primit Crucea Centenar de la primarul municipiului, iar la rândul său a transmis municipalității arădene Drapelul Centenar. Primarul Gheorghe Falcă a declarat va dona drapelul Muzeului Arad, pentru a marca aceasta frumoasă aniversare.

Pe scenă au urcat primari din județ, primarul și viceprimarul Aradului, Gheorghe Falcă și Călin Bibarț, respectiv președintele și vicepreședintele Consiliului Județean, Iustin Cionca și Sergiu Bîlcea, consilieri județeni, directori de instituții.

De remarcat numărul mare de primării din județ care au răspuns invitației organizatorilor, ceea ce a transformat evenimentul într-un succes. Pe platoul din fața Palatului Administrativ peste 2000 de arădeni s-au întins la horă, flancați de palatele istorice ale orașului. Frigul de minus două grade aproape că nici nu s-a simțit.

Sărbătoarea centenarului continuă astăzi, toată seara, cu spectacole de muzică populară. Duminică, de la ora 8, festivitățile reîncep cu depuneri de coroane și discursuri oficial, paradă militară în fața Palatului Administrativ. Iar după-amiaza, continuă programul de muzică pe toate gusturile, pop, rock, muzică populară.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.