Home Regional Circuitul Cramelor Arădene – un bun început!

Circuitul Cramelor Arădene – un bun început!

0 0

Aradul are potențial turistic. Indiscutabil. Are nevoie de promovare, de dezvoltare a infrastructurii, de îmbunătățire a serviciilor conexe, hoteliere și gastronomice. Dar, are nevoie și de inițiativă, de implicare, de încurajare. Consiliul Județean a făcut câțiva pași importanți, a promovat și organizat circuite turistice.

Circuitul Cramelor nu este doar un proiect experimental, ci și un pas concret de valorificare a resurselor turistice ale județului. Culmea sau poate ca o întărire a proverbului „Nimeni nu e profet în țara lui”, această hoinăreală prin Podgoria Aradului, la degustat de vin și alte bunătățuri, se adresează în primul rând arădenilor. Pare greu de recunoscut, dar mulți arădeni nu-și cunosc județul, auzi de zece ori mai multe discuții de Grecia, Antalia, Croația sau… Balaton decât de cramele din Podgoria Miniș-Măderat. Deși, ca formă de destindere, ne-ar fi mai la îndemână o zi din week-end la o cramă, împreună cu prietenii. Și cred că și mai permisibil. Iar calitatea nu poate fi pusă la îndoială, din moment ce vinurile din Podgoria Aradului au un renume ce a depășit de mult granițele țării.

Ceea ce intrigă mai mult e contestarea de către unii a acestui proiect. E pusă la colț inclusiv administrația județeană pentru „vina” de a se fi implicat în intermedierea acestor degustări de vinuri. Păi, rolul administrației e chiar acesta, de a se implica  în dezvoltarea județului, de a promova valorile arădene. A fost contestată până și inițiativa de a se distribui hărți participanților la Circuitul Cramelor. Hărți ale județului, unde sunt prezentate toate obiectivele turistice arădene. O promovare directă, adresată exact celor care, prin prezența la Circuitul Cramelor, au dovedit că doresc să răspundă „provocărilor” turistice din județ.

Aradul are potențial turistic. Indiscutabil. Are nevoie de promovare, de dezvoltare a infrastructurii, de îmbunătățire a serviciilor conexe, hoteliere și gastronomice. Dar, are nevoie și de inițiativă, de implicare, de încurajare. Consiliul Județean a făcut câțiva pași importanți, a promovat și organizat circuite turistice. Cel al cramelor, de care aminteam, sau cel gastronomic – o altă modalitate de promovare a județului Arad, a tradițiilor sale. Sigur, mai e mult până departe, ca să folosesc un truism, dar acesta e un început. Un bun început…

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.