Home Eveniment Astăzi, Ducu Bertzi, la Târgul de Iarnă

Astăzi, Ducu Bertzi, la Târgul de Iarnă

0 0

 

Duminică, 25 noiembrie 2018, Parcul Mihai Eminescu, ORA 18.00

Ducu Bertzi (n. 21 septembrie 1955, Sighetu Marmației) este un cantautor și folkist român.
Din clasa a noua, împreună cu un grup de prieteni, a înființat grupul Mi bemol rock. Cu această formație, Ducu Bertzi cânta, la serile de dans ale liceului, piese românești și din repertoriul unor formații la modă. Treptat, a renunțat la chitara electrică în favoarea celei acustice.
Debutul pe o scenă recunoscută a avut loc în 1976 la Baia Mare, iar consacrarea in Cenaclul Flacara a avut loc in toamna anului 1979 cand a lansat cantecul „Cand s-o-mpartit norocul“ în cadrul manifestărilor organizate de Cenaclul Flacăra, unde a activat până în 1985.
Prima înregistrare audio a fost realizată la Radiodifuziunea Română în noiembrie 1979.
După o perioadă în care muzica folk a intrat într-un con de umbră, în 1986, Ducu Bertzi a continuat să înregistreze noi piese, dintre care cele mai cunoscute s-au transformat în șlagăre: „Și de-ar fi“, „Floare de colț“, „M-am îndrăgostit numai de ea“, „Suflet fără chei“, „Omul pădurii“, „Iertarile“, „Unde oare“, „Focul vanat e gonit de vant“.
A sustinut aproximativ 4.500 de concerte atit in tara cat si in strainatate in mijlocul comunitatilor romanesti (21 de tari).

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.