Home Regional Aradul are printre cele mai moderne secții de urgență medicală din România!

Aradul are printre cele mai moderne secții de urgență medicală din România!

0 0

(Autor: ANDREI ANDO) Schimbarea în bine a condițiilor de la tratament la Spitalul Județean din Arad se vede cu ochiul liber. Aprox. 30 de milioane de euro a investit aici Consiliul Județean, în ultimii opt ani, iar rezultatul este foarte vizibil!

Aradul beneficiază de una dintre cele mai moderne unități de primire urgențe (UPU), din România, care funcționează într-un spital public!

Este vorba despre cea de la Spitalul Județean, care deservește zilnic aprox. 200 de pacienți!

Cu o investiție de 1,5 milioane de euro, secția a fost extinsă și dotată cu aparatură modernă, care salvează vieți! Doar Consiliul Județean Arad a investit peste 800.000 de euro, începând cu anul 2013, pentru a crește șansa la viață a pacienților ajunși la spital cu urgențe medicale. Numai anul acesta, peste 57.000 de arădeni au ajuns la spital cu urgențe medicale!

Mai mult, Unitatea de Primire Urgențe de la Arad este deservită și de un elicopter SMURD, care operează în tot vestul României, cu baza în municipiul Arad.

Spitalul Județean Arad este administrat de Consiliul Județean, care a investit aici aprox. 30 de milioane de euro în ultimii opt ani, de când l-a preluat de la Ministerul Sănătății.

Banii provin din fonduri europene și din resursele proprii ale Consiliului Județean. Președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, a anunțat continuarea investițiilor. În următorii ani, se vor construi trei spitale noi în județ, iar câteva dintre secții, printre Cardiologie, Boli Infecțioase, vor fi modernizate din temelii.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.