Home Eveniment Arădenii care au vrut să vândă un pui de leu ca animal...

Arădenii care au vrut să vândă un pui de leu ca animal de companie au primit o amendă usturătoare

0 0

Două persoane din judeţul Arad au fost amendate cu 7.500 de lei de Garda de Mediu, după ce au fost prinse de poliţiştii din Timişoara când încercau să vândă un pui de leu ca animal de companie, fără a avea documente legale pentru acesta. Puiul de leu, în vârstă de două-trei săptămâni, a fost predat Grădinii Zoologice din Timişoara, pentru a fi îngrijit.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu, comisarii GNM – CJ Timiş au fost înştiinţaţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de către Poliţia Judeţeană Timiş, că poliţiştii au prins, în zona Ştrandului Termal din Timişoara, doi cetăţeni din judeţul Arad care aveau spre vânzare un pui de leu pentru care nu deţineau documente de provenienţă.

Astfel, comisarii GNM au făcut un control  şi au constatat că persoanele respective deţineau ilegal exemplarul din specia sălbatică leu (specia Panthera leo, familia Felidae), acestea neputând prezenta documente de provenienţă, transport şi comercializare pentru acesta.

„Pentru această faptă, comisarii GNM au aplicat o amendă contravenţională în valoare de 7.500 lei, potrivit art. 53, lit.k, din OUG 57/2007, privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice”, arată sursa citată.

Puiul de leu, în vârstă de aproximativ două-trei săptămâni, a fost preluat de poliţişti şi încredinţat Grădinii Zoologice din Timişoara, unde se află sub supravegherea şi îngrijirea personalului de specialitate.

Sursă: News.ro

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.