Home Eveniment 1,2%: șomaj istoric în județul Arad – suntem pe locul 3 în...

1,2%: șomaj istoric în județul Arad – suntem pe locul 3 în țară!

0 0

Și din punct de vedere al salarizării, situația s-a îmbunătățit în Arad. Câștigul salarial mediu net lunar a ajuns la 2324 de lei lunar. Sectorul cel mai bine plătit este al construcțiilor, cu o medie de 2411 lei. Din păcate, datorită inflației galopante, puterea de cumpărare a populației a scăzut, deși salariile au crescut.

Șomajul din județul Arad a ajuns la un indice istoric de 1,2%, la începutul acestei veri! Asta înseamnă de aprox. 3,5 ori mai puțin decât media națională! Potrivit Buletinului Statistic al Direcției de Statistică, la finalul lunii mai, în județul Arad erau înregistrați 2681 de șomeri, cu 50 mai puțini decât în aprilie, și cu aprox. 600 mai puțini decât la 31 decembrie 2017.

Datorită acestei scăderi, rata șomajului a scăzut la 1,2%, cea mai mică după Revoluție! După cum bine se știe, înainte de 1990, în perioada comunistă, nu exista oficial șomaj, pentru că românii erau obligați prin lege să muncească.
Județul Arad este, astfel, pe locul 3 la nivel național într-un top al forței de muncă active, după județele Ilfov (cu șomaj de aprox. 0,5%) și Timiș (1%).
La polul opus, județele cu cei mai mulți șomeri sunt Vaslui, Teleorman şi Me¬hedinţi (toate cu șomaj de peste 10%), Dolj (8,8%), Buzău (8,6%), Galaţi (7,8%), Olt (7,4%), Ialomiţa (6,7%), Bacău (6,6%) şi Gorj (6,3%).

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.