Home Administrație Pod nou peste Mureș, la Fântânele!

Pod nou peste Mureș, la Fântânele!

0 0

În ședința extraordinară de astăzi a Consiliului Județean Arad au fost votați indicatorii tehnico-economici pentru realizarea Centurii de Est a municipiului Arad, care va închide astfel inelul de centură al Aradului. Este vorba despre cea mai importantă investiţie de infrastructură la nivelul judeţului Arad! Lucrarea se realizează din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, iar termenul de depunere a documentaţiei este 2 iulie. Ea presupune construirea unui nou pod peste Mureş şi a unui pasaj peste calea ferată în zona Vladimirescu şi Fântânele. Valoarea totală estimată a investiţiei depășește 46 de milioane de euro. Tronsonul vizat are o lungime de 11 kilometri.

Vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, susține că este un proiect de amploare, care face parte din strategia Consiliului Judeţean de îmbunătăţire a reţelei de drumuri judeţene şi creşterea calităţii şi siguranţei traficului rutier: „Legăm cele două maluri ale Mureşului, scoatem traficul greu din municipiu, facem joncţiunea directă între două drumuri naţionale: Deva-Arad, respectiv Timişoara-Arad. Tronsonul pe care dorim să-l modernizăm înseamnă de fapt un drum adecvat standardelor actuale, care așa cum spuneam va avea o lungime de 11 kilometri, un pod peste Mureş, cinci sensuri giratorii, o trecere de cale ferată, piste de biciclişti, staţii de autobuz, iluminare publică. Practic legăm cu încă un pod cele două maluri ale Mureşului.”

Pe plan economic, acest proiect mai înseamnă şi oportunitatea de a atrage investitori, de a creşte nivelul de trai, în special pe malul stâng al Mureşului, a accentuat și președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca. 

 

 

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.