Home Eveniment „Permanențe” – Liviu Lăzărescu, expoziție de pictură la Bastionul Theresia

„Permanențe” – Liviu Lăzărescu, expoziție de pictură la Bastionul Theresia

0 0

Consiliul Județean Timiș vă invitӑ la vernisajul expoziṭiei de picturӑ „Permanențe”, a maestrului Liviu Lӑzӑrescu, marți, 3 iulie, începând cu ora 18:00, la Centrul Multifuncțional Bastion, de pe strada Hector, nr. 4.

Liviu Lăzărescu, supranumit în critica de specialitate „un admirabil liric al penelului, dublat de un rafinat intelectual al picturii”, ajuns la venerabila vârstă de 84 de ani, este un pictor originar din satul transilvănean Mărtinești (Hunedoara) și se bucură de un istoric remarcabil în domeniul artelor plastice.

 

Profesorul Florin M. Ilieș, director al Colegiului Național Decebal Deva și prieten al artistului, scrie despre acesta: „admirând lucrările pictorului Liviu Lăzărescu, se naște în sufletul și în mintea privitorului sentimentul că arta picturală este, fără îndoială, un semn al unui mod de a comunica. Un nou cod lingvistic. Un limbaj care diferă de altele asemănătoare, în funcție de omul ce îl transmite, de locul, de epoca în care el grăiește prin tablourile sale și, de asemenea, în funcție de receptor, de omul care îl înțelege. Astfel, noi, ca receptori ai picturii maestrului Liviu Lăzărescu, regăsim în arta sa vibrațiile, accentele, înrudirile de taină cu spiritualul, care îl exprimă pe omul lăuntric sub scoarța aparențelor. În fața tablourilor sale, simțim că, într-adevăr, pictura exprimă individul, complexitatea sufletului omenesc, prin puterea ei de a restitui emoția artistică, cu ajutorul combinațiilor nenumărate de care dispune: contraste, opoziții, amestecuri complementare, lumini, umbre, valori, reflexe, treceri.”

 

Evenimentul, dedicat Centenarului Marii Uniri, este organizat cu sprijinul Consiliului Judeṭean Timiṣ, Universității de Vest din Timișoara și Colegiului Naṭional Decebal din Deva. Din cauza vârstei înaintate, artistul nu va putea fi prezent la vernisaj. Expoziția va putea fi vizitată gratuit, până la data de 17 iulie 2018.

 

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.