Home Eveniment Foaie verde de măcriș, Haide, lume, la PETRIȘ!

Foaie verde de măcriș, Haide, lume, la PETRIȘ!

1 0

 

 

Circuitul Gastronomic al județului Arad, o campanie inițiată de Consiliul Judeţean Arad, poposește la Petriș în data de 30 iunie! Gazda, Irina Onescu, primăriţa comunei, îi invită pe participanţi la un adevărat festin gastronomic, specific zonei.

Gospodinele locului vor întâmpina turiştii cu bucate tradiţionale, din cele mai alese: pâine coaptă în ţest  (cu pastă de nucă, cu unt proaspăt de casă, cu pastă de jumări și ceapă, cu zacuscă țărănească), brânză proaspătă (cu cheag, cu ceapă verde, cu mărar, cu chimen), lapte acru de casă, smântână proaspătă cu hribe, ghiveci de legume, fasole frecată (cu boia, usturoi și ulei de ludaie), salată verde pălită cu iaurt fiert, slăninuţă, jumări şi cârnaţi afumaţi (cu roșii, castraveți, ceapă, usturoi verde și ardei gras), sărmăluţe petrişene cu seminţe de ludaie (dovleac), sărmăluţe tradiţionale cu pâine de mălai, plăcintă stoarsă cu nucă și miere de prune, cu măr, cu brânză și stafide şi fagure de miere!!!

Plecarea va fi din fața Consiliului Județean Arad, ora 08:00.

Turiștii care vor trece pragul vor fi întâmpinați în curtea Castelului Salbek (sec XIX). De aici se va porni într-o plimbare feerică pe Valea Petrișului, cu popasuri la bisericile de lemn monument istoric din satele Corbești si Roșia Nouă, la moara pe apă din Obârșia și la presa tradițională de ulei, pentru ca mai apoi să se meargă la război… La războiul de țesut, tot într-un context tradițional! Și cum aerul curat și mișcarea vor trezi pofta de mâncare, la finalul excursiei, turiştii se vor bucura de un ospăț țărănesc, cu bucate delicioase, specifice zonei”, a declarat Irina Onescu, primarul comunei Petriș.

Nu vor lipsi nici băuturile de casă, siropuri, ceaiuri, limonadă, ţuică şi cireşată!

Prețul unei excursii/persoană (transportul este inclus în preț) este de: 76 lei adult şi 61 lei copil. (Transportul este de 36 lei – dus-întors).

Pentru rezervări sunați la: 0728 116 412 (luni-vineri de la 9:30 la 16:30) sau pe pagina www.sageataverde.ro.

Pentru informații și poze din Circuitul Gastronomic, dați ”Like” pe Facebook la pagina https://www.facebook.com/GastronomieArad/

Vă așteptăm cu drag!

 

1 COMMENT

  1. Petrisul este frumos dar ce folos cind numai are farmecul de altadata.Primarita este super inteligenta creativa si ospitaliera dar in mare parte oameni sint lenesi si rautaciosi

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.