Home Regional Stațiunea Moneasa trage să moară, sub ochii mulțumiți ai PSD

Stațiunea Moneasa trage să moară, sub ochii mulțumiți ai PSD

0 0

România a pierdut o stațiune. Moneasa trage să moară. În aceste zile de vară frumoasă este indecent de goală, bântuită numai de fantoma concediilor trecute…
Chiar nimeni nu este curios să ancheteze de ce a ajuns Moneasa în halul ăsta? Nimeni nu cercetează unde au dispărut mii de metri cub de granit din fața vilei Nufărul? Nimeni nu este curios de locul de joacă distrus sau de cișmelele mâncate de rugină, de valea plină de mizerie? Nimeni nu întreabă de ce nu exista nicio atracție turistică la Moneasa, capabilă să ducă oameni înspre stațiune? Guvernul a tăiat jumătate din biletele de tratament alocate Monesei, admițând astfel că „stațiunea” (poate ar fi mai corect să spunem fosta stațiune) a ieșit din circuit.
Stațiunea Moneasa trage să moară. Cine răspunde pentru asta?
Consiliul Județean Arad a vrut să preia stațiunea și să investească în ea. Nu poate investi atâta timp cât nu este a sa. Dar Primăria s-a opus. Îi este mai bine așa, cu majoritatea hotelurilor de vânzare, cu aleile goale, cu restaurantele falimentare, cu localnici fără perspectiva de mai bine. Aceeași Primărie nu are soluțiile și nici resursele pentru relansare. Aceeași Primărie a fost cel puțin martorul tăcut, dacă nu cauza, degradării stațiunii. Marile sale proiecte lipsesc. Dar lipsesc și proiectele mici. Stațiunea a involuat, probabil niciodată în istoria ei nu a fost atât de jalnică.
Stațiunea Moneasa trage să moară. O trag în jos interesele mărunte, prostești, ale unor politicieni PSD care au impresia infantilă că rezolvă marile probleme cu comunicate de presă, cu vrajbă sau bășcălie. Pesediștii se declară mulțumiți și trimit presei materiale în care se mândresc cu aspectul Monesei. Pe bune, este prilej de mândrie? Bucuria lor este ca și constatarea de la căpătâiul mortului: „măcar a murit frumos”. Despre Moneasa nici asta nu se poate spune… Parlamentarii prosperă, stațiunea Moneasa agonizează.
Ce este de făcut? Despre asta, cu un alt prilej,cât de curând…

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.